Süleyman Oktay'ın açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ İYİ OYNUYOR GÖZÜKÜYOR AMA..."

"Beşiktaş zor günlerden geçiyor. Beşiktaş'ın tek tesellisi 3 büyük takımın da birbirine yakın olması. Bunlardan biri bile Trabzon'un yanında olsaydı, sıkıntı daha büyük olurdu camia için. Gelinen nokta başarısız bir nokta. Beşiktaş iyi oynuyor gibi gözüküyor ama kolay gol yerken atmakta da zorlanıyor. Gol sayısı rakiplerinden az değil. Ancak önemli maçlarda gol atmak önemli. Anadolu takımlarını farklı yenmek önemli değil. Dirençli takımlara karşı da bunu yapacaksın." 

"ORTA SAHA YOL GEÇEN HANI OLMUŞ"

"Şu an çünkü takımın hem takım oyunu hem de bireysel performanslar olarak sıkıntılar olduğunu da herkes görüyor. Bunu daha önce de söyledik. Bu sıkıntılar sağ kanatta Rosier ve Ghezzal ile başlıyor, stoperlerle devam ediyor. Orta sahaya gelirsek yol geçen hanı olmuş. Her takım çok rahat pas yapabiliyor. Böyle olunca Beşiktaş geniş alanlarda yakalanıp pozisyonlar veriyor. Beşiktaş, Trabzonspor maçında da iyi oynuyor gözüktü. Ancak aradaki fark bu nüanslardan çıkıyor. Trabzonspor maçında en önemli pozisyon tabii Larin'in pozisyonuydu ve Uğurcan iyi çıkardı. Geçen sene de 2-1 yenilmiştik ama daha iyi bir oyun ve daha fazla pozisyon vardı."

"O GOL AMATÖR KÜMEDE BİLE YENMEZ!"

"Beşiktaş'ta mental olarak da büyük sıkıntı var. Yenilen iki golde de disiplinsizlik başroldeydi. İki gol de devrenin son anlarında geldi. Hele ikinci gol amatör kümede bile yenmez. Tam evlere şenlik. Cornelius ve Nwakaeme kenara açılmışlar bekliyorlar, Beşiktaş'tan kimse onları markaja almamış. Bomboş durumda aldılar topu ve golü attılar. Umut Meraş orada Welinton'a yanaşıp Cornelius'u boş bırakıyor. Hiç olmazsa berabere bitseydi. Son dakikalarda Beşiktaşlı futbolcular, beraberliği düşünmeden gole gidip yenilgiyi aldılar."

"ALEX'LE PJANIC'İ AYNI YERDE OYNATMAYA DEVAM EDERSE..."

"Galatasaray ve Fenerbahçe de Beşiktaş gibi milli arayı bekliyor. Bakalım bu aradan sonra neler olacak göreceğiz. Ama Beşiktaş, Alanyaspor maçıyla beraber geçen seneki çıkışını yeniden yaparsa yarışa ortak olur. Bütün Beşiktaşlıların beklentisi, milli aradan sonra böyle bir çıkışın olacağı şeklinde. Sergen Yalçın'ın takımdaki dirençsiz bölgeleri tamir etmesi gerekiyor. Kısacası Alex'le Pjanic'i aynı yerde oynatmaya devam ederse Beşiktaş havluyu atar."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ