UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu son maçında lider Bayern Münih ile gruptan çıkma mücadelesi veren Barcelona kozlarını paylaştı.

Alman rakibine 3-0 mağlup olan Katalan temsilcisi, Devler Ligi'ne veda etti.

Bayern Münih'e galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Thomas Müller, 43. dakikada Leroy Sane ve 62. dakikada Jamal Musiala kaydetti.

Barcelona ise Allianz Arena'da 90 dakika boyunca gol sevinci yaşamadı.

Alınan bu sonucun ardından Bayern Münih, gruptaki tüm maçlarını kazanmış oldu ve lider olarak bir üst tura yükseldi.

Benfica ile gruptan çıkma mücadelesi veren Barcelona ise Portekiz ekibinin 2-0 kazandığı gecede yaşadığı mağlubiyetin ardından grubunu 7 puanla üçüncü sırada tamamladı.

20 YIL SONRA BİR İLK

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne havlu atan Barcelona, Devler Ligi'nde 20 yıl sonra ilk kez gruptan çıkamadı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Katalanlar, en son 2000/01 sezonunda grup aşamasını geçememişti.

EN SON BEŞİKTAŞ'A YENİLDİĞİ SEZON GRUPTAN ÇIKAMAMIŞTI

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde dördüncü, 2000/01 sezonundan bu yana ise ilk kez grup aşamasını geçemeyen Barcelona, Devler Ligi'ne grup aşamasında veda ettiği o son sezonda Beşiktaş ile aynı grupta yer almıştı.

BEŞİKTAŞ İNÖNÜ'DE FARKLI DEVİRMİŞTİ

Barcelona, 2000-2001 sezonunda Milan, Leeds United ve Beşiktaş ile aynı grupta yer alıyordu.

Temsilcimiz Beşiktaş, 19 Eylül 2000 akşamı İnönü'de konuk ettiği Katalan devini 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 38. ve 76. dakikalarda Ahmet Dursun, 88. dakikada ise Pascal Nouma kaydetmişti.

Barcelona ise tıpkı dün akşam Bayern Münih karşısında olduğu gibi Beşiktaş karşısında da gol sevinci yaşayamamıştı.

Üst üste 20 sezondur Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmayı başaran Barcelona, en son Beşiktaş'a 3-0 yenildiği 2000-2001 sezonunda gruplardan çıkamamıştı.

Temsilcimiz Beşiktaş, o sezon gruptaki tek galibiyetini Barcelona karşısında alırken 4 puanla sonuncu olmuş ve Avrupa defterini kapatmıştı.

11 puan toplayan Milan, lider olarak bir üst tura yükselirken Leeds United ise 9 puanla ikinci basamaktan tur biletini kapmıştı.


2000'DE OYNANAN BEŞİKTAŞ - BARCELONA MAÇININ İLK 11'LERİ

Beşiktaş XI: Shorunmu, Dmitriy Khlestov, Ümit Bozkurt, Erman Güracar, Nihat Kahveci, Miroslav Karhan, İbrahim Üzülmez, Tayfur Havutçu, Markus Münch, Ahmet Dursun, Pascal Nouma.

Barcelona XI: Richard Dutruel, Sergi Barjuan, Frank de Boer, Abelardo, Simao Sabrosa, Emmanuel Petit, Ivan De la Pena, Gerard Lopez Segu, Overmars, Rivaldo, Patrick Kluivert.

Kaynak: Hürriyet

Beşiktaş'tan son dakika, transfer ve özel haberler için Duhuliye.com mobil uygulamalarını indirmek için TIKLAYIN