Ümit Özat, Avrupa ile Süper Lig arasındaki kadro tercihinin Beşiktaş açısından kritik olduğunu belirtirken, siyah-beyazlı kulüpte oluşan futbol yapılanmasına da övgüde bulundu.
"Beşiktaş için ligde şampiyon olmak daha önemli"
Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde ilerleyebilecek bir takım olduğunu ancak önceliğin Süper Lig olması gerektiğini belirten Ümit Özat, ilk değerlendirmesinde rotasyon yapılması gerektiğini savundu:
“Vallahi ben Italiano'nun yerinde olsam rotasyonu burada yaparım. Eğer Beşiktaş Avrupa'da bir yere gitmek adına en iyi 11'le çıkarsa Beşiktaş ligi kaybeder. Ligi erken kaybeder. Beşiktaş en iyi 11'le çıkarsa hata yapar. Beşiktaş en iyi 11'le Avrupa Ligi'nde nereye kadar gidebilir? Çeyrek final yapabilir bence. Çeyrek final oynar. Beşiktaş için Avrupa'da çeyrek final mi önemli, ligde şampiyon olmak mı önemli? Ligde şampiyon olmak önemli.”
"Orkun'u kaybettiğin zaman ne yapacaksın?"
Siyah-beyazlıların kadro derinliğine dikkat çeken Özat, özellikle Orkun Kökçü'nün takım içerisindeki önemine vurgu yaptı:
“O zaman buraya en iyi 11'le çıkıp Orkun'u kaybettiğin zaman ligde ne yapacaksın? Problem yaşayacaksın. Göz göre göre niye lades diyorsun? Zor. Beşiktaş'ın kadrosu geniş bir kadro değil bence. Kullanışlı bir kadro.”
Ümit Özat, Miretti ve diğer alternatiflerin performansının da sezon içerisinde belirleyici olacağını ifade ederek Orkun Kökçü'nün mevcut kadroda kolay doldurulabilecek bir oyuncu olmadığını söyledi.
Fikstürü hatırlayınca görüşünü değiştirdi: "Orada ben hatalıyım"
Programın ilerleyen bölümünde Beşiktaş'ın maç programını yeniden değerlendiren Özat, Marsilya karşılaşmasının ardından oluşan arayı dikkate alarak ilk görüşünü düzeltti.
Özat, “Ara olduğu için bu maça tam kadro çıkmasını anlarım. İki maçı kaldırabilir. Tamam, doğru. Orada ben hatalıyım, özür dilerim.” ifadelerini kullandı.
"Beşiktaş'ta bir hiyerarşi, bir düzen var"
Ümit Özat'ın en dikkat çekici değerlendirmelerinden biri ise Beşiktaş'taki futbol yapılanmasıyla ilgili oldu. Siyah-beyazlı kulüpte yönetim ile teknik kadro arasındaki uyuma dikkat çeken Özat şöyle konuştu:
“Beşiktaş'ta her şey koordineli bir şekilde gidiyor. Serdal Başkan, Önder Özen, Gökhan Keskin, Italiano... Orada bir şey var. Bir hiyerarşi var, bir düzen var. İnanılmaz iyi gidiyor. Ben sana söyleyeyim, daha iyisi olur; kötü olmaz.”
"Beşiktaş'ın en büyük şansı Italiano"
Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş için öneminin altını çizen Ümit Özat, Serdal Adalı ile İtalyan teknik adam arasındaki uyuma da dikkat çekti:
“Bir röportajda Serdal Başkan'dan da duydum. Beşiktaş'ın en büyük şansının Italiano olduğunu söylüyor ki yüzde 100 katılıyorum. İkisi birbirinin şansı. Önder Hoca da ikisinin şansı.”
Önder Özen'e ayrı parantez
Özat, Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Önder Özen'in futbol anlayışı ve karakteri hakkında da şu ifadeleri kullandı:
“Önder Hoca da katakulli yapmaz kardeşim. Beyazsa beyazdır, siyahsa siyahtır. Temiz adamdır. Böyle art niyetle, kinle işi olmaz.”
Ümit Özat'ın açıklamalarında özellikle Beşiktaş'ta kurulan yönetim-teknik heyet uyumuna yaptığı vurgu öne çıkarken, deneyimli futbol adamı Vincenzo Italiano'nun siyah-beyazlıların mevcut yapılanmasındaki en önemli figürlerden biri olduğunu ifade etti.
duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026