Çebi'nin açıklamaları içerisinde en dikkat çekici bölümlerden biri Vodafone Park'ın ses, müzik ve LED düzeninin UEFA kriterlerine aykırı olması ve Beşiktaş'ın bu sebeple sürekli olarak UEFA'ya ceza ödemek durumunda kalması idi. Çebi bu durumu düzeltmek için İcra Kurulu'nun ihaleler yaptığını, ihaleler sonucu yapılacak yeni düzenlemelerle stattaki ses ve müzik sisteminin UEFA standartlarına uygun hale getirileceğini taahhüt etti.

Burada akıllara gelen soru, ister istemez stadın yapılması sürecinde UEFA'ya aykırı olan bu standartları kimin onayladığı sorusu. Zira stadın yapılışında şu an olduğu gibi tüm kararları yine İcra Kurulu almış, ses ve müzik düzeninin projesi ve yapacak olan firma İhale Komisyonu tarafından onaylanıp İcra Kurulu'na sunulmuş, İcra Kurulu'nda da yöneticilerin oylarıyla kabul edilmişti. Stadın yapımına başlanan 2014 yılından hizmete açıldığı güne kadar, hem İhale Komisyonu, hem de İcra Kurulu Başkanlığını sayın Çebi yürütmekteydi.

Ahmet Nur Çebi'nin bizzat açıkladığı, statla ilgili UEFA standartlarına aykırı olan durumlarda, kendisinin hem İhale Komisyonu, hem de İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor olması ve UEFA ile ilgili kararlar da dahil olmak üzere her konuda en yetkili isimlerden biri olması, Beşiktaş kamuoyunda şaşkınlığa ve eleştirilere yol açtı.

Duhuliye.com