Süper Lig'in 15. hafta maçında Beşiktaş ile Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. Maç sonunda eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

Yaşar Kemal Uğurlu da, Ali Palabıyık da, gerçekten de ne görüyorlarsa maksimum yüzde 90'da olsa onu vermeye çalıştılar. Her zaman MHK'yı eleştirirken de saygı göstermemiz de gerekiyor. Hakemlerin performansını beğendim. Hatalar var mıdır, vardır. Rizespor maçını sadece ayırıyorum. Futbolda fizik, yetenek çok önemlidir.

Kendi formatını değiştirmeyen ama taktk anlamında zayıf bir zafiyeti olan dopru hazırlanmayan bir Fenerbahçe ve hak edilmi bir galibiyet. Sergen de kafasında maçı çalışmış ve hazırlanmış. Sahayı parsellemeniz lazım. 6'da 6 yapmış Beşiktaş. Avantajlara ve dezavantajlara bakmış. Oyunun sonlarına doğru elimde de silahlar var, Fofana ve Bifouma... Bunları kullanırım demiş Sergen.

Beşiktaş, Malatya'nın savunma bölgesini açamadı. Başından sonuna kadar Sergen Hoca istediklerini yaptı. Beşiktaş üçlü oynuyor aslında savunmada. Gökhan 4'lü oynadığı zaman fazla bindirme yapamıyor çünkü. Taktiin önemi bu. Fizik kazanılacak ve öğretilebilecek bir şeydir.

Sahanın yıldızı Mina'ydı. Burak Yılmaz ile kafa topuna çıktı, göğsüne aldı. Hakemle ilgili ise 2. golde faul var mı bilmiyorum ama faul olabilir. Ljajic'in ve Burak'ın pozisyonları fotoğraf penaltısı. Hakem süper maç yönetti.

Umut, Burak, Lens, Güven, Ljajic varken Malatyaspor ile Rus ruleti oynuyorsun. Abdullah Avcı riski anlış dakikalarda almadı. Geçen hafta Kasımpaşa uzun süre 10 kişiydi. Yumuşak savunma yapan bir takım değil Malatyaspor. Canlı oyuncuları var. Hoca bence bunu hesaplayamadı. 11'e 11 olduğunu düşünmedi. Malatya'ya karşı risk alırsanız cezasını çekersiniz. Sergen Yalçın haddini bilerek oynadı. 

duhuliye