Beşiktaş'ın Lausanne mağlubiyeti sonrası Konferans Ligi'nde elenmesi camiada şok etkisi yarattı.
Şok yenilgi sonrası teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer'i görevden alan Beşiktaş yönetimi yerine Sergen Yalçın'ın getirildiğini açıkladı.
Beşiktaş Avrupa'ya veda etti, Serdal Adalı'nın son basın toplantısında söylediği sözler sosyal medyada viral oldu.
Serdal Adalı: ''Bizim birinci önceliğimiz bu sene Türkiye'de Türkiye liginde şampiyon olmak. Başka hiçbir hedefim de yok. Hayalim de yok. Avrupa kupaları İşin bizim için ikinci kısmı. Biraz daha ben futbolcularla toplantı yaptığımda da söyledim. Avrupa kupaları birazcık sizi ilgilendiren konu dedim. Hani Avrupa kupalarında benim için ya da hocanız için ya da kulüp için filan oynanmanıza gerek yok. Avrupa kupalarında kendiniz için oynayacaksınız dedim. İşin esprisiyle ki doğrusu da maalesef Avrupa kupalarında futbolcularımız biraz daha gayretli oluyor. Dediğim gibi bizim birinci önceliğimiz Türkiye liginde şampiyon olmak ayrıca. Buna çok ihtiyacımız var çünkü.'' ifadelerini kullanmıştı.
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (107)
Futbolculara dedim ki Avrupa Ligi sizi ilgilendiriyor. -Sir Serdal Adalı Aklım babelin çeyrekte kaçırdığı pozisyonda. Atsaydı devamında uefa kupası gelir miydi gelmez miydi Bilmem ama. Beşiktaşa Fikret Orman gibi bir başkan hiç bir zaman gelmeyecek ondan artık eminim.
Beşiktaş dinamikleri içerisinde çok acı ama doğru bir söylem. Beşiktaşın bu haliyle Türkiye kupasını alması bile imkansız. Önce istikrarlı bir yerel başarı lazım. Avrupa bizim için çok sonra geliyor maalesef. Ve yine maalesef rakibimiz dediğimiz gs misyonunu türk olmayan tamımları yenmek olarak belirlemişken bizim vizyonumuz da bu.
avrupa hayalim yok diyen birisi Beşiktaşı yönetiyor yazık valla koskoca ülkede doğtu düzgün Beşiktaşa sahip çıkan birisi yok atçı ganyacılara kibirli egolu insanlara kaldı klup
Türkiye ligini kazanamazsın, rakiplerin kadroları daha güçlü, ama konferans liginde final oyna oyuncuların değeri ikiye katlar, satıp daha iyi kadro kurarsın aradaki farkı kapatırsın ama vizyon kısıtlı işte
Serdar başkan Çok doğru bir tesbit yapmış Bu ülkede Galatasaray örümcek gibi her tarafta şike , maç satın alma her şey var. Şampiyonluk yoksa herşey boş. SERGEN YALÇIN ÇOK DOĞRU BİR KARAR.
SERDAR BAŞKAN ÖNCE GALATASARAYIN KURMUŞ OLDUĞU DÜZENİ YIKMAN GEREKİYOR. AHTAPOT GİBİ HER YERDELER. ŞİKE, HİLE HERŞEY VAR.
Konferans Ligi'nde final hedeflememiz diyen hoca gidiyor.Avrupa ligi hedefimiz yok diyen başkan ve Avrupa'da sıfır çekmiş bir tek bile galibiyet alamamış adam hoca diye geliyor. Vah besiktasim vah. Var bunun altında bir Çapanoğlu fazla sürmez.Avrupasiz Beşiktaş a kim niye gelsin.
40 senedir hipodromda.Gazi koşusu kazanamadı..kupalı yarış kazanamadı
Oynadığın takımların değeri kat ve kat düşük. Yani biraz yol alınırsa faydası olurdu elbet.
Muhammed kardeş 3 tane avrupa kupası var, bunlardan birine gitmek için ligde ilk 5e girmek yada ziraat kupasını almak yetiyor. Kaldı ki devam edebileceğin en uygun avrupa kupası imkanını elinin tersiyle ittin. Bu sene yeni kurulacak aç takım ve iyi futbolla konferansta en az yarıfinal imkanı vardı. Öyle olsaydı önümüzdeki sene yapabileceğin transferleri bir düşün. Bak gözden düşmüş sancho seni nasıl son tercih olarak bekletiyor, anladın mı ne demek istediğimi...
bu sene avrupada başarı bekleyen taraftar zaten ahmaktır, bir ton futbolcu gitti yenileri geldi daha tam takım olamadık ama hayalperest çoluk çocuk sanıyorki transferler yapılınca küt diye takım olunuyor, yok öyle bir dünya!! adalının bunu söylediğini daha aönce duymadım söylemişsede doğru söylemiş, bu sene en büyük hedeflerimiz türkiye kupası ve şampiyonluk olmalı, bunlarıda başaramazsak zaten sergende gider
@1903 hocam belli ki kulübü yeteri kadar takip etmiyorsun. Başkan maalesef buna yakın bir ifadeyi bir açıklamada kullandı. Üstelik daha ilk lozan maçı oynanmamıştı. Gayretlerine saygılıyız ancak BÜYÜK BJKnın gönülden taraftarları olarak bu tip hedefsizlikler gücümüze gidiyor...
Bir sözün de mantıklı olsun be Başkan! Avrupa'da yoksan Sahanchez, Sane, Osimhen, İcardi gibi adamlar yerine Paulista, Udokhai, , Chamberlain gibiler gelir. Birkaç hafta önce Arroyo yıldız olacak dedin şimdi tukaka oldu, Solskjaer ile sonuna kadar dedin Eylülü göremedi.
Avrupa hayalim yok diyen bir başkanın vizyonuna Avrupa'dan hiç futbolcu gelir mi üstün zekalı adam? Yada senin elinde şu an oynayan yabancı futbolcular senin leş liginde niye oynasın.? Nasıl olsa Avrupa hayalin yok sen Avrupa hayali olmayan kıçı kırıklar ile bitik Ligi'nde oyna dese ne diyeceksin? Allah im bu vizyonsuz yetersizlerin elinden kurtar büyük Beşiktaş'ı mı.
Avrupa hedefin yok ta Türkiye ligini ne diye oynuyorsun? Bu laf seni götürecek bunu da buraya yaz. İki tane Avrupa hedefi olmayan ganyanciya koca çınar teslim edildi. Şimdi GS , samsun,FB Avrupa da maç yaparken yüzünüz kızarır mı ki acaba. Ben utanç duyuyorum
HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORSUN SAYIN BAŞKAN AVRUPA HEDEFİN YOK DA GERÇEK HEDEFİN NEDİR? SENİN GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN NE EKSİĞİN VAR. YOKSA SEN GERÇEKTEN BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULARA GÜVENMİYOR MUSUN 🤷
Başkan ilk muradına erdi, bakalım 2. muradı tutacak mı? Yalnız yanlış hesabı var. Kulübe asıl para kazandıracak, marka değerini artıracak, tercih edilirliğini etkileyecek yer avrupa kupalarıydı.
@Kaptan Dz. Şampiyon olmadan ne Avrupa kupasında bahsediyorsunuz
her şerde bir hayır vardır derler.üçüncü sınıf Avrupa kupasında yokuz.yeni Türkiye süper kupa turnuvasında yokuz.renklileri çok uzun bir maç trafiği bekliyor.belkide udhokai istemeden Beşiktaş ın şampiyonluk için önünü açtı.elendik ve ne oynattığı belli olmayan Ole den kurtulup ne oynatacağını bildiğimiz hoca geldi.şimdi bize acilinden oyun değiştirecek ve skora katkı yapacak iki kaliteli kanat lazım.devre arasına iddalı girersek eksik yerlere bu yönetim en iyisini alır.sizi bilmem ama Avrupa kupalarına katılmamak ve Sergen Hoca nın gelişi benim şampiyonluk için umudumu çok arttırdı.bu fırsat kaçırılmamalı
Avrupa hayalin yolda beşiktaş koltuğuna niye oturdun. Beşiktaş PTT birinci lig takımı mı da tek hedefi lig olsun, bu adamların Beşiktaş da ne işi anlamış değilim. Vizyon kocabir sıfır yani, Allah akıl fikir versin, Allah Beşiktaş camiasını böyle adamlardan uzak tutsun
Ulan adam doğru söylemiş. O köy kupasına katılsak hem takım yorulacaktı, hem sakatlıklar olacaktı ve her ne hikmetse her sene çekilen (!) fikstür gereği her avrupa maçı sonrası deplasmana gidecektik. Şimdi söyleyin bakalım bu takım bütün bunları kaldıracak kalite ve kapasitede mi?? Şimdi sadece lige asılacağız.. Hem de iki yıldır bize kurdukları fikstür(!) kumpasını bozmuş olduk.
Başkan kusura bakma takıma hedeflerini böyle gosterirsen olan taraftara olur.peki sadece lig için mı başkan olsun bukadar mı vizyonun daha da hayal kurmaya devam gerek yok ozman
Sergenin ilk döneminde elde ettiği başarı (çifte kupa) o kadar yüksek bir çıta ki, yeniden aynı havayı yakalaması kolay değil. Taraftarın beklentisi çok yüksek, bu da risk. Kanaatimce bu atılım kısa vadeli bir pansuman niteliğindedir; uzun vadede başarı için yönetimin doğru zamanlama ile doğru transfer politikaları izlemesi şart. Beşiktaş bugün öyle bir yol ayrımında ki; taraftarın sabrı da umudu da giderek azalıyor. Mevcut bütçe, borç yükü ve kadro derinliği düşünüldüğünde aynı anda hem Avrupa’da başarı kovalayıp hem lig şampiyonluğunu zorlamak kolay değil, hatta pek mümkün görünmüyor. Bu gerçeği kabullenmek zor fakat gerçekle yüzleşmek durumundayız. İşte bu noktada Sayın ADALI’nın “Avrupa ikinci planda, bizim hedefimiz lig şampiyonluğu” açıklaması sahada rasyonel bir pragmatizme dayanıyor olabilir ancak mesele yalnızca içeriği değil, ifade biçimi. Çünkü Beşiktaş’ın genetik kodlarında Avrupa’da mücadele etmek, kendini göstermek ve rakiplerine meydan okumak vardır. Bu hedefi küçümseyen ya da ikinci plana iten her söz, camianın hafızasında derin bir çizik bırakır. Yönetimsel iletişim dili, tıpkı saha içindeki pas oyunu gibidir: Ne kadar doğru zamanlama ve doğru üslup yakalarsanız, oyunu o kadar kontrol edersiniz. Ne var ki Adalı yönetiminin son dönemde sergilediği yaklaşım, daha çok reaktif bir çizgide ilerliyor. Teknik direktör değişikliğinin geç gelmesi, transfer planlamalarının zamanlamasındaki aksaklıklar… Tüm bunlar olaylar olduktan sonra harekete geçen bir yönetim fotoğrafı çiziyor. Ve bu tablo, uzun vadeli vizyon eksikliğini ister istemez gözler önüne seriyor. Taraftar ise öfkeli ve sabırsız. Beşiktaş tribünleri her zaman talepkârdır; birkaç başarısız sonuçta yeniden kongre tartışmaları gündeme gelir. Bu doğal refleksi küçümsemek yerine iyi okumak gerekir. Eğer yönetim futbol aklını doğru kişilerle beslemezse –analitik kadro planlaması, sağlıklı iletişim yönetimi, altyapıya gerçek yatırım– camia yeniden radikal bir değişim isteyecektir. Beşiktaş’ın ihtiyacı günü kurtarmak değil, yarını inşa etmek. Aksi hâlde hep aynı döngüyü yaşayacağız: Hoca değiştir, transfer yap, borcu çevir, sonra başa dön. Bu kısır döngüyü kırmak da ancak vizyon ve kararlılıkla mümkün. Unutulmamalı ki Beşiktaş’ın şanlı mazisi, günübirlik kararlarla değil, uzun vadeli hedeflerle yazılmıştır!
@NONAME O dediğin çıtayı Sergen mi koydu? Sen hangi takımın taraftarı olduğunu unutmuşsun anlaşılan, burası Beşiktaş, burada 2.’lik zaten başarısızlıktır. Ayrıca şampiyonluk da çıtayı yükseltmek değil, doğal hedeftir. Sergen kumarbazı sizin algınızı da bozmuş.
Bu lafı ettikten sonra ağzınla kuş tutsan hava. Bu klubun başkanı Avrupa'da hedefi olmayan birisi olamaz. Keşke o begenmediginiz konferans ligini olsaydınız da 5 yıl daha şampiyon olmasaydık. Vizyonsuz.
Herkes kalbinin ekmeğini yer burada yorumlara bakınca eğitim seviyesi gelir seviyesi düşük kıskanç yorum dolu Sergen kimseye eyvallahı olmayan zirve bir adam kıskanılması normal ama sonra ağlamayın siz aç kalmayı hakediyorsunuz aynen devam edin:)
Belki bu sene için hayali yoktur ama içini bilemeyiz
Galatasarayy Salak avrupa da hayal Kuruyor Saneler Osimenler 200-250 milyon Para Harcadı. Bak Adalıya Miss
@1903 Love 1903 _ Adalı 150 milyon avro harcadı. Üstelik avrupadan elendik, ligde şampiyonluk hayal. Gs mi katlı BJK mi? Hayal aleminde yaşıyorsunuz
Çakmaktaş reyiz 200 milyon euroluk kadroyu ziraat bici bici kupası için kurmuş
Malcolm x, / Montella çağırmadı. Gs lobisi belirliyor milli takımı. Onlar çağırdı. Senin gibi cahil ve eğilimi olmayan ergen taraftarlara Bizim milli takımda kalecimiz var dedirtmek için. Böylece Beşiktaş o vasıfsız kaleciyi takımdan göndermiyor. Kredi sağlıyorlar ona. Kurtarışı yok, başarısı yok, onun milli takımda yeri olmaz yoksa. Lusanne deplasmanında mert kaçtı, Ersin 5 6 Tane kurtarış yaptı. Mert hayatında öyle kurtarışlar yapmadı. Asıl o kapak olsun sana... İçi dolu bilgilerle gel bana, yalanla dolanla değil 😃 Ersinin şampiyonluğu, lusanne ve Lyon maçları size kapak olsun.. Başarıyla çık benim karşıma, yalanla dolanla değil. ✋✋✋
Malcolm x, Montella çağırmadı. Gs lobisi belirliyor milli takımı. Onlar çağırdı. Senin gibi cahil ve eğilim olmayan ergen taraftarların ağzına bir kaşık bal çalıyorlar. Bizim milli takımda kalecimiz var dedirtmek için. Böyle Beşiktaş o vasıfsız kaleciyi takımdan göndermiyor. Kredi sağlıyorlar ona. Kurtarışı yok, başarısı yok, onun milli takımda yeri olmaz yoksa. Lusanne deplasmanında mert kaçtı, Ersin 5 6 Tane kurtarış yaptı. Mert hayatında öyle kurtarışlar yapmadı. Asıl o kapak olsun sana... İçi dolu bilgilerle gel bana, yalanla dolanla değil 😃 Ersinin şampiyonluğu, lusanne ve Lyon maçları size kapak olsun.. Başarıyla çık benim karşıma, yalanla dolanla değil. ✋
Bu maaş bütçesini ziraat kupası için mi yaptınız kral
İmam böyle derse futbolcu cemaati de Avrupa maçlarında ne yapar peki? Beşiktaş'ın şu durumunda sorumlu kim Allah aşkına biri söylesin hocalar mı oyuncular mı yönetimler mı kim ulan kim
Sen maçtan önce futbolculara böyle söyleyerek büyük bir umut ve coşkuyla statta yada tv başında maçı seyreden milyonlarca taraftarın umudunu çalmışsın..Ben Udokhai ye kızıyordum maçı sattı diye meğer adam kumpasın gereğini yapmış..
Adalı sen bu kafayla şampiyon olamazsın tam bir amatörsün düş artık yakamızdan
Avrupa dönüşü fikstür gereği hep deplasmana gidecektik. O yönden iyi oldu.
En azından gruplara kalsaydık isterdim ama bu kadro ile bence hayırlı oldu, rotasyon için çok yetersiziz bari lig ve kupaya asılalım...
Küçük düşünen küçük Başkanlar, küçük düşünen,takıma Avrupa'nın vasat altı takımı gibi bakan 3.Sinif teknik direktörleri getirirler.Cok da şaşırmadım. Bu hocalar da takıma sadece geçiş oyununu layık görürler birsey uretemezler.Patrics'i eleyince 3 lü çekerler. Taraftar da küçük düşünüyor ki hocayı ve futbolcuları tribünlere çağırıyorlar. Yani herkes memnun.
Malcolm x, Montella çağırmadı. Gs lobisi belirliyor milli takımı. Onlar çağırdı. Senin gibi cahil ve eğilim olmayan ergen taraftarların ağzına bir kaşık bal çalıyorlar. Bizim milli takımda kalecimiz var dedirtmek için. Böyle Beşiktaş o vasıfsız kaleciyi takımdan göndermiyor. Kredi sağlıyorlar ona. Kurtarışı yok, başarısı yok, onun milli takımda yeri olmaz yoksa. Lusanne deplasmanında mert kaçtı, Ersin 5 6 Tane kurtarış yaptı. Mert hayatında öyle kurtarışlar yapmadı. Asıl o kapak olsun sana... İçi dolu bilgilerle gel bana, yalanla dolanla değil 😃 Ersinin şampiyonluğu, lusanne ve Lyon maçları size kapak olsun.. Başarıyla çık benim karşıma, yalanla dolanla değil. ✋✋✋
Böyle başkana böyle takım, böyle taraftara böyle başkan! Cuk oturmuş! Kumarbaz, ganyancı Sergen de resmi tamamlıyor. Yazıl hakiki Beşiktaşlılara, Beşliktaş kültürüne sahip camianın gerçek evlatlarına, sahiplerine…Avrupa’da bir şey beklemiyor da ne demek? Liglere kalmak da mı değil? O halde 100 milyon Euro’yu neden harcadın? Dalga mı geçiyorsun Serdal? Devre arasını göremezsin, belli oldu. Futbol akılsız adam!
Sen futbolculara böyle söyledikten sonra o gün stat'ta veya tv karşısında umutla,coşkuyla maçı seyreden milyonlarca taraftarın umudunu çalmışsın..Yazıklar olsun şu açıklamana..Bizi esas satan Udokhai değilmiş adam kumpasın gereğini yapmış.
ne ligi be dalga mı geçiyorsunuz? ziraat kupasına oynarsınız ancak
Senin ben vizyonunu dikim sen Türkiye’de ancak rüyanda şampiyonluk görürsün önündeki takımların kadrosuna bor bal önce vasıfsız başkan senden bir halt olmayacak belli
Böyle futbol ve psikolojisini hiç bilmeyen adamlar bu ülkede başkan oluyor, sonra suçu Ole, Valerien vs vs’de arıyoruz. Kardeşim sorun klüp yönetimlerinde. Sen böyle konuşursan, o oyunculardan Avrupa maçlarına motive olmalarını bekleyebilir misin? Dahası, madem Avrupa maçları önemli değildi, neden Avrupa’dan elendin diye TD’ün görevine son veriyorsun? Böyle hafif başkanlık mı olur, bir adamın ağzından çıkan lafın ağırlığı olmalı. Yazık, bu klübe son 40 yılda 2 başkan gelebildi, Seba ve Orman.
Ne bu adaliyi ne demiroreni bir turlu sevemedim gitti eyy devlet kumar haram diyorsun ne doye izin veriyorsun kapatsana iffayi birde kimari sans oyunu diye millete anlatoyorlar kumarin aansimi olur ulan ben nasil bir dunyada denk geldim bu hayata yaa
Cidden vizyonumuz süper lig şampiyonluğu mu? Lig şampiyonluğunun bir prestiji yok ki. Ne maddi geliri var ne manevi geliri var. Tek artısı şampiyonlar ligine katılmak oluyor onun dışında bir önemi yok. Ben şahsen 10 sene şampiyon olmayıp her yıl en az avrupada yarı final oynayacak tüm devleri ezip geçecek bir takım izlemeyi tercih ederim asıl vizyon bu çünkü bunu yaptığında tüm dünya Beşiktaş'ı bilir ve çekinirler.
çünkü biliyor ki bu kadro yetersiz ve bu sene bir halt olmayacak. bu yüzden sözde avrupayi önemsemiyoruz triplerine giriyor. önem verse sanki bir şey değişecek bu kadroyla. verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremedi şimdiye kadar. bundan sonra da bir halt olacağı yok.
Avrupa da oynamayan bir Beşiktaş'ı ben ne yapayım. Büyüklük Avrupa'dan geçer ama vizyon meselesi.
Dogru Soylemis.. Ligde Sampiyon Olan Avrupa Ligi veya Konferans Liginde oynadigi 10 karsilasmadan cok daha fazla parayı katilim bedeli olarak aliyor.Bizim.İlk hedefimiz direkt ŞL.katilmak olmalidir...
@bjk Sen bu kadro ile Konferans ligi veya avrupa ligini mi kazanacagini dusunuyorsun.. Adam Uefa Shaktar Maci sonrasi soyledi bu sözü ve katiliyorum.. Bizim hedefimiz Direkt ŞL olmali..Vitrin ve Kazanc orasi..Senin gibiler macta ancak Futbolcu yuhalar ki maca gidip bir urun bile aliyormusun bilemem...
@oldsoundman mantığa bak. senin gibi cahil taraftarlar yüzünden bu haldeyiz
Mantıklı. Oralar için acayip bir özgüven var takımlarımızda anlamsız şekilde. Tesadüfi başarılar dönem dönem gerçekleşiyor sadece.
Şimdi GS ve FB li arkadaşlar ile oturup onların Avrupa kupası maçlarını izleyeceğiz.bu durumda ki bir Beşiktaş taraftarının ezikligini anlama kapasitesi olmayanlar kulübe başkan olmuş. Yanımızdaki FB li GS li taraftarların bizle nasıl dalga geçeceğini düşünme kapasitesi var mı sizde