Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarını tüm hızla sürdürürken kontratı biten oyuncular arasından gündeme gelen son isim Aitor Cantalapiedra oldu. Twente ile olan sözleşmesinin sonuna gelen İspanyol oyuncu için birçok takımın devrede olduğu belirtiliyor. 

Süper Lig'den talibi çok

Aitor için Valladolid ve Zaragoza'nın yanı sıra Süper Lig'den Trabzonspor ile Sivasspor'un adları geçmesine rağmen transferde öncelikli konumdaki ekipler olarak Beşiktaş ve Panathinaikos gösteriliyor. 

Avantaj Beşiktaş'ta

Gazzetta'ya göre bu iki takımın yarışında ise Beşiktaş daha avantajlı konumda yer alıyor. Yunan sitesi, Beşiktaş'ın oyuncuya yaptığı yıllık 700 bin Euro'luk teklife değinirken Panathinaikos'un bu ücreti veremeyeceğini aktardı. 

Kontratının bitiyor oluşu nedeniyle Beşiktaş'ın oyuncunun transferi adına çok daha istekli olduğu aktarılırken 700 bin Euro'luk teklifin avantaj sağlayacağı belirtildi. Nitekim oyuncunun menajeri de yaptığı açıklamada Beşiktaş ile görüştüklerini dile getirmişti.

Aitor'unn menajerinden de transferle ilgili ilk açıklamalar geldi:

Beşiktaş bize resmi teklif yaptı!

"Bize 3 kulüpten resmi teklif geldi. Beşiktaş bize resmi teklif yaptı. Bu kadar çok ilginin olması çok normal çünkü oyuncumuz bu sezonun sonunda serbest kalıyor. İspanya'dan ve başka ülkelerden de teklifler alıyoruz. Aitor yurt dışında oynamak istiyor. Türkiye burada önemli bir opsiyon. Onümüzdeki günlerde Aitor'un nereye gideceği belli olacak." dedi.

"Ali Naibi ile görüştüm"

Transfer süreciyle ilgili detaylı bilgiler veren Aitor'un Menajeri görüştüğü yetkilileri ve transfer sürecini anlattı. Albert Botines, "Ali Naibi ile bir görüşme gerçekleştirdik. Elimizde Beşiktaş'tan gelen somut bir teklif var. Başakşehir'den de yetkililerle görüştüm. Mustafa Saral'la bu transfer için görüştük. Tüm bu teklifleri bu ay içerisinde değerlendireceğiz. Bu transfer önümüzdeki ay netleşir." şeklinde konuştu.

Türkiye'de oynamaya sıcak bakıyor!

Albert Botines son olarak oyuncusunun Türkiye'de oynamaya sıcak baktığını ve yurt dışında başka liglerden de oyuncusuna taliplerin olduğunu söyledi. Botines, "Yunanistan'dan bizimle temasa geçenler var. Büyük kulüpler bu oyuncuyla ilgileniyor. Türkiye'den olduğu gibi Yunanistan'dan da önemli kulüpler oyuncumla ilgileniyor. Aitor, Türkiye'deki takımların büyüklüğünün farkında ve Türkiye'deki futbol atmosferini biliyor. Türkiye onun için önemli bir basamak olabilir. Aitor, Türkiye'de oynamaya sıcak bakıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Ajansspor