Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi, Avukat Ali Rıza Dizdar, siyah-beyazlı yönetimin gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Dizdar, Fikret Orman ve Mesut Urgancılar'ın gerçeklerin ortaya çıkması adına bilirkişiye gittiğini ancak; bilirkişiden raporu almadıklarını söyledi. Ayrıca Dizdar, Ahmet Nur Çebi yönetimine mesa gönderdi.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Ali Rıza Dizdar'ın açıklamaları şu şekilde:

Ali Rıza Dizdar: "Şişirme faturalar varsa soruşturmanın zaman aşaması yoktur"

Hukuken olacaklar nelerdir? Yapılmış olanlar nedir? Bunları ayırmak lazım. Sayın Çebi'nin de içinde bulunduğu geçmiş dönemden gelen yönetimler ibra edildi. İbra etmeyenler de mahkemeye verdiler. İbra demek; hukuksal süreci tamamlamak anlamına gelir. Ama bu demek değildir ki cezai süreç çalışmaz. Cezai süreç de çalışır. İbra edilenlerin kalemlerinde Denetleme Kurulu ve Genel Kurul üyelerinin gözünden kaçan şişirme faturalar, hesaplar, senet-sepetler varsa bunların soruşturmasının zaman aşaması yoktur. İbra edilip edilmemesinin de bir kıymeti yoktur.

Ali Rıza Dizdar: "Neden Demirören'i savcılığa vermediler?"

Ahmet Nur Çebi'den ne istedik? Gerçeği ortaya çıkarmasını. Gerçek sizi de yaksa ortaya çıkar. Geçmiş dönemde gerçeğin ortaya çıkması adına çalışmalar yapıldı. İsim de vereceğim. Mesut Urgancılar da bu işin içindeydi. Neden, Demirören'i savcılığa vermediler? Mesut Urgancılar ile birlikte Fikret Orman bir bilirkişiye gittiler. O bilirkişiden neden raporları almadılar? Ben bu gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum. Ayın 30'unda yapılacak Divan Kurulu'nda da bunu soracağım. Kim suç işlemişse bunun affı yoktur.

Ali Rıza Dizdar: "Sadece ibrayla geçiştiremeyiz"

Bizim sevgimiz Beşiktaş. Beşiktaş'ta hiç kimse yanlış yapamaz. Daha önce birçok dönemde bu kulübün nasıl ayakta tutulacağı yönünde birçok insan çalıştı. Hepsine şahit oldum. Lüks içinde kulüp batırılamaz. Sadece ibrayla geçiştiremeyiz. İbranın dışında yapılanlar varsa çıksın ortaya. Biz sadece bir çay karşılığında suç unsurları varsa ortaya çıkarırız. Bu yönde bize bir talep olmadı. İstesinler. Beşiktaş'a destek veririz.

"İnsanlar, olanların üstüne gitsin diye Ahmet Nur Çebi'ye oy verdi"

Ahmet Nur Çebi neden göreve geldi? Sen üstüne gideceksin diye insanlar oy verdiler. Bu iş yalancı pehlivan konusunda dönüşmesin. Maliye uzmanları gitsin. Denetleme Kurulu Başkanı gitsin. Levent Çifter'in maaşı yüksekmiş... O sözleşmeler yapılmış. Çifter ile anlaşma yapıldığında Sayın Çebi yok muydu? Futbolcuların maaşlarını indirmek istiyorsun ama böyle insanlardan böyle taleplerin olmuyor. Tasviyeler apıldı ama kaymak yiyenler üstte kaldı. Evine ekmek parası götürmek isteyenler zorda kaldı. Emekçi arkadaşların 5 aylığını verdiler, geri kalanını alamadılar.

Ali Rıza Dizdar: "Şeffaf olunmalı ve gerçek ortaya çıkarılmalı"

Fikret Orman'ın kefareti, Ahmet Nur Çebi ve ekibine geçti. Ne yapılacak? Şeffaf olunmalı ve gerçek ortaya çıkarılmalı. Bir duruş sergilenmeli. Bizler de arkasından geleceğiz ve destekleyeceğiz. Hakkı'mızla yönetir, Şeref'imizle yönetiriz diyebilmeliler. Hesap soracakken kendimize bile sorarız diyebilmeliler. Bir şeylerin üstü sıvanmasın. Gerçekler her zaman ortaya çıkar.