Ergin Aslan'ın açıklamaları şöyle:

"DEVAM KARARINI DOĞRU BULUYORUM ÇÜNKÜ..."

Sayın Emre Kocadağ bir açıklama yaptı. Ne dedi? 'Sistemimize uyan bir hoca olursa anlaşabiliriz' dedi. Bunun üzerine (Şenol Güneş ya da başka bir hocanın) bunun yazılıp konuşulması kadar doğal bir şey yok. Beşiktaş gibi kulüplerde, Fenerbahçe, Galatasaray. Trabzon. Bunlar konuşulur, yazılır, bunda problem yok. Devam kararını doğru buluyorum. Çünkü niye? Adı konulmamıştı bunun. Adı konulmadığı zaman, az önce konuştuğumuz konuya geliyor. Yani futbolcu da şunu bilecek. Bu takımın teknik direktörü Ahmet, Mehmet değil, net.. Önder Karaveli. Bunu bilecek."

"ANTALYASPOR MAÇINDA PENALTI KAÇSA..."

"Önder Hoca bir planlama yaparken şubat ayına, mart ayına takım üzerinde bunu rahat yapacak. Yani Demokles'in kılıcı gibi kafasında sürekli 'İki maç kaybettim gideceğim. Bir maç kazanırsam daha kalırım' gibi kalmayacak. Şimdi Süper Kupa finaline dönelim. Penaltıyı kaçıran Antalyaspor değil de Beşiktaş olsaydı, o haftanın gündemini düşünebiliyor musunuz? Ya o yüzden sağlıklı değil, maç odaklı gitmek. Beşiktaş'ın çok ihtiyacı vardı, bir netleştirmeye. Niye?. Şimdi bugün adı kondu. Katılırsın, katılmazsın ayrı. Ama ne dedi sayın başkan? Teknik direktörümüz, Önder Karaveli. Sportif direktörümüz Ceyhun Kazancı. Niye adının konulması önemli? Beşiktaş'ın mayısın mayıs ayının sonunda on beş oyuncuyla bir şekilde bitiyor sözleşme olarak. Çok ciddi bir planlamaya ihtiyacı var Beşiktaş'ın. Önümüzdeki sezon da adının konması lazım. Bu yüzden artık muhatap belli. Ceyhun Bey, Önder hoca, Emre Bey... Yeniden şekillendirilecek takım. Bu üç isim üzerinden götürülecek. 

"ÖNDER HOCA İLE DEVAM ETMENİN ARTISI ŞU"

"Önder Hoca ile devam etmenin artısı şu. Önder hoca sportif olarak belki sizi kalan sürede şampiyonluk yarışının içerisine sokmayabilir. Ama şimdi bir kupaya alındı. Bir Türkiye Kupası hedefi var. Şu takıma iki tane, üç tane Emirhanvari oyuncu kazandırdığı andan itibaren zaten Önder hoca Beşiktaş tarihi açısından, kendi direktörlük kariyer içerisinde çok önemli bir iş yapmış olacak Beşiktaş'a. Çok lazım. Sadece Beşiktaş'a değil. Herkese çok lazım."