Sergen Yalçın'ın ilk onbiri şüphesiz sadece bu akşamki rakibi için değil Süper Lig'de bir çok takımdan kumaş olarak çok ama çok üstün ve bu ligin domine ekibi.

Beşiktaş tıpkı Karagümrük maçında olduğu gibi oyuna hızlı ve üçüncü bölgeyi işgal ederek başladı.

Necip ismini görenler acaba der iken sağ bölgedeki etkinliğiyle Rosier'i oyunun pozitif yönünde daha çok olmasını sağladı.

Birkaç isme ayrı pencere açmak lazım futbol adına.

Bazı isimlerin tanımıyorum dediği Pjanic, tek pas ile oyun akışı nasıl şekillendirilir, çevre kontrolü nedir, oyunu okumanın anlamını nereye taşımak adına ders verirken, varlığıyla oyunda rakip oyuncuların pasını kesme, ara pas yüzdesini üst seviye taşımada Souza'ya, Aleks'e Ghezzal'a oyun içinde özgürlük tanımada adeta brifing vererek zihinlere adını yazdırdı.

Rıdvan kendi oyun koridorunu N'Koudou ile birlikte otobana çevirirken ayrıca rakip merkez alanında olağan üstü işler çıkardı.

Maça hızlı başlayan Beşiktaş ilk on dakika içinde maçı bitirdi ve sonrasında daha rölanti bir oyun oynamasına rağmen doksan dakikayı maçın üstünlüğünü elden bırakmadan sonlandırdı.

Maç içindeki zorunluluktan dolayı yaşanan oyuncu değişiklikleri takım üzerinde etki etti. Vida sonrasında Welinton ismi  çok sırıtmadı ama yerli oyuncu isimleri takım içinde artmaya başlayınca topla oynama üstünlüğü yüzde seksenlerden maç sonunda yüzde altmışlara gerilemesine sebeb oldu.

Mehmet Topal, Gökhan Töre, Kenan Karaman'ın seviyelerini daha üstlere çıkarmaları lazım. Bu isimler adeta "ayın karanlık yüzü" idiler.

Lige verilen aralar genelde çok olumlu olmaz ama bu akşam Beşiktaş adına bu geçerliliğini kaybetti.

Beşiktaş, lig adına gelecek için farkını ortaya koydu ve gözleri çarşamba akşamına çevirdi.

Sergen Yalçın Şampiyonlar Ligi için daha farklı bir defans ve orta saha yapısıyla kurulmuş bir takımla sahaya çıkacaktır.

Özellikle doksan dakika körük misali çalışan  Batshuayi ve Rosier Dortmund karşısında çok iyi işler çıkaracaktır.

Tek dileğimiz bu akşam ilk kırk dakika seyretip, keyif aldığımız Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizin umutlarını diri tutacak bir sonuçla açılışı yapar.

Beşiktaş, açılışı iyi yaparsa hem lig, hem de Şampiyonlar Ligi'nde uzun zaman sonra bambaşka bir Beşiktaş izler ve keyif almaya devam ederiz.

Sergen Yalçın'ın şimdiki görevi, lig adına Gökhan Töre, Mehmet Topal ve Kenan Karaman üzerine özel bir çalışma programı hazırlamak olmalıdır. Bu oyuncularda beklenen seviye gelirse, Beşiktaş tadından yenilmez olur.

Başarıların daim olsun Beşiktaş...

Mehmet Eyüp Yardımcı / Fotospor