Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

-BEŞİKTAŞ, DAHA FAZLA HÜCUM YAPAN TARAFTI-

"Başakeşhir'e karşı asla çift forvet oynamam. Herkese oynarım ama Başakşehir'e karşı oynamam. Karşılaşma 0-0 iken Beşiktaş daha fazla hücum yapan taraftı. Türkiye'de pas tarafiğini en iyi yapan futbol takımı tartışmasız Başakşehir."

-BEN OLSAM PEKTEMEK'E TEŞEKKÜR EDERDİM VE...-

"Ben olsam Pektemek'e teşekür ederdim ve orta sahaya bir oyuncu alırdım. Başakşehir'e karşı ama. Başakşehir'e karşı çift forvetle oynanmaz. Başakşehir beklentilerin altında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı."

-İYİ BİR KALECİ O GOLÜ YEMEZ-

"İkinci yarı her şey olur. Karius'un sağ tarafında bir sıkıntı var sanırım. Bana göre iyi bir kaleci bu golü yemez. O yüzden biraz soru işareti kaldı."

-KARIUS YAKIŞIKLI AMA...-

"Mert bugün harika oynadı. Babel mermi gibi vurdu orada. Caner etkiliydi bugün ama olmadı. Öndeki ikili alışıla gelmiş ikili değil. Toplam ikinci maçına çıktı Pektemek. Beşiktaş hala şampiyonluk yarışında ama formda değil. Sistemler karışmış durumda. Karius'da çok yakışıklı ama bir sayılan bir de sayılamayan gol yenmez. Fabri'nin en büyük avantajı konsantrasyonu çok yüksekti, cin gibiydi. Fabri maçı yaşıyordu ve çabuktu. Karius top kurtarmıyor, acayip bir top çıkarmıyor. Bunun konsantrasyon ile alakası var. Haftaya Tolga oynar mı bilemem. Tolga da çok top geldiği zaman iyi oynayan kalecidir."

-BAŞAKŞEHİR'E KARŞI 4-4-2 OYNAMAM-

"Ben asla Başakşehir'e karşı 4-4-2 oynamam, bir tek Başakşehir'e karşı oynamam. Benim beğendiğim Başakşehir bu değil. 1-0'larla ne kadar giderler bilmiyorum. Fakat korkunç savunma disiplinleri var. Ama hücum alışkınlıkları geri gitmiş. Avcı yerli Ferguson'dur. Avantajları vardır, dezavantajları vardır. Benim hayalimdeki Beşiktaş'ın santrforları bunlar değil. Bunlar yedek kulübesinde olması gereken oyuncular. Nereden nereye geldik. Cenk, Aboubakar, Mario Gomez... Şampiyonluk için taraftar gücü olsa 2-3 sene forse eder Başakşehir. Devre arasında kimse transfer yapamaz ama Başakşehir yapar. Başakşehir daha iyi olmalı."

-QUARESMA'YA ÇOK İHTİYAÇ VARDI-

"Bugün üçüncü bölgeye kadar iyi gelen Beşiktaş'ın Quaresma'ya çok ihtiyacı vardı. Bugün çift forvet oynadın ama kanattan orta gelmedi. Caner'de yetmedi bugün. Ben olsam Mustafa Pektemek ile başlamazdım. Ljajic olabilirdi. Başakşehir kalabalık orta saha ile basıp çıkabilirdi. Bugün Mert'in de enteresan kurtarışları vardı. Futbolda hiçbir şey sürpriz değil. Başakşehir'in aldığı sonuçlar bana sürpriz değil."

-BENİM TERCİHİM LJAJIC VE OĞUZHAN OLUR-

"Benim tercihim Ljajic veya Oğuzhan olur. Hocanın tercihi. Ama bana göre yanlış tercih yaptı Şenol Güneş. Çok forvet oyuncusu seni galibiyete götürmeyebilir. Çok forvet oynamak günümüzde kaos futboluna götürüyor. Futbolun doğrusunu bir tek Başakşehir oynuyor. Bir de olumsuzluklara rağmen Antalyaspor oynuyor"

Haber Kaynağı: HABER1903