Demirkol'un açıklamalarından bazıları şöyle: 

RAKİPLER HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜM GELİŞTİRECEKTİR

Rosier ve Rıdvan değil Josef'in de yaptığı önemli. Josef de kendini bu oyunda iyi hissediyor. Onu çok net görebiliyorsunuz... Ama savunma üçlüsünün ona yakınlığı olmadan da bunu sağlamak çok kolay değil. Savunma üçlüsü çok kompakt, çok öndeler. Ama bunu çözmek çok zor olmayabilir.

Yani rakipler buna hızlı bir şekilde çözüm geliştirecektir... Dolayısıyla ona göre kontra silah oluşturmak lazım. 

GELİŞTİRİLEBİLİR BİR OYUN

üçlüsü olarak bakıldığında; Montero oyunu benimsemiş oyunu. Daha güvenli... Özellikle Welinton olmak üzere tabi ki karta yakınlık var. Oyunun bu tip riskleri var ama geliştirilebilir bir oyun. 

ASIL ÖNEMLİSİ PSİKOLOJİK REHABİLİTASYON 

Batshuayi'nin ilk kontrolü ve şutu sorunlu. Yani her seferinde sorunlu değil. Bir standardı olmadığı için sorunlu. Bazen yapıyor, bazen yapamıyor. Ama bu yüzdenin bu seviyede bir oyuncuda daha çok daha yüksek olması lazım. Çok daha yüksek yüzdeyle yapması lazım. Gol olur olmaz ayrı. Gol olmayacağı belli şutlar atıyor.

ANCAK DIŞARIDAN GELEN BİRİSİ BUNU YAPABİLİR 

Asıl önemlisi psikolojik rehabilitasyon... Yani, (Batshuayi için) bir hafta içinde ben koptu artık tamam, bundan sonra toparlayamaz dedim. Abdülkadir Ömür'ün Trabzon'daki Galatasaray maçı gibi. O penaltıdan sonra ve o oyundan sonra seyirciyle de, sosyal medyayla da koptu iş.

Ama bir hafta içinde belli ki değişim olmuş.  Ancak, aradaki o kopuşu çok görmemiş, sindirmemiş, dışarıdan gelen bir teknik direktör bunu yapabilir. 

Sezon başından beri bu pozisyonda olan bir teknik direktör bunu yapamayabilirdi. Çünkü ister istemez kendisi de ona karşı öfkeli olabilirdi. Bu iki gol ve oynadığı oyun olmasa bu maç bu kadar rahat geçmeyecekti. Bunları yapamadığı onlarca maç var. 

YENİ HOCANIN BAGAJINDA BU SIKINTILAR YOK

Önder Karaveli ve özellikle Sergen Yalçın'ın kariyerini zedeledi. Mesela Sergen Hoca ya da Önder Hoca Trabzon maçından sonra "Otur abicim... Tamam, birazcık otur. Gel kardeşim sen oyna" diye başka birisini çağırabilirdi.

Ama yeni gelen bir teknik direktör için böyle bir şey, bagajında birikmiş böyle bir durum yok. "Sen çok iyi bir oyuncusun. Ben kadroya bakıyorum. Elimdeki en tanıdık isim sensin; tabi ki oynayacaksın" diyor. Bakış açısı farklı. Ve onu rehabilite etmek de güzel bir mücadele.