Bazı maçlar vardır ki, istatistikler sizi yanıltır, tıpkı dün olduğu gibi!
Düşünün topla oynama yüzde 72 Beşiktaş lehine, iyi de bunu pozisyon üretimine yansıtamıyorsanız neye yarar ki?
Gördük ki, Kartal ilk yarıda dişe dokunur tek bir pozisyon yakaladı Aboubakar’la, o da kaleciye nişanladı!

Diyeceğimiz, Kartal’ın yaratıcılıktan uzak ve pozisyon fukaralığı yaşadığına uzun zaman sonra ilk kez tanıklık ettim, açıkçası keyif de almadım!
Ne kanatlardan, ne de göbekten etkili bindirmeler yapamadı Kartal, yaratıcı değildi! Üstelik ev sahibi takım savunmasına da yaslanmadı!
Peki, ya Malatyaspor? Topu bu yarıda rakibine teslim eden Malatyaspor, Kartal’a oranla biraz daha üretkendi. Takımın en iyilerinden Mustafa iki net pozisyon yakaladı, ilkinde kaleci Utku izin vermedi, diğerinde ise, top az farkla auta gitti.

Eee istatistikler Kartal’ı gösteriyor, göstermesine de ‘net’ pozisyonları rakip takım buluyor, buna ne dersiniz?
Eee topu kalenizin uzağında tutamazsanız, tehlikelere davetiye çıkarırsınız! Üstelik topla oynama yüzdesi sizdeyse!

Her iş alanında olduğu gibi futbolda da ‘inanmak’ başarının yarısıdır.
Nitekim Kartal, bu unsuru apoletlerinde taşıyor, kötü oynasa da inanıyor, kazanmasını da biliyor.
Nitekim Beşiktaş, ilk yarıdaki ‘etkisiz’ kimliğinden sıyrıldı, gerçek futboluna döndü, rakibine bu müthiş bir baskı kurdu.
Kartal’ın yaşlı kurdu Atiba 59’da devreye girdi, Aboubakar’ın asistine, çaprazdan üstelik zor açıdan nefis vurdu, topu filelere gönderdi, maçın skorunu belirleyen isim oldu.

Atiba’nın golü, futbol kalitesini ve heyecanı bir tık yukarı taşıdı. Top bir o kalede, bir bu kalede misali. Malatyaspor da boş durmadı, 87’de Chebake altı pas içinden çaprazdan sert vurdu, Utku yine gole izin vermedi.
Şimdi, dönüp, sormak gerekiyor, eyy koca siyah-beyazlı futbolcular, ilk yarıda neredeydiniz?
Kuşkusuz, Kartal’ın dünkü kritik galibiyette Atiba’nın yanı sıra kaleci Utku’nun kurtarışları ön plandaydı. Demem o ki, ister Ersin, ister Utku olsun, Kartal’ın kalesi emin ellerdedir, merak etmeyin. Maçın adamı mı, sonuna kadar kurtardıklarıyla kaleci Utku’dur.

Bilal MEŞE / Milliyet