Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Neospor ekranlarında Beşiktaş gündemini değerlendirirken, Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük kariyeri ve geçmişte yaptığı yorumlar hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.
Serdar Ali Çelikler, Sergen Yalçın’ın futbol yorumculuğu döneminde yaptığı bazı açıklamaların şimdi teknik direktör olarak kendisinin karşısına çıktığını belirterek, “Sergen Yalçın’la ilgili son dönemde sürekli yorumcuyken söylediği sözler teknik direktör olarak karşısına gelmeye başladı. Mesela Galatasaray için ‘10 kişi kalan takım nasıl oynar, birisi öğretsin’ demişti. Şimdi Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra aynı durumla kendisi eleştirildi” ifadelerini kullandı.
Çelikler, Yalçın’ın bazı futbol figürlerine yönelik geçmişte yaptığı yorumlara da değinerek, “Mourinho kırmızı kart gördüğünde ‘Kendini nasıl attırıyorsun, Şampiyonlar Ligi finali mi oynuyorsun?’ dedi. Bu dünyanın en boş yorumlarından biriydi. Mourinho’yu futbolcular tanımaz mı? Senin kariyerindeki en büyük olay Chelsea’ye attığın gol, adam Chelsea efsanesi. Bu özgüven değil, dünya futbolundan kopukluk” dedi.
Deneyimli yorumcu, Yalçın’ın teknik direktörlük tarzına da eleştiriler yöneltti:
“Antrenmanlarda kayarak müdahale yasak, bir kez uyarırım, bir daha görürsem oynatmam demiş. O zaman Orkun’u bir daha oynatmazsın. Yorumcuysan yorumcu ol, teknik direktörsen teknik direktör ol. Bizim eski futbolcuların çoğu her şey olmak istiyor. Her şeyi birden yapamazsın.”
Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş’ta şu anda görev yapan Serkan Reçber üzerinden de genel bir değerlendirme yaparak, “Serkan’ı çok severim, şimdi Beşiktaş’ta bir transfer dönemi geçirecek. Sonra Uganda Ligi’nden futbolcu öneren yorumculuğa dönmemesi lazım. Başarılı olursa dönsün, ‘Beşiktaş’ta bunları yaptık’ desin” ifadelerini kullandı.
Son olarak Sergen Yalçın’ın tekrar yorumculuğa dönmesinin doğru olmayacağını belirten Çelikler, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sergen hocanın artık bir tercih yapması gerekiyor. Ya yorumcu olacak ya teknik direktör. Fatih Terim bile bir dönem hem teknik direktörlük hem yorumculuk yaptı ama o da sürdürülebilir bir şey değildi. Hepsi birden olunmaz.”
duhuliye.com
YORUMLAR (20)
Serdar ali celikleri onceden cok begenirdim fakat son zamanlarda sergen hocayla gereksiz ugrasmaya basladi ve ayip etmeye basladi ! Baktiki gundemde kalmanin yolu sadece sergen yalcin ve besiktas olmuyor serdar ayip ediyosun. Bu arada noldu mukemmel oynayan fb niz bizim stadda havalara ucan teknik adaminiz , soyunma odasi ve canli yayina cikip show yapan ciğ baskaniniz avrupada babayi aldiniz mi ? Verirlermi size hemen ole faul penalti karsiya kirmizi kart beter olun ...
serdar ali ç....... tuttuğun takım sana 26 dakika kabus yaşattı. hiç pozizyonu olmadan iki gol yedi.26 dakika takımın ne ışık verdi sana. tamam takımın 2-3 galip geldi sana bir ışık verdi mi? bunları yazacağına hiç utanmadan o kibirli 'kendini bilmez ' çok bilmiş halinle BEŞİKTAŞ'IN HOCASINA bu şekilde konuşamazsın. daha yazardım da hadi neyse senin seviyene inmeyeyim........
Dönerci serdar gelip futbol yorumlayacak program yapacak. Ama 4 büyük takımdada oynamış eski futbolcu, şampiyon olmuş bir teknik direktör yorumculuk yapamayacak şakamısın bilader
Diyorki, Orkun yerine Salih ile baslasin, birde bakalim yapacak mi diyor :) Ciddi olun biraz. Balotelli'de amerikan guresi hareketiyle attigi 3.golden sonra Sergen'e gidip kafasini gostermisti, 20 yil onceki beynini kullanmiyor lafinin uzerine. Bu elestiriler artik ona benziyor. Adam illaki elestiriyor yerine gore ben oyle degil boyle yapardim diyor. Kosullar, sartlar ve hedefler degisiyor. Orkun'u bakalim oynatacak mi diye sormak abest.
Ne istiyorsunuz serefsiz renkliler..Oynatacak tabiiki,Orkun bizim evladimiz size yedirmeyiz pislikler..
Takımın kaptanı RAFA SİLVA olsun isteyen bir çok kişi vardır bence
Serdar da kendi ekmeğinin peşinde haklı adam, başka yorumcu istemiyor,
Tabi ki oynatacak. Kırmızı kart büyük hataydı.Takımı da yaktı taraftarında içini de ama o konuda geri dönüş yok artık. Eminim Orkun da farkındadır hatasının. Federasyonun vereceği kart cezasını çekecek ve sonrasında yine takımda olacak.
Ağlaklık!! kadercilik hatta eziyet çekmekten zevk alma... şayet bunlar değilse, liyakatsizlik .. yeteneksizlik .. akıldan ve beceriden yoksunluk.. 47 yaşımdayım , bu kadar vasıfsız bir kitle olduğumuzu yeni anladım. Sevdamız dediğimiz kulübün içinden geçen bir avuç liyakatsiz , yıllardır kat kat borçlandırıp çekip gittiler ; kimse nitelikli bir tepki ve sahiplenme ortaya koyamadı.. ne bir taraftar örgütü ne de stada gelen taraftar grupları.. herkes kendi çıkarı peşinde.. Beşiktaş ı tek seven , o maç sonu ropörtajlarında ağlayan çocuklar!!!
Burasi Turkiye hersey olabilir. Karabag 17 senedir ayni hoca ile calisiyor. Biz 1 hocaya 6 ay dayanamiyoruz. Galatasaray nasil basarili oldu, 4 senedir Okan hoca ile calisiyor. Istikrar sart
@Bjk Hollanda real madrid 10 senede 9 hoca değiştirmiş. Barcelona 10 senede 7 hpca değiştirmiş. Manchester united her sene değiştiriyo. Chelsea 10 senede 10 hoca değiştirmiş. Bayern münih 10 senede 9 hoca değiştirmiş. Büyük takımlarda uzun süre kalamazsın. Guardiola bile kalamadı barcelonada 4 senede sepetlediler. Ancelottiyi zidane ı morinhoyu önüne geleni yollarlar istedikleri sonuçlar alamazsan. Karabağmış 16 sene ne yapmış o herif.
Orkunun tedavi görmesi lazım. Haklı da olsan Benfica hocasına herkesin içinde küfür edemezsin, edersen yollarlar. Burada da önüne gelene dalamazsın kırmızıyı koyarlar. Öfke ve adrenalin kontrolün olmak zorunda. Bence birkaç maç oynatılmaması yerinde olacaktır.
Adamın söylediği her şey doğru. Ama şimdi gelip "sen fenerle ilgilen" diyen angurlar olur.
ABİ SEN KİMSİN SENİN DERDİN NE KİME NEYE ÇALIŞIYON BOMBOŞ BİR ŞEYSİN BOŞ BOŞ KONUŞUP GAZ VERİYON İŞİN GÜCÜN BJK Yİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞMAK KİMDEN NE KADAR PARA ALIYON KAYBOL GİT
Serdar senin Besiktasla ne alip veremedigin var zaten karisigiz neden oyuncularimizi irtibarsizlastiryorsunuz kulubu karistirdiniz!
Orkunu kesinlikle rafa silvanın yerine rafa silvayıda sol kanat oynatmamız gerekir
Benim için bitmiştir. SAÇ MAL