☰
✕
Futbol

Alman basını: Oh, neredeyse Stuttgart'a gidiyordu!

OH'UN STUTTGART TRANSFERİ SAĞLIK KONTROLÜNDE YATMIŞ

Alman futbol sitesi fussballsportreport.de, Beşiktaş'ın Hoffenheim'ı deplasmanda 3-2 yendiği maçın yıldızı Hyeon-gyu Oh'un 2025 yazında neredeyse VfB Stuttgart'a transfer olduğunu yazdı. Site, Güney Koreli golcüyü "Hoffenheim-Schreck" (Hoffenheim'in korkulu rüyası) olarak nitelendirirken transferin sağlık kontrolünde tespit edilen diz sorunları nedeniyle yattığını aktardı.

“STUTTGART'A GİTMİŞTİ, TRANSFER İPTAL OLDU"

Alman sitesinin haberinde şu ifadelere yer verildi: “Oh, 2025'te neredeyse VfB Stuttgart'a transfer olacaktı. Sağlık kontrollerinde diz sorunları tespit edilince transfer gerçekleşmedi. Güney Koreli oyuncu o dönem Stuttgart'a gitmişti. Şubat 2026'da ise İstanbul'a, Beşiktaş'a imza attı.”

ÇAPRAZ BAĞ GEÇMİŞİ

Oh'un çocukluk yıllarında geçirdiği çapraz bağ sakatlığının Stuttgart doktorlarını risk almaktan alıkoyduğu, kulübün bonservisli transferi kiralık anlaşmaya çevirmek istediği, Genk'in ise bu teklifi reddederek transferi iptal ettiği biliniyor. Güney Koreli forvet profesyonel kariyeri boyunca dizinde sorun yaşamamasına rağmen Alman ekibi riski göze almamıştı.

İRONİK KADER

Beşiktaş'a gelişinden 8 ay sonra aynı Alman futboluna karşı iki gol birden atan 25 yaşındaki forvet için Alman basını "ironik kader" vurgusu yaptı. Oh, PreZero Arena'da 72 ve 79. dakikalarda attığı gollerle Beşiktaş'ı 3-2'lik zafere taşırken Stuttgart'ın kaçırdığı golcü olarak da gündeme geldi.

Kaynak: fussballsportreport.de

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }