Kartal son iki senede özkaynak düzeninden Rıdvan Yılmaz, Ersin Destanoğlu ve Serdar Saatçı’yı kazanırken, Antalyaspor’la oynanan Süper Kupa maçında U-19 takımından Emirhan İlkhan’ın da göz dolduran bir futbol ortaya koyması yönetimi bir hayli mutlu etti.

Gençlik ve özkaynak projesine çok büyük önem veren siyah-beyazlıların çifte sevinç yaşadıkları belirtildi.

Süper Lig ve Türkiye Kupası’ndan sonra Süper Kupa’yı kaldıran Beşiktaş’ın borcunu sadece sportif başarıyla değil, futbolcu yetiştirip satarak uzun vadede kapatmayı hedefleyen yönetim, tüm plan ve projelerini bunun üzerinde yapıyor.

Sergen Yalçın ile bu projenin düğmesine basan siyah-beyazlı yönetim, hocalar değişse de bu plandan asla geri adım atmayacak. 

Önder Karaveli ile bu yolda yeni bir süreç yakalandığını fark eden ve hoca arayışlarını bu nedenle askıya alan Beşiktaş Yönetimi, akademideki tüm oyuncuları yakından tanıdığı için şartlar ne olursa olsun deneyimli teknik adamı sistemin içinde tutacak.

Hem Süper Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda işlerin iyi gitmesi halinde, siyah-beyazlıların, Önder Karaveli ile çok daha farklı bir şekilde yola devam edebileceği de iddia edildi. 

Emirhan İlkhan dışında önümüzdeki günlerde Ege Tıknaz, Kerem Kalafat, Kartal Kayra Yılmaz ve Emirhan Delibaş gibi yetenekli gençlerin de A Takıma entegre edilmesini bekleyen yönetvicilerin, Altyapı Koordinatörü Mehmet Ekşi ile sık sık bir araya gelerek Beşiktaş’ın geleceğini konuştukları ifade edildi.

Kısa süre öncesine kadar U-19 takımının başında bulunan Önder Karaveli’nin gençleri mümkün olduğu kadar mercek altında tutacağı da aktarıldı.

Kaynak: Milliyet