29.10.2025 - 22:10

Takip Et:

Arat cephesinden denetleme raporuna cevap geldi!

Hasan Arat yönetiminde yöneticilik yapan Altın Mimir, denetleme raporuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

BEŞİKTAŞ DA BEŞİKTAŞLILAR DA BUNU HAK ETMİYOR

Beşiktaş’ın 35. Başkanı Hasan Arat ve benim de içinde bulunduğum yönetim kuruluna adeta yargısız infaz yapan, görev ve yetki sınırlarını aşan, tarafsızlıktan ve bilimsellikten uzak denetleme raporu nedeniyle iş bu açıklamayı tüm Beşiktaşlılar, kıymetli basınımız ve kamuoyuyla paylaşma zorunluluğum doğmuştur.

Öncelikle ve önemle belirtmek isterim ki Beşiktaş Jimnastik Kulübü Denetim Kurulu’nun son raporu, ne yazık ki denetim yetkisinin sınırlarını aşmış, yargı dağıtma iddiasıyla hazırlanmış, camiayı gereksiz bir tartışma ortamına sürükleyen maddi ve hukuki dayanakları yoksun bir metne dönüşmüştür.

Denetim Kurulu’nun görevi; kulübün mali işlemlerini belge ve kayıt üzerinden incelemek, tespit ettiği hususları objektif biçimde raporlamak ve gerektiğinde yetkili mercilere bildirmektir.

Ancak hazırlanan bu raporda kurul, kendini savcı ve hatta hâkim yerine koymuş, yorum, itham ve algı yaratma amacıyla 35. Başkan Hasan Arat ve yönetimimizi açıkça hedef almıştır.

Beşiktaş tarihine bizim yönetimden ayrılmamızdan hemen sonra algı yaratmak amacıyla gündeme sokulan “Özel Amaçlı Denetim Raporu”larının yenisi, esasen 2 Kasım’da yapılacak Genel Kurul’un asıl gündemleri perdelemek amacıyla kurgulanmıştır.

Yargının yetkisine heveslenen Denetim Kurulu, açıkça suç ilan ettiği bizlere karşı hukuka aykırı bir şekilde delil üretmeye çalışmış; neşredilen, somut tek bir delile dayanmayan, önyargılı, subjektif ve yönlendirici kanaatlerle dolu olarak hazırlanan rapor açıkça itibar suikasti niteliğinde bir saldırı hüviyeti taşımaktadır.

“Paralel yapı kuruldu”, “kulüp zarara uğratıldı” gibi ifadeler, yalnızca maddi ve hukuki dayanak­ tan yoksun değil, aynı zamanda Beşiktaşlıların iyi bildiği 1998’de Beşiktaş’a karşı girişilen kalkışma anlayışını yeniden tetikleyen söylemlerdir.

Beşiktaş’a çöktüler sözünün ne anlama geldiğini camiamız bugünlerde daha fazla anlamaktadır. Kalkışma ruhunun baş aktörlerinin uzantılarıyla Kulübümüze girmeye çalışanlar, Beşiktaş’ın milyonlarca taraftarının olduğunu ve bu kitlenin her türden melanetin karşısında yine dimdik duracağını asla unutmamalısınlar. Ayrıca Denetim Kurulu Başkanı’nın bu raporu kendi kişisel sosyal medya hesabından paylaşması 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na, Anayasal koruma altında olan kişilik haklarına ve kulüp tüzüğünün gizlilik esasına açıkça aykırıdır.

Bu tutum, kişisel reklam amacıyla kulüp içi belgelerin kamuya servis edilmesi anlamına gelmekte olup etik dışı, sorumsuz ve hukuka aykırıdır. Denetim Kurulu Başkanı açıkça hepimizin lekelenmeme hakkı ile masumiyet karinesini yerle yeksan etmiştir.

Kurul raporunda yer alan;

– Sportif direktör sayısı,

– Transfer bedelleri,

– Sosyal medya iddiaları,

– “Algı yönetimi”, “troll hesaplar”, “itibarsızlaştırma” gibi ifadeler,

denetim faaliyetinin değil, ancak kulaktan dolma magazin dedikodularının konusu olabilir.

Denetim raporunda böyle ifadelerin yer alması, Beşiktaş tarihinde görülmemiş bir ciddiyetsizlik ve kara bir lekedir. Ayrıca raporda sıkça dile getirilen Muçi ve Musrati transferlerinin yapıldığı dönem, şu anki başkan ve denetim kurulu başkanının da katılımlarıyla kulüp genel kurulunca oy çokluğu ile ibra edilmiştir. İbra edilmiş bir dönemi yeniden tartışmaya açmak hem hukuka hem de kulüp teamüllerine açıkça aykırıdır.

Bir borç - alacak ilişkisinde; alacaklının alacağını temlik ederek kredi kullanması vb. eylemlerin borçluyla alakasının olmayacağını/olamayacağını bilmeyen ya da bilmek istemeyen bir Denetim Kurulu’na mı sahibiz. Bu durumun finansal piyasalar için olağan ve çok sıradan bir konu olup bunu sanki hukuka aykırı bir eylemmiş gibi kamuoyunun önüne atanlar Beşiktaş’a en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Bu rapor açıklanmadan haftalar önce şimdiki başkanın bunu bir basın toplantısında dile getirmesi de denetimin özerkliğini ve inandırıcılığını tartışılır hale getirmektedir. Özellikle Fonu algısı yaratmaya çalışan denetim kurulu ve yönetime ihtarname çekilmiştir. Bu söylemlerin, algı yaratmak ve kendi yönetim zafiyetlerini ört bas etmeye yönelik nafile bir çırpınışlar olduğu gayet açıktır.

Rapor baştan sona objektiviteden uzak, yönlendirme ve bugün yaşanan hazin finansal gerçeği ve başarısızlığı ört bas etme telaşıyla hazırlanmıştır. Bu sebeplerdir ki ne bir önceki başkan ve transferleri ile zararından ne de bu dönemin transferleri uzun uzun dile getirilmemiş, 2025 yılı ara transferinde yapılan Elan Ricardo ve Kenny Arroyo transferlerinden tek bir kelimenin dahi edilmemiştir.

Ezcümle Denetim Kurulu açıkça görevini kötüye kullanmış olup raporda imzası bulunan tüm üyeler hakkında, kişilik haklarına saldırı, görevi kötüye kullanma, ticari itibarın zedelenmesi ve KVK ihlali gerekçeleriyle tüm hukukî ve cezaî süreçler başlatılacaktır.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Beşiktaşlılar bu tür yasa ve ahlak dışı davranışları kesinlikle hak etmemektedirler. Hiç kimse Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün adını kendi kişisel hırs ve çıkarlarının aracı haline getiremez. Kulübümüz sadece ve sadece hukukla, emekle ve adaletle yönetilir.

Son olarak “Hakkının acelesi yoktur” diyerek “Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyları vardır”ı hatırlatarak tüm Beşiktaşlılar ile kamuoyuna,

Sevgi ve saygılarımla.

Altın Mimir

duhuliye.com

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

YORUMLAR (30)

07KARTAL
30.10.2025 - 11:36

Bizim derdimiz Hasan Arat, Serdal Bilgili, ANÇ veya diğer başkanlar değil, bizim derdimiz BEŞİKTAŞ. Bütün dönemler incelensin BJK'ı zarara uğratan yönetimler bu zararları ceplerinden BJK'a ödesinler! Herkes kendini sıyırma derdinde. Eğer her şeyiniz doğruysa neden çekiniyorsunuz? Bedavadan reklamınızı yaptınız. Kim tanırdı Fikret Orman'ı Yıldırım Demirören'i, ANÇ'yi ve diğerlerini. Şimdi Türkiye de tanımayan yok.

Yanıtla Beğenme (1)
Serdar
30.10.2025 - 10:15

Ne güzel dünya gel koltuğa otur. Durumu düzelt Beşiktaşımı batır sonra kac git. Bir ilk olsun bu hırsız cezaevine girsin.

Yanıtla Beğenme (2)
Kartalreus
30.10.2025 - 09:31

Fernando Santos, immobile ,joa Mario,Muci, Al Musrati'leri kim transfer etti kardeşim . Bu kadar pişkinlik olmaz utanmasalar taraftar maça gelmedi o yüzden dicekler. Yaziklar olsun

Yanıtla Beğenme (3)
GEMCO@
30.10.2025 - 08:37

Altın Mimir, : kimi alcaklar peki hasan arat ve ekibi klübün başına geçtiğinde klübün borcu 7 Küsür siz gittikden sonra 15 cıkmış nereye gitti bu paralar gelen yönetim haklı 100 yılda yapılan borcu hasan arat ve ekibi 1 sezonda yapmış oldu ki bir bok yapmadınız klüp bugün bu haldeyse sizin yüzünüzden Hasan Arat senin neyine başkanlık a

Yanıtla Beğenme (1)
Kerkenez Niyazi
30.10.2025 - 08:14

Elalemin baskanlarina yonetimine bak bir de bize bak coktan belamizi bulmusuz biz

Yanıtla Beğenme (0)
Kürşat
30.10.2025 - 07:23

Heralde içlerinde en kötü dönemde şimdiki dönem, ne adalınile nede Sergen ile beşiktaş düze çıkamaz, bence acilen kulüp satılmalı, en azından daha profesyonel bir İdari ve yönetim kadrosu oluşur, inanın süreç bu tarz yönetici ve teknik drektörlerle devam ederse taraftarı olmayan bir klüp olacağız ve satın alacak kimsede çıkmayacak. Ben oğlumu Beşiktaşlı yapmakta yapmakta zorlanıyorum yeni nesil artık Beşiktaşlı olmuyor

Yanıtla Beğenme (1)
Xxx f.y
30.10.2025 - 06:30

hepiniz birbirinizi suçluyorsunuz o zaman bu kadar borç yükünü sadece sevdikleri değer verdikleri hiçbir maddi karşılı beklemeden destekliyen taraftarlar vermiş demektir . bütün yönetim ve idari menejer gurubu paranın peşindesiniz temiz olsun kirli olsun sizin için fark etmez sizinde iki yakanız bir araya gelmesin.

Yanıtla Beğenme (0)
Ali
30.10.2025 - 04:47

Adalı konu gündem değiştirme istifa

Yanıtla Beğenme (6)
De Get Lan
30.10.2025 - 01:45

Sevgili dostlar. Beşiktaşlılar... Hepinize 3 sorum olacak. Ben çözemiyorum. Lütfen siz cevaplayın. 1- 10 senedir büyük dediğimiz bu takımın tam kadro olduğu bir sene olmadı. Mutlaka en az 2 pozisyon eksik başlıyor ve seneyi eksik bitiriyor bu takım. 2-Son 5 senedir ciddi paralar harcanıyor. Arayıp tarıyorlar ve Türkiye liginin en berbat yabancı oyuncularını gerçek değerlerinin en az 5 katını vererek alıp getiriyorlar. İyi oyuncu almak bukadar zor mu? Bütün Anadolu takımları bunu nasıl başarırken biz neden ve nasıl beceremiyoruz 3-Bu takımın aldığı en son iyi golcü Gomez. En son iyi kanat Ghezzal. En son iyi stoper Sais, en son iyi bek Rosier, en son iyi orta saha Atiba, en son iyi forvet Amokachi oldu. En az 10 senedir (belki 20) hiç iyi bir kalecimiz olmadı. NEDEN? Neden 10 senedir illa en az bir mevki eksik başlayıp öyle bitiriyoruz sezonu? Böyle bir takım nasil büyük takım olabilir? Büyük takım lige eksik başlar mı? Eksik oynar mı bütün sene? Bu nasıl büyüklük Allah Aşkına? En dandik Anadolu takımı bile her mevkisini MUTLAKA yedekleyip başlar lige. Bız en az 1 mevkimiz MUTLAKA eksik başlıyoruz lige. 10 SENEDİR HEP BÖYLE BU! Büyük Beşiktaş nasıl illa bir şekilde mutlaka eksik olur? Hem de tam 10 sene boyunca? NEDİR BU YAHU??? NEDİR BUNUN ADI?

Yanıtla Beğenme (2)
Serdar
30.10.2025 - 10:18

@De Get Lan söyleyim kardeşim. Gelen cebini doldurup gidiyor. Beşiktaş sadece taraftarın umurunda.

Beğenme (0)
Abba
30.10.2025 - 00:41

Gelen gideni ARATacak… Arat ve yönetimine itibar süikasti yapıldı ve hepiniz yediniz. Şimdi klübü kimlere teslim ettiğinizi idrak etmeye başladınız fakat biraz geç oldu…

Yanıtla Beğenme (23)
Deniz Kurdu
30.10.2025 - 00:27

kongre yenı sımdıye kadar yonetımde olmamıs yureklı bırı gelene kadar bu devam yonetımlerı sectıgı surece besıktas asla duzelmez sureklı aynı olaylar bı cıvı cakan yok kulube gelen götürüyor istinasız hıkaye anlatıp durmayın farkları varmış gibi

Yanıtla Beğenme (0)
Panucci
30.10.2025 - 00:25

Oğlum baskan nerde lan arat bile ortalarda bizim baskan yok kardes yorduk seni ya

Yanıtla Beğenme (0)
Tahtarawalli
30.10.2025 - 00:05

Arkadaşlar onu bunu bırakın Takımı izlerken bize büyük takım olduğumuzu hissettiren tek oyuncu Rafa fener maçı için yedek takımla çalıştırılıyormuş. Lütfen çok rica ediyorum Rafayı yedirmeyelim.

Yanıtla Beğenme (2)
Engin64
30.10.2025 - 00:01

Tüm kulüpler siyasetin egemenliğinde. Borsaya açık şirketmiş şu bu geçin bunları. Özkaynak yok maddi gelir yok başarı yok. Bu kadar yoklukta bu kadar borçla nasıl ayakta duruyorsun? Elalem Florya’nın gelmemiş parasıyla, bahisle, duayla himmetle 75milyona forvet alıyor sen ne yapıyorsun? Niye senin kalecin kaleyi bulan 1 şuttan 2 gol yiyor? Bu kafayla 20 sene üst üste şampiyon olsak da olmaz bizden.

Yanıtla Beğenme (1)
Engin64
29.10.2025 - 23:58

Filler tepişir çimenler ezilir. Bir söz vardı rakiplere söylenen, Beşiktaş ağır taştır altında ezilirsiniz. Meğer içimizdekilere söylenmeliymiş. Herkes birbirine çamur atar kimse yoğurdum ekşi demez. E kardeş bu kadar biliyorsunuz bi el verin de şu kulübün borçlarını kapatın ya. Herkes reklamını yapıp “ bir gün belki yeniden” demek için tüpçü gibi saklanmasın köşeye.

Yanıtla Beğenme (0)
Sistem+Futbol
29.10.2025 - 23:54

10 Liralık Demire 100 Lira verilmiş Gösterip 90 Lirayı Cebe Atmak Hukukmu oldu? 2 Liralık Vidayı 20 Lira Gösterip 18 Lirayı Kaydı kuyduya Getirip Cebe Atmak Yargısız İnfazmı oldu, Senin Hakkını Savunurum ama Parayı Senden Değil Beşiktaştan alırım Demek Adaletmi oldu? Öyle bir Konuşuyorlarki Sanki Biz Çalmışız Bunlar Arkamızdan Bakmış, Haklı olmak içinde Kendi Kitabından Hukuk Dersi Veriyorlar.

Yanıtla Beğenme (1)
EMEK HIRSIZI
29.10.2025 - 23:26

Aba altından sopa göstermiş. Haklıysanız da haksızsınız demiş. Böyle avukat az bulunur. BEŞİKTAŞ bunu takım avukatı yapsın. Hasan Arat dönemi araştırılmalıdır. Çünkü içeriden yöneticiler evet bunlar bunlar yapıldı demiştir ve hiç birinin hesabı verilmemiştir. Başkan kaçmıştır. 2.Başkan Başkanlığa sahip çıkmıştır. Sonuda seçimle başka yönetime devrolunmuştur. Bu konular araştırılmalı, gerekiyorsa mahkemeye taşınmalıdır. Herkes bir birine hava atmasın. Hesap verilsin. Hesap verilsin ki. Bundan sonrakilerde yapmasın. Hesap verilebilirlik olsun. İbra edildi. Bitti.mi?

Yanıtla Beğenme (2)
guney
29.10.2025 - 23:06

pazar gunu hem baskanin hemde sergenin son maci olabilir

Yanıtla Beğenme (9)
Q7
29.10.2025 - 23:49

@guney Hiç birşey olmaz.Sergen gelecek hesap verecek diyen taraftarları görmedin mi? Hemen yavşayıp sen büyük hocasın diye yağlayıp gönderdiler.

Beğenme (1)
safkan palavra
29.10.2025 - 23:01

Altın Hanım müvekkilinizi siz bile kurtaramazsınız: Hüseyin yücel söğüşlendiğini farkettiği an ipler kopmuştu ve Arat kayıplara karışmıştı. Siz daha iyi bilirsiniz bunun adı nitelikli dolandırıcılıktır. Kulübümüz fahiş masraflarla kasıtlı olarak maddi zarara uğratılmıştır. Seba'dan sonra gelenlerin hepsinin hırsız olması müvekkilinize de cesaret veremiş olabilir.

Yanıtla Beğenme (2)
Cumhuriyet
29.10.2025 - 22:59

Egemenlik kayitsiz, sartsiz, Milletindir! Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun arkadaslar!

Yanıtla Beğenme (7)
begenmeyenlere
29.10.2025 - 23:43

@Cumhuriyet begenmeyenlere soruyorum. neyini begenmediniz bu sözün?

Beğenme (3)
DOBRACA
29.10.2025 - 22:58

İfadesi Alındı,Mahkemesi Başladı, Suçlu Bulundu ve Şu Cezaya Çarptırıldı Gibi Haberler Görmeden İnanmıyorum.Yoruldum Bu Kulup İçi Karalama Siyasetinden. Çok Çok Fazla Kullanıldık Bu Yöntemle.

Yanıtla Beğenme (0)
Garo
29.10.2025 - 22:35

Şunu bunu bilmem bjk nın parası indra gandi yapan her kimse şerefsiz oğlu serefsizdir

Yanıtla Beğenme (0)
Yazik
29.10.2025 - 22:34

Niye geldin niye gittin? Bu kadar insan arkanda Feyyaz hocayı rezil ettin ... O adam bunu haketmedi

Yanıtla Beğenme (3)
çarşı berlin
29.10.2025 - 22:35

@Yazik valla kardes efsane feyyazda huseyın yucelın maaşlı fifisi olmasaydı

Beğenme (3)
POMPACII
29.10.2025 - 22:26

yüz defa dedik basketçiden başkan olmaz dedik atcıdan başkan olmaz dedik sonuç bir kamyon dolusu borç var

Yanıtla Beğenme (4)
Hulisi behçet
29.10.2025 - 22:23

Sebadan sonra koltuğa oturan başkanların hepsinin allah cezasını versin

Yanıtla Beğenme (1)
bombacı mülayim
29.10.2025 - 22:19

Beşiktaşımızın borcu serdar bilgili zamanında başlamıştır ve katlaya katlaya buralara kadar gelmiştir serdar tüpçü fiko nurçebi hasan kel hüseyin atcı serdal alın size 7 tane işe yaramaz başkan

Yanıtla Beğenme (1)
mutlu
29.10.2025 - 22:16

arat ve çebi kotuydu adalininda onlardan hic bir farki sportif açidan belki daha bile kotu adali asıl rezllik adali baskanligi biraktigi zaman olacak belkide arattan daha buyuk bir enkaz birakacak bekleyip gorecegiz

Yanıtla Beğenme (1)
Mona lisanın gözyaşları
29.10.2025 - 22:16

Altın hanım ,iki futbolcuya 22 milyon dolar verdiler.Şimdi 2: etmiyor.Bunu nasıl açıklayacaksınız..

Yanıtla Beğenme (0)
fırat
29.10.2025 - 22:16

pardon benmı yanlıs anladım, avukat hanım adalı yonetımıne üstü kapalı kulube fetocularımı sokuyorlar demek ıstemıs. gercekten kafam karıstı ondan soruyorum

Yanıtla Beğenme (0)
rafet
29.10.2025 - 22:34

@fırat dogru anlamışsın dostum, 98 derken ıhsan kalkavandan bahsedıyor secım zamanı, su anda ıma ettıgı kısı ıse yonetıcı muratmı ne ftocumu menzılcımı bıseyler dıyolar onun ıcın. hatta fulyadakı marketıde fetocularamı ne kiralamış denıyor heralde ondan bahsediyor.

Beğenme (0)
JUGOLO34
29.10.2025 - 22:14

giren girmiş artık güncel borcu alen mask ödiyemez aq

Yanıtla Beğenme (0)