Futbol

“Avrupa başarısını getirecek bir teknik adam hissiyatını verdi”

Serbest Sekiz kanalında Beşiktaş’ı değerlendiren Mustafa Demirtaş, siyah-beyazlıların rakiplerine karşı ortaya koyduğu baskı ve oyun üstünlüğünün altını çizdi.

Serbest Sekiz kanalında konuşan Mustafa Demirtaş, Beşiktaş’ın oyun yapısını, Rıdvan Yılmaz ve Amir Murillo’nun performansını, Dusan Vlahovic’in takıma katacağı özellikleri ve siyah-beyazlıların kadro derinliğini değerlendirdi.

Demirtaş, Beşiktaş’ın rakiplerine uyguladığı baskının ve oyun üstünlüğünün altını çizerek başladı:

“Beşiktaş’ın ne kadar topa önde reaksiyon veren bir takım olduğunu, ne kadar rakibini kendi yarı sahasına yaklaştırmayan bir takım olduğunu bu tabloda görebiliyoruz. Dediğim gibi, tabii ki rakip Beşiktaş seviyesinde değil ama sen benim seviyemde değilsin. Oyun olarak göstermek de ayrı bir başarı. Bunu Beşiktaş gösteriyor. Oyun farkını, kalite farkını Beşiktaş hissettiriyor. Bu çok güzel bir gelişme.”

“Beşiktaş’ın ne oynamak istediğini biliyoruz”

Demirtaş, Beşiktaş’ın önümüzdeki dönemde de belirgin bir oyun kimliğine sahip olacağını vurguladı:

“Oyunun yıldızlaştığına dair çok önemli bir gösterge. Bugün yarın tabii ki goller kaçar, bitiricilikte problem olur. Beşiktaş puan da kaybedebilir, yenilebilir de. Bunlar olacak. Her takım buna açık oluyor. Dünyanın en iyi takımları da buna açık oluyor. İşte dünya şampiyonu İspanya kötü başlamıştı mesela. Yeşil Burun Adaları’nı yenememişti, bir beraberlik almıştı. Yani gününde olmadığın maçlar olur. Kadron bazen yerli yerinde olmaz.”

“Ama herhalde bu sezon, hatta Italiano sonrası, şuna eminiz: Beşiktaş sahada ne oynamak istediğini bilen, bunun için çaba sarf eden bir takım olacak. Ve bu oynamak istediği oyun da hem oyuncuların keyif aldığı, hem tribünlerin, hem Beşiktaş taraftarlarının keyif aldığı, hatta futbolseverlerin de, yani Beşiktaş maçını izleyen bir futbolseverin de keyif alacağı; tabii ki özellikle Beşiktaşlıların ‘Bir sonraki maçımız ne zaman?’ diye merak edeceği bir oyun olacak.”

“Rıdvan bayağı öne çıktı”

Rıdvan Yılmaz’ın performansına ayrı parantez açan Demirtaş, milli futbolcunun iki asistle öne çıktığını söyledi.

“Ona eminiz. Onun şimdiden sinyallerini almaya başladık. Evet. Yani oyun her ne kadar süper yıldızı desek de her maç birileri ön plana çıkacak tabii ki. Burada standart oyunu oynayanlar da var. Salih Özcan gibi, Olaitan gibi, Cerny gibi. Emirhan da bu maçta gayet iyiydi.”

“Ama Rıdvan’ı, Nübel’i görmedik zaten. Bu da olumlu bir şey. Nübel’i fotoğraf karesinde bile çok, bir iki kere falan gördük galiba. Orta sahadan bir şut denemesi olmuştu. Onun haricinde zaten hiç yaklaşamadılar kaleye.”

“Rıdvan bayağı öne çıktı. İki asistle ciddi şekilde öne çıktı. Akan oyunda da çok etkiliydi ama özellikle Murillo’ya yaptığı asist... Mesela Italiano’nun gerçekten tam olarak tanımı gollerden biri.”

Demirtaş, Murillo’nun hücumdaki konumlandırılmasının Italiano’nun oyun anlayışını yansıttığını belirterek şöyle devam etti:

“Anlatıya göre yani bu Rıdvan-Murillo golü de Italiano’nun teknik direktörlük kariyerinde bence en çok görmek istediği gol çeşitlerinin başını çekiyor olabilir. Çünkü Murillo’yu zaten sürekli içeride konumlandırıyor. Rıdvan’ı da aynı şekilde ama Murillo’yu bayağı ekstra forvet gibi hep oralarda gezdiriyor. Kalenin etrafında.”

“Murillo’nun çift haneye golle ulaşacağına dair tahminim sürüyor”

Demirtaş, Amir Murillo’nun sezon boyunca gol sayısının çift hanelere ulaşabileceği yönündeki tahminini de yineledi.

“Dün Socrates yayınında da söyledim, yani daha önce Serbest 8’de de söylemiştim. Murillo’nun çift haneye, golle ulaşacağına dair öngörüm, tahminim sürüyor. Murillo bence çift yapacak resmi Beşiktaş adına. O yani moral oldu yine. O hem gol attı hem penaltı kazandırdı. İyi maçı geride bıraktı.”

“Trossard-Orkun uyumu dikkat çekiciydi”

Beşiktaş’ın yeni yıldızlarından Leandro Trossard’ın performansını da değerlendiren Demirtaş, Belçikalı futbolcunun fiziksel olarak tam hazır olmamasına rağmen kalitesini gösterdiğini ifade etti.

“Trossard-Orkun uyumu dikkat çekiciydi. Trossard fizik olarak maç temposuna gelene kadar bile o kalitesini hissettiriyor bence. Yani topu ayağına aldığında o güvenli liman hissini alıyorsun, top Leandro Trossard’ın ayağındayken.”

“Vlahovic’in hava topu üstünlüğünü çok fazla kullanacak”

Dusan Vlahovic’in ilk kez Beşiktaş taraftarının karşısına çıktığını belirten Demirtaş, Sırp golcünün fiziksel açıdan sorun yaşamadığını ancak maç kondisyonuna ihtiyaç duyduğunu söyledi.

“Dusan Vlahovic’i de ilk kez gördü Beşiktaş taraftarları. İyi de bir süre aldı. Tabii ki maçtan önce hocanın da dediği gibi henüz maç kondisyonuna ihtiyacı var. Yani fizik olarak bir sorun yok. Gayet canavar gibi 9, fizik anlamında ama maç kondisyonuna ihtiyacı var. Buna rağmen yine bir iki pozisyonda etkili oldu.”

“Hava toplarında özellikle... Beşiktaş böylesine geniş hücum yapmaya devam ederse, ki edecektir, Dusan Vlahovic’in özellikle hava topu üstünlüğünü çok fazla kullanacak gibi gözüküyor. Bazen direkt Nübel’den vurulacak uzun, bazen kenar ortaları. Dusan Vlahovic’in olduğu noktada Beşiktaş kestirmeden gol pozisyonlarına girecek gibi gözüküyor.”

“Tek soru işareti kadro derinliği”

Beşiktaş’ın güçlü oyununu sürdürmesi için kadro derinliğinin önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, yapılması beklenen transferlere dikkat çekti.

“Şimdi artık yani şuna eminiz: Beşiktaş bu oyunu çok güçlü bir şekilde oynayacak. Tek soru işareti şu: Ne kadar güçlü kadro derinliği kurulacak? Hocanın da buna yönelik talebi var. Çünkü henüz sezonun başındayız ama yükleme alıyor takım. İşte maç sayısı da artınca tabii ki bazı oyuncuları arada dinlendirmek gerekecek.”

“Bu yüzden zaten Italiano zaman zaman rotasyona başvuran bir teknik adam. Sürekli bu canlı oyunu oynayabilmek adına. Şimdi santrforda güçlü bir rotasyon var. Kanat oyuncusu gelecek. Trossard’ın arkasında İlhan var. Cerny ile birlikte bir sağ kenar gelecek zaten. Orada derinlik önemli. Orada seçilecek isim de önemli.”

Orta saha transferi hakkında da konuşan Demirtaş, Goretzka ismine dikkat çekti:

“Orta sahaya iki oyuncu bekleniyor uzun zamandır. En son Goretzka konuşuluyor mesela. Onu ayrıca değerlendiririz, bir canlı yayında konuşuruz. Yani Goretzka ve +1 U23 oyuncusuyla orayı rotasyonu güçlü tutmak istiyor Beşiktaş.”

“Rotasyonu güçlü tutmak istiyor”

Demirtaş, kadro planlamasında yabancı oyuncu sayısının orta sahada artırılabileceği ihtimalini de gündeme getirdi:

“Colley’in de ara ara sol stoper oynayabilmesi, Yasin’in orada oynayabilmesi, bir tane Türk stoper transferiyle birlikte acaba orta sahayı bayağı böyle bol yabancılı tutmak mı isteyecek Beşiktaş? Bu da bir kenarda akılda duruyor sanki. Sol stoper transferi birden durdu çünkü.”

“Orkun’un hiç alternatifi yok doğru düzgün. Hani orada Türk oyuncu bulmak da çok kolay değil. Acaba yani bayağı bol orta saha rotasyonu mu tercih edilecek? Fikir olarak söylüyorum şu anda. Ama burada yani o direkt oynayacak 8 numaranın seçimi de alternatif olacak. Orta sahanın seçimi de çok önemli.”

“Bu oyun gücüyle birçok maçı çözecektir”

Beşiktaş’ın kadro derinliği sağlandığı takdirde oyun seviyesini uzun süre koruyabileceğini belirten Demirtaş, rotasyonun önemini vurguladı.

“Çünkü yeter ki Beşiktaş bu oyunu dönüşümlü oynayabilsin. Yani dönüşümlü, kenarlarını dönüşümlü yapsın. Orta sahasını bazen dinlendirsin. Bu oyunu taze tutsun. Yani isimler değişse de bazı kaliteli oyuncular kenarda otursa da bu oyun gücüyle, kendi seviyesinden düşük takımlara karşı özellikle, birçok maçı Beşiktaş çözecektir.”

“İtaliano Avrupa başarısını getirecek hissiyatı verdi”

Demirtaş, Vincenzo Italiano’nun Avrupa’da başarılı olabilecek bir teknik direktör görüntüsü verdiğini de söyledi.

“Yani lig yarışında da çok avantajlı olabilecek bir oyun tarzı çünkü bu. Ama nasıl ben şahsen de özlediğim, ki sanıyorum birçok Beşiktaşlının da özlediği bir şeydir, Avrupa başarısını getirecek bir teknik adam hissiyatını verdi şimdiden Vincenzo Italiano.”

“Yani oyunu okuması, oyun gücü, top rakipteyken aldığı takım pozisyonu... Ligi şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum. Avrupa Ligi’nde yani uzun zaman sonra kış aylarında da maç yapan, Avrupa maçı yapan Beşiktaş göreceğiz gibi. İşte şubat ayında, mart ayında... Umarız daha fazlası da olur. O hissiyatı veriyor Beşiktaş.”

“Kazanmak kazanmayı doğurur”

Beşiktaş’ın Avrupa’daki performansının lig yarışına da olumlu yansıyabileceğini belirten Demirtaş, takımın yüksek kaliteli oyunculara sahip olduğunu vurguladı.

“Ligde yarışta olmak kadar bence Avrupa’da da bu oyunu oynayabilmek, bu özgüveni kazanmak çok önemli. Çünkü bu oyuncu grubu belli ki oynayarak, kazanarak daha çok motive oluyor.”

“Yani en önemli benzin kazanmaktır futbolda. Yorgunluktan da önce gelir. Yani kazandıktan sonra o yorgunluğu hissetmezsin. Hele ki bu denli yüksek kalitede oyunculara sahipsen, Dusan gibi, Trossard gibi, belki 8’de de böyle bir oyuncu gelecek. Orkun gibi. Yani bu oyuncularla zaten hedefler büyük oldukça daha sıcak kalırsın olaya.”

Demirtaş, Beşiktaş’ın Avrupa ve lig performansının birbirini destekleyebileceğini belirterek sözlerini tamamladı:

“Ben Avrupa’daki önemli yürüyüşün Beşiktaş’taki lig mücadelesine de olumlu etki edeceğini düşünüyorum. Kazanmak kazanmayı doğurur bence her zaman. Bir yerdeki kötü gidişat diğer yönü de kötü etkileyebilir ama tabii ki yeter ki biraz daha derin bir kadro kurulsun. Yani rotasyon yapabileceği hocanın biraz derinlik katılsın. Gerisini hoca halledecek gibi.”

duhuliye.com

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }