Beşiktaş, geçen sezon ligin ikinci yarısında Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Benficalı Gedson Fernandes'i kadrosuna kattı. Portekizli oyuncu, yaz dönemiyle birlikte siyah beyazlı formayı giymeye başlayacak. Kartal, Gedson Fernandes'in transferi için 'çok gizli' bir operasyon yürüttü.

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde çok istediği oyuncu için Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, dün yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdi.  Kazancı, 23.30'da Gedson Fernandes'in menajeri ile el sıkıştı.

Oyuncuyla anlaşılmasının ardından Ceyhun Kazancı, Benfica ile görüşmelere başladı. Portekiz takımı Gedson Fernandes için 7 milyon Euro istedi.  Kazancı'nın teklifi ise taksitlerle 6 milyon Euro oldu.

İki takım arasındaki pazarlıklar sürerken Beşiktaş Portekiz'de bulunan kaynaklarını devreye soktu. Teklifini ileten Beşiktaş beklemeye geçti. 04.00'de Benfica, Beşiktaş'ın teklifini kabul ettiğini sözlü olarak bildirdi.

Böylece Beşiktaş ezeli rakibinin çok istediği bir oyuncuyu almış oldu. Bu transfer için Beşiktaş'ın kazasından 4.5 yılda 6 milyon Euro çıkacak. Oyuncu ise ilk yıl 1 milyon 250 bin Euro alacak. Gedson Fernandes'in sözleşmesi 4+1 yıllık.

Gedson Fernandes transferini açıklamak için evrak beklediklerini söyleyen Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, "Akşama kadar belgeler gelecek. Oyuncunun kulübü ile sözlü anlaştık" dedi.

Ajansspor