İşte Beşiktaş'ın eski futbolcusu Baki Mercimek'in açıklamaları: 

"BELÇİKA'DA PROFESYONEL OLACAKKEN İSTANBUL'A GETİRDİM"

"Ajax'ın pilot ekibi olan Harlem'den eski takım arkadaşımın talebesi Awete. O bana uzun süre önce önerdi. Ben de takip ettim, Hallanda'ya gittiğimde de seyrettim. Çok beğendiğim bir oyuncu. Türkiye'ye getirebilir miyiz diye bir konu olmuştu birkaç ay önce. O süre zarfında da Belçika'dan bir kulüp profesyonel yapmak için teklifte bulundu. Belçika'ya gitti ve antrenmanlara çıktı. Profesyonelliğe geçecekti ancak ben de bunu önledim ve İstanbul'a gelip denenmesini istedim."

"BEŞİKTAŞ ALTYAPISINDAKİ HERKES TARAFINDAN BEĞENİLDİ"

"Beşiktaş'ın altyapısının başındaki Mehmet Ekşi hocamız, deneme talebimizi geri çevirmedi. 100 tane futbolcunun arasından rahatlıkla sıyrıldı denemelerde. Mehmet Ekşi hoca, 'Alınabilir' dedi ancak U19 takımıyla da görmek istediğini belirtti. 1 hafta kadar da U19 takımıyla idmana çıktı ve Hikmet hoca ile ekibi tarafından da çok beğenildi. Altyapıdan sorumlu yönetici Fırat Fidan da idmanlarda izlerken Awete'yi beğenince her şey tamamlandı." 

"KENAR OYUNCUSUNUN TÜM ÖZELLİKLERİ VAR. TÖRE VE BABEL..."

"Bu çocuk çok önemli bir filtreden geçti. Herkesin oybirliğiyle alındı. Sahadaki özellikleri çok iyi. Anatomisi çok iyi. Sprinter özellikte, güçlü bir oyuncu. Hollanda'da birebir yeteneği yüksek oyuncular yetişiyor. Awete de kenar oyuncusunun bütün özelliklerini taşıyor. Sağ kanatta görev alıyor. Dripling özelliği çok iyi. Hızlıyken de topla çok tehlikeli. Top tekniğini Gökhan Töre'ye benziyor. Uzak mesafede daha hızlı diyebilirim. Sırtı dönükken de Ryan Babel'i andıran yönleri var. Altyapıda eksik olan yönlerini geliştirip A takıma kazandıracağımızı düşünüyoruz.

"PLANLAMADA YOKTU, KOLAY VE MASRAFSIZ"

"Bu transfer planlamada yoktu. Ben rica ettim, çok da memnun kaldı herkes. Kulüp tarafında ilişkilerimiz derin. Amatör statüde alındı. Bu nedenle de daha kolay ve masrafsız. Hollanda tarafı ile de gerekli görüşmeler yapılırsa burada profesyonel yapılır."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ