Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, İstanbul Başakşehir'i 5-0 mağlup etti.
Diyarbakır temsilcisine galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Emin Bayram kendi kalesine, 52, 56 ve 75. dakikalarda Gift Orban ile 83. dakikada Mbaye Diagne kaydetti.
Karşılaşmada hat-trick yapan Gift Orban, mücadele sonrası açıklamalarda bulundu.
Bir sonraki Beşiktaş maçında da aynı mücadele anlayışıyla çıkacaklarını belirten Orban, "Evet, büyük bir takıma karşı oynayacağız. Büyük oyunculara sahipler ama bizler maça savaşmak için çıkıyoruz. Gelecek maçta da savaşıp galibiyeti kazanmak isteyen taraf olacağız." ifadelerini kullandı.
Besnik Hasi: “Ayaklarımızın yere basması gerekiyor”
Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Besnik Hasi de karşılaşmanın ardından beIN SPORTS'a konuştu.
Başakşehir karşısında aldıkları Farklı galibiyete rağmen temkinli konuşan deneyimli teknik adam, "Bizim için inanılmaz büyük bir galibiyet ama alçak gönüllü olup ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Henüz ligin başlangıcı ve zor rakiplerle oynayacağız." ifadelerini kullandı.
Beşiktaş maçı hakkında da konuşan Hasi, "Beşiktaş çok üst düzey bir takım. Çok üst düzey futbol oynuyorlar, önde baskı yapıyorlar ve rakibe şans vermiyorlar. Çok klas oyuncuları var. Biz şu an bu galibiyetin tadını çıkaracağız, ardından Beşiktaş maçına hazırlanacağız." dedi.
Taraftarlara da ayrı bir parantez açan Hasi, Diyarbakır'daki atmosferin takıma büyük güç verdiğini belirterek Beşiktaş karşısında da taraftarlara güzel bir maç izletmek istediklerini söyledi.
Beinsport