Son mali genel kurulda eski başkan Fikret Orman'ın ibra edilmediği Beşiktaş'ta, önceki dönemlere ait bir ibrasızlık kararı daha geldi.

Fikret Orman yönetiminin 2018 yılına ait ibra kararı, belirlenen limitlerin Divan Kurulu'ndan yetki almadan aşılması gerekçesiyle bugün bozuldu ve bir önceki döneme de hukuk yolu açılmış oldu. Burada kritik olan, mevcut Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de ibra kararının bozulduğu o yönetim kurulunda ikinci başkan ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev almış olması.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Beşiktaş eski yöneticisi, hukukçu Levent Erdoğan, Duhuliye.com'a süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Levent Erdoğan'ın açıklamaları:

"SORUMLULUK FİKRET ORMAN'A BIRAKILMAYA ÇALIŞILACAK"

"Kulübün içerisinde bulunduğu ekonomik koşullarda bir bütçe aşımına gitmek isterseniz, bunun için Divan Kurulu'ndan yetki almanız gerekir. Dönemin yönetimi, kulübün içinde kalması gereken harcama bütçesini yüzde 47 oranında sapmaya uğratmış, üstelik bunu yetki almadan yapmıştır. Burada bir suistimalden ziyade bir yetki aşımı söz konusudur. Yapılan bütçelerde ve harcamalarda yedek üyeler dahil tüm yönetim kurulu üyelerinin dehli ve bilgisi vardır, şeklen hepsi bu zarardan sorumludur. Fakat böyle durumlarda kararların altına sadece Başkan imza atar, imza yetkisi başkandadır. Bu durumda yönetim kurulu, buradaki sorumluluğu tamamen Fikret Orman'a bırakmaya çalışacaktır."

"KALEMLERE, TEKLİFLERE VE BİREYSEL SAVUNMALARA BAKILACAK"

"Burada bu haliyle onaylanan bütçelerdeki harcamaların nasıl yapıldığına bakmak gerekiyor. Kulübe nasıl teklifler gelmiş, bunlar kimler tarafından getirilmiş, nereye ne harcamalar yapılmış, mahsup edilen giderlerin altında hangi yöneticilerin imzası var, bunlar incelenecek, daha sonra ibra edilmeyen dönem içerisinde görev yapan yöneticilerin bireysel savunmaları alınacak. Bu savunmalarda yöneticiler kendi durumlarını ortaya koyacaklardır."

"AHMET NUR ÇEBİ'NİN İMZASI VARSA..."

"Burada başkandan başka bir imza yetkisi varsa o da İcra Kurulu'na aittir. Bahsi geçen tarihlerde İcra Kurulu Başkanı olan Sayın Çebi'nin bütçede imzası varsa kendisi de bu durumda üzerine düşeni yapmakla mükelleftir. Bu durum bir suistimal olmadığı için belki göreviyle ilgili bir sıkıntı olmayabilir ancak Çebi de buradaki zararın tazmin edilmesiyle alakalı yükümlülerden biri konumuna gelir. Bunları dava açılıp harcama kalemlerini ve bireysel savunmaları incelediğimizde göreceğiz. Fakat şu bir gerçek ki hukuken bir izahı osla dahi şeklen o yönetim kurulundaki bütün yöneticiler, ve hatta bu bütçeleri bu yetki aşımına rağmen ibraya sunan, gerekli müdahaleleri yapmayan üst kurullar, başta Denetim Kurulu olmak üzere bu zarardan sorumludur."

"KİMİN PAYI VARSA HESABINI VERMELİ"

"Burada şahıslar kim olursa olsun, her şeyin ötesinde bir gerçek var. Beşiktaş Kulübü buradan büyük zarara uğramıştır. Bu zararda kimin payı varsa hesabını vermelidir. Beşiktaş'ın içinde bulunduğu sportif ve ekonomik durumda verilen bu zararların payı büyüktür."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ