Fırat Aydınus'un değerlendirmesi:

STANDARDI YAKALAYAMADI KONTROLÜ ELiNDEN KAÇIRDI

Beşiktaşlı Emrecan Uzunhan’a gösterilen ikinci sarı kart doğru ancak ilk sarı kart çok ağırdı. Fatih Aksoy’un yaptığı faulü görüp avantaj oynatan Yasin Kol, pozisyon bitiminde sarı kartını kullansa Alanyaspor 10 kişi kalabilirdi. Yasin Kol son 10 dakikada kontrolü iyice elinden kaçırdı. Hele disiplin kararlarında tamamen dağıldı. Rosier’in son anlarda yaptığı faulü ve Weghorst’a yapılan faulü atladı.

Henüz 15. saniyede kartla başlayan maçın ilk 45’i oldukça sert geçti. Verilenler, verilmeyenler, yanlış çıkan kartlar derken hakem Yasin Kol, ilk 45’te gerilimin artmasında önemli rol oynadı.

WEGHORST’UN SARISI YANLIŞTI 

19. dakikada Weghorst’un kendisine yapılan faulü görmeyen hakeme itirazdan gördüğü kart, aslında rakibine çıkmalıydı.

GHEZZAL’IN PENALTISI DOĞRUYDU

31. dakikada Ghezzal’a çalınan penaltıda hem ayak hem elle müdahale var. Bu penaltıdan daha önce N’Koudou’nun kendi ayağını taktığı pozisyonda devam kararı doğruydu.

EMRECAN’IN iLK SARISI AĞIRDI 

37. dakikada Emrecan Uzunhan’a gösterilen 2. sarı kart doğru ama ilk sarı kart çok ağır. Bu kart sonrasında Alanyaspor bir nebze dengeyi sağladı ve golü buldu.

FATiH ATILABiLiRDi 

41. dakikada Fatih’in Weghorst’u çektiği pozisyonda gördüğü sarı kart doğru. Beşiktaş atağa çıkarken yine Fatih’in yaptığı faulü görüp avantaj oynatan Kol, pozisyon bitiminde kartını kullansa Fatih atılabilirdi.

Hürriyet