Başkan Fikret Orman’ın son Divan kurulu toplantısında açıkladığı olağan üstü seçimli kongre ve Tüzük değişikliği kongreleri kararı sonrasında camia içerisinde belli kaynaklardan pompalanan eksik ve yanlış bilgiler tarafsız kongre üyelerinin ve diğer ilgililenenlerin kafasını karıştırmaktadır.

Yönetimin getireceği Tüzük değişikliği maddeleri esasa etki edecek hususlar olmadığı duyumlarımvar. Düşünülenlerin birisi Divan Kurulu üyeliği 3 toplantı üst üste mazeretsiz katılmayanların düşürülmesi kararının bir af kapsamında kaldırılması. Bu maddenin 2013 Tüzük değişikliği kongresinde uygulamaya konulması bir istişare kurulu olan Divan Kuruluna katılımın arttırılması ve üyelerin görüş, düşünce ve tavsiyelerinin alınmasına yönelikti. Bir anlamda Divan üyeliği kartvizit süslemesi olmamasıydı. Son bir sene ki Divan kongrelerine baktığımızda önceki özellikle Divan yönetim kurulunun olumlu – olumsuz katkılarını göremedik. Burada Divan başkanının yönetim kurulunun tavsiyesi ile tek liste ile girip koltuğa oturması sebep olarak düşünülebilir. Esas olan Divan kurulunun aksiyoner dolayısıyla katılımcı olması , kulübün geleceği açısından etkin bir politika izlemeleri beklenendir.

Düşünülen diğer bir husus özellikle başkan Fikret Orman’ın son yönetim kurulu teşkilleri sonucu yaptığı seçimler ile çalışma arkadaşlarından yeterli verimli alamaması hatta içeride aleyhte çalışmaları sezinlemesi sonucu kurul sayısını 16 dan 12 ye düşürmek istemidir. Fazla yönetici sayısı ülkemizde birçok kurumda görüldüğü gibi faydadan çok sıkıntı yaşatmaktadır. Bana göre de özellikle ticari kredibilitesi ve vizyonu olan isimlere görev verilmesi uygun olandır.

Bir de Divan kurulu toplantıların Dernek ve Futbol A.Ş nin bilanço dönemleri sonrası kamuya açıklamalarının yapılmasını takip eden zaman dilimine çekilmesi hususudur. Bu noktada şahsımın da bulunduğu Tüzük çalışmaları esnasında Ocak – Nisan - Temmuz ve Ekim ayları tercihinin doğru olmadığı zaman içerisinde anlaşılmıştır. Uygun tarihlerin tespitinde fayda vardır. Ancak yıl içerisi toplantı sayısını 4 den 3 e düşürmek istemi zaten az konuşan Beşiktaş kulübü için yanlış olur. Diğer büyük kulüplerin bazılarının her , bir kısmının 2 ayda bir toplanması ve bu çalışmaların ses getirmesi kurumlara fayda ve hareket getirmektedir.

Diğer düşünülen husus üst üste 3 yıl aidat yatırmadıkları için haklarını kaybedenlere Af çıkartarakcezalı ( 700 Tl) ödeme yaptıklarında eski haklarına kavuşturmaktır. Bu yeni yönetimde olmayacağıdüşünülen geleceğe dönük planları olan şu anda yönetim kurulu üyesi olan kişiler ve avenelerininplanları olduğunu duymaktayım. Bu 2014 senesinde ki Tüzük değişikliği ile uygulamaya konulmasına rağmen 19 – 20 kişi bu şekilde yeniden üyeliklerine kavuşsa da Dernekler masası bu tüzük maddesini Anayasa’nın vatandaşlar arasında ki farklılık yaratmamak hükmü çerçevesinde iptal etmiş ve yapılan işlemler yok hükmünde sayılmıştır.

Kongre üyeleri geleceğe dönük başkanlık ve yöneticilik isteminde olanların desteği ile bazı çalışmalar yaptıklarını duyuyorum. Mesela ,girmelik aidatının düşürülmesi konusunda mevcut Tüzüğümüzün 10 Md. J fıkrası ile mümkün değildir.Halihazırda ki 5 bin Tl.nin düşürülmesi, Tüzük değişikliği ile mevzuat hükümlerinin geriye dönük uygulanması mümkün değildir.

İleriki günlerde gerekirse açıklayıcı bilgiler vermeye devam ederiz , mühim olan yasalara sadık kulübün geleceğini teminat altına alıcı , kişilerin kontrolüne giremeyecek ve mali konularda görev alanlara müteselsilen sorumluluk yükleyen bir kulüp anayasası hazırlamaktır.

Atıf Keçeci / HABER1903