İyi. Müstehak da. Sonra Babel. Adam günlerdir ‘Para’ deyip zırlıyor. Oynamıyor sanki sırf bu yüzden. Ne olduğunu anlamaya çalışan taraftar da İrdeliyor tabii. Oralı bile değil Babel. Bir ara oralı oluyor, Orada da fi lm kopuyor zaten. Küfür ediyor taraftara. Açıklama nihayet geliyor, muhtemelen kadro dışı. İyi. Müstehak da. Daha evvel Vagner Love. Hesap soran taraftara, Elinin üçüncü parmağını göstermişti. Ne anlama geliyorsa!!! O da görmezden gelindi ha. Üzerinde durulmadı. Ya Oğuzhan, Attığı hasbel kader golden sonra, Bir hafta evvel oynadığı topa tepki gösteren taraftara, “Ne diyordunuz, duyamıyorum” anlamında, Kulak kabartma işareti yaptı. Cesarete bak. İlk 11’e giremiyor, bir iki maç falan… Pepe ‘Sakatım’ diye oynamıyor. Quaresma oyundan çıkarken eldivenlerini sağa sola fırlatıyor, Caner desen olur olmaz her yerde garip bir agresif mod, Bakar mısınız tabloya Allah aşkına! Nedir bu ciddiyetsizlik. Bu vurdum duymazlık. Hatta bu şımarıklık. Kimse kimseyi iplemiyor yani. Görüntü o. Ne bekliyoruz ki, Rast makamı söyleyen şarkıcıya, Nihavent çalan bir orkestra var. Aslında iş orada kopuyor.

BU GİTMELER GİTME DEĞİL

Sayın Ali Dürüst istifa etmiş. İyi. Görevi neydi? Federasyonda Milli Takım sorumluluğuydu. Milli Takım Süper Lig’den üçüncü lige onun zamanında düştü. Ortalık yıkıldı, Sustu. Galatasaray’ın Emre Akbaba transferinde, Tarafsız olması gerekirken, Bizzat transferin içinde yer aldı. Büyük tepki oldu. Sustu. Sosyal ağda fi kstürde yaşanan tuhafl ıklar orta yere saçıldı, konu neredeyse dünya gündemine oturdu, Sustu. Ama o ne! Galatasaray yönetiminin Konya maçından sonra “Haksızlığa uğradık” kelamını takiben hemen hareketlendi. Ve istifa etti. Ama hâlâ susuyor. Biz de duymak istiyoruz oysa. İstifa sebebi nedir? Adil olunmadığını mı düşünüyor, Ayrıcalık tanımadığını mı? “Yoksa bu gitmeler Gitme değil!!!” diye yazdım ki, Hani fi lmlerde olur ya. Bir günün geçimini belirtmek için ekrana, Batan bir güneş, hızlandırılmış bir trafi k akımı falan koyarlar, Mevzubahis gün biter, yeni bir gün başlar. Güvercinler birikintilerden su içerler, İşte öyle bir zaman diliminde geri dönmüş Ali Dürüst. Pöh! Dedim ya, “Bu gitmeler gitme değil!”

ŞU 1 TL MEVZUSU

İş, bir Ankaragücü yöneticisinin “Bizim taraftarı Konya maçına almadılar, Taraftar kültürüne destek için böyle bir uygulama yaptık” dediğiyle kalsaydı, İyiydi. Şu 1 liralık biletlerden bahsediyorum. Ama görüyorsunuz ki popüler kültür esir almış milleti. Neymiş, Ankaragücü’nün küme düşme maçında sahaya 1 liralıklar atılmış-mış da, Onun şeysiymiş. Ne yalan söyleyeyim, Açıklamayı yapanların yönetici olduğundan mütevellit, Beşiktaş kanadından da Resmi denebilecek bir ağızdan “Bakın arkadaş, Beşiktaş tribün tarihinde Sahaya demir para, Erman Kunter’in Eczacıbaşı’na geçip de Eczacıbaşı formasıyla ilk defa Beşiktaş’a karşı çıktığı maçta atılmıştır” denilseydi, İyiydi. Öyle böyle de değil ha Parkenin üstü Merkez Bankası darphanesine döndü bir anda. Anlayın gayri. O yüzden ‘Akşam ne yemek pişirsem’ moduna giren analarımız gibi, Ne yapsam da mevzu üretsem diye gezenlere selam olsun. Beşiktaş tarihtir. Herkes bilmeli değil mi!?!!

Alen Markaryan / Akşam