Spor yazarı ve yorumcu Attila Gökçe, Beşiktaş gündemini Duhuliye.com için değerlendirdi. Siyah beyazlıların doğru transferler yaptığını belirten Gökçe, buna karşın zaman kaybedildiğini söyledi.

İşte Gökçe'nin açıklamaları:

"HER MEVKİYE BİR YERLİ"


Federasyon'un belirlediği yeni yabancı kuralı aslında kulüplere şunu söylüyor. Her mevkide en az bir yerli oyuncu bulundurmak gerekiyor. Bu bakımdan ben Beşiktaş'ta, Başakşehir maçını her ne kadar izleyemesek de golü kaydeden Güven Yalçın'ın takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın şu ana kadar yaptığı transferler de yerli oyuncu bulundurma kriteri açısından gayet başarılı.


"AVRUPA'YI GÖZDEN ÇIKARAMAZ"

Beşiktaş'ın yeni transferleri isim isim bakıldığı zaman takımın kalitesini yukarı çıkarabilecek isimler. Salih Uçan henüz çok genç yaşta Roma görmüş bir oyuncu. Roma kadrosunda tutunmak, kendine yer bulmak kolay iş değil, geri döndü. Döndüğünde burada da Alanyaspor formasıyla çok başarılı işler çıkardı. Geçtiğimiz Avrupa şampiyonasında Milli Takım kadrosunda da bana göre olması gereken bir futbolcuydu. Beşiktaş'a transferinden sonra eminim ki Milli Takım'da da kendine yer bulacaktır. Mehmet Topal tecrübesiyle, oyun görüşüyle birçok maçta Sergen Yalçın'ın elini rahatlatacak bir transfer olacak. Kenan Karaman zaten milli takım oyuncusu. O da hücum hattının her noktasında Beşiktaş'a fayda sağlayacaktır. Beşiktaş'ın transferleri olumlu ancak özellikle Rosier ve Ghezzal konusunda çok geç kalındı. Bu oyuncular kulüplerinde antrenman yapıyor olabilirler ancak Beşiktaş kadrosuna ne kadar erken katılsalar faydaları o kadar büyük olur. Beşiktaş bundan sonra rakipleri gibi kadrosunu güçlendirmeye yönelik hamleler yapacak. Transferlerin Şampiyonlar Ligi de düşünülerek yapılması gerekiyor. Avrupa kupalarını gözden çıkarmak gibi bir düşünce olamaz.

"FALCAO GİBİ OYUNCU ALMAKTANSA..."

Şimdi Beşiktaş'ın bir sağ bek alternatifine, bir yerli stopere ihtiyacı var. Bunun dışında Larin satılırsa belki bir kenar oyuncusu alınabilir. N'Koudou, Ghezzal, Gökhan Töre varken kanatlarda bir eksiklik yaşanacağını sanmıyorum. Kenan, Güven ve transferle birlikte santrfor mevkisini de üçleyecek. Bu noktada Beşiktaş Falcao gibi ismi olan ancak yaşı geçkin bir oyuncu almaktansa Kuzey ülkelerinden yahut Afrika'dan bulabilecekleri isimsiz ancak potansiyelli oyunculara yönelirse kendi adıma daha doğru bulur, daha büyük heyecan duyarım.

"ERSİN KALSA BİLE..."

Beşiktaş geçen sezon kalesini iki genç kaleciye emanet ederek Ersin'le ligde, Utku'yla ise kupada şampiyonluk yaşadı. Bu seneki kadronun Şampiyonlar Ligi de göz önüne alınarak yapılması gerekiyor. Avrupa takımlarının ilgisine rağmen Ersin'in bu sezon için Avrupa'ya transfer olmasını zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Fakat Ersin takımda kalsa dahi kalenin tecrübeli bir eldivenle güçlendirilmesi bence doğru bir düşünce. Bu bakımdan ben, Mert Günok transferinin de Beşiktaş için olumlu bir hamle olacağını düşünüyorum. Beşiktaş yeni sezonda hocasıyla, şampiyon kadrosundan fazla kayıp vermediği ve üzerine takviye yaptığı oyuncularıyla, taraftarıyla yine şampiyonluğun en önemli adayı olacaktır.

Doruk KOÇ / Duhuliye.com