Ciğerlerine meydan okuyan bir adam Atiba. Beşiktaş'a geldiği zaman 2-3 sezon oynayıp 30 yaşlar sonrası futbola veda ediyorlardı. Hikâyenin kimse bu kadar uzun süreceğini tahmin etmedi. 

Bugün 39 yaşında. Kalacak mı, gidecek mi belli değil. Yabancı kararını bekliyor. Yeni TFF yönetimi, 17 Haziran'da göreve gelecek ve masadaki en önemli madde yabancı sayısı. Kulüpler Birliği Vakfı, '8+3 devam etsin' istiyor.

Gelecek sezon formül ise 7+4. Yeni TFF yönetiminin 8+3'e devam edeceğini düşünüyorum.

Gelelim Atiba'ya… Hiçbir Beşiktaşlı gitmesini istemiyor. Bazı futbolcuların yaşına bakılmaz. Atiba da öyle bir adam. Kendi deyimiyle yaş sadece bir sayı. Kanadalı futbolcu, Beşiktaş'ta kalmayı istiyor. Beşiktaş yönetimi bu jesti oyuncuya umarım yapar. Yaklaşık 10 yıldır orta sahada Beşiktaş'ın yükünü omuzlayan bir futbolcu 1 sezon daha kalmayı fazlasıyla hak etmiştir. Bir oyuncudan öte marka, sembol olmuş bir isim. Sadece geçen sezon 33 maçta görev almış. Diğer yıllara bakmıyorum bile.

Her takımda bir Atiba olmalı. Gençler için olmalı özellikle de… Real Madrid dün 36 yaşındaki Modric ile bir sezon daha sözleşme imzaladı. 436 maç, 31 gol, 73 asist ve 20 kupa… 

Beşiktaş'ta yaşına meydan okuyan Atiba da takımda kalmalı ve güzel bir imza töreni düzenlenmeli. Sonra bir jübile...

Murat ÖZBOSTAN / Sabah