Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"DERBİ GALİBİYETİNİN ANLAM KAZANMASI İÇİN..."

"Maç başladı, son 10 dakika hariç, Beşiktaş tamamında topa ve oyuna hakim olan taraftı. Son 10 dakikada da yenilen baskı normal. Rakip penaltı kaçıran Galatasaray da olunca bunun yaşanması normal. Ama bu baskıda Ersin, Josef ve Necip savunma performansları ile öne çıktılar. Sergen Yalçın'ın güzel bir açıklaması var. Bu galibiyetin fazla abartılmaması gerektiğini, camianın hala bunu konuştuğunu söylüyor. Oysa Hatayspor maçı var. Sonrasında bir Sporting yolculuğu ardından Trabzonspor maçı var. Beşiktaş'ın artık Avrupa'da tur şansı azaldı. Buradan elenmesiyle birlikte tüm gücünü lige vermesi gerekiyor. Ligin getirisi çok. Geçen sene de çok önemli bir gelir elde etti. Netice olarak, Galatasaray galibiyetinin anlam kazanması için, Hatay ve Trabzonspor maçlarını kazanması lazım. Buradan gelecek 6 puanla Beşiktaş hem Hatay'ı geçebilir hem de Trabzonspor'u yakalayabilir."

"ATIBA, HATAY VE TRABZON MAÇLARI İÇİN..." 

"Sevindirici bir başka haber ise Atiba'nın dün idmana çıkması. Ben şöyle düşünüyorum; Josef'e çok büyük bir yük düşüyor. 2 kişilik bile değil, zaman zaman 3 kişilik oynuyor. Galatasaray derbisinde de benzer bir efor sarf etti. Atiba gelirse ve Pjanic ile Teixeira'dan birisi oynarsa bence Hatay ve Trabzon maçları için daha güçlü hale getirir. Çünkü Josef, Atiba ile oynamaya alışmış bir isim. Savunmaya da pek fazla iş bırakmıyor. Atiba'nın gelişi, Beşiktaş savunmasını ve orta sahasını oldukça rahatlatır."

"UMUT MERAŞ FORMAYI BIRAKMAZ"

"Umut Meraş formayı bir daha bırakmaz gibi. Caner Erkin'in gidişinden bu yana sol ayağıyla forvetlere isabetli orta yapan bir oyuncu. Çok iyi bir performans örneği koydu Galatasaray maçında. Çok iyiye doğru bir gidiş var. Zaten milli takım oyuncusu."

"ERSİN DEĞERİNE DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYOR"

"Ersin'in ortaya çıkması, doğuşu, büyümesi, her şeyi Sergen Yalçın'a bağlı. Hatta şunu da ilave edeyim; sayın başkan Ahmet Nur Çebi'ye Karius gittikten sonra 'Bana kaleci lazım değil, ben şu an yeni bir kaleci kaleye koyuyorum. İleride de satıp çok iyi para kazanabilirsiniz' dediğini de çok iyi biliyorum. Neticede Ersin, performansını artırdıkça değerine değer katmaya devam ediyor. Çok da iyi çalıştığını biliyoruz."

"LARIN'İN MENAJERİ İSTANBUL'DA"

"Larin iyi bir arka direk oyuncusu oldu çıktı. Gökhan Gönül'ün zamanından beri atılan goller vardı, arkaya aşırdığı. Bu sefer Necip aşırdı, Larin golünü attı. Larin'in menajeri İstanbul'da, görüşmeler devam ediyor. Çok büyük bir fiyat farkı yok. Tahmin ediyorum ki Larin de Beşiktaş'ta kalıp büyümeye devam edecek. Beşiktaş da Larin'le seneler sonra elindeki çok büyük bir değeri artırarak, belki de iyi bir paraya satacak bir oyuncu oluşturmanın mutluluğunu yaşıyor."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ