Sergen Yalçın ile 2 maçta 6 puan toplayan siyah-beyazlılar, Başakşehir engelini kayıpsız geçerek zirveye bir adım daha yaklaşmayı hedefliyor.

Kritik mücadele öncesi iki takımın son durumunu ve öne çıkan özelliklerini sizler için derledik.

1-Sergen Yalçın:4 Okan Buruk:0

Yeni teknik direktörü Sergen Yalçın yönetiminde üst üste 2 maçını kazanan Beşiktaş zorlu Başakşehir maçından da galibiyetle ayrılarak seriyi üç maça çıkartmayı hedefliyor. Süper Lig’in en fazla topa sahip olan ve en fazla pas yapan takımlarından olan Beşiktaş’ın kısa pasa dayalı oyun stili Sergen hocayla da devam etti. Geçtiğimiz hafta oynanan Gaziantep maçında 505 başarılı pas yapan Beşiktaş topla 809 kere buluşarak rakibine ciddi üstünlük kurdu.

 

2-SERGEN YALÇIN HİÇ YENİLMEDİ

Sergen hocanın şimdiye kadar oynanan karşılaşmalarda Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk’a karşı üstünlüğü dikkat çekiyor. İki teknik adam daha önce farklı takımların başında 6 defa birbirlerine rakip oldu. Bu müsabakaların 4’ünü Yalçın kazanırken, Buruk ise galibiyetle tanışamadı. 2 müsabaka da beraberlikle sonuçlandı. İki teknik adam, en son ligin ilk yarısında Yeni Malatyaspor - Başakşehir mücadelesinde karşı karşıya gelmiş ve kazanan 3-0’lık skorla Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Malatya temsilcisi olmuştu.

 

3-KONTRA ATAKLARA DİKKAT

Özellikle kendi sahasında kontra ataklarla etkili olan Başakşehir iç sahada kontra ataktan 4 gol kaydetti. Bu tip atakları savunmada şimdiye kadar başarısız bir bir tablo sergileyen Beşiktaş bu konuda önlem almazsa kaleci Karius’u zor dakikalar bekleyebilir.

 

4-BAŞAKŞEHİR İÇ SAHADA RAHAT GOL BULUYOR

Başakşehir ligin en çok gol atan takımları arasında yer alıyor. 21 hafta sonunda 40 gol bulan turuncu-lacivertli ekibin bu gollerin 28’ini iç sahada atması dikkat çekiyor. Kendi sahasında etkili bir performans gösteren Başakşehir iç sahasa 2.5 gol ortalamasıyla oynuyor.

Beşiktaş bu sezon attığı 34 golün 13’ünü deplasmanda kaydetti. Deplasmanda maç maşına 1.3 gol ortalamasıyla oynayan siyah beyazlılar bu gollerin 8’ini akan oyundan 4’ünü duran toptan 1 tanesini de penaltıdan buldu.

 

5-BEŞİKTAŞ DEPLASMANDA ORTALAMA İKİ GOL YEDİ

Süper Lig'de 21 haftada kalesinde 27 gol gören Beşiktaş, deplasmanda oynadığı 10 maçta 19 gol yedi. Siyah-beyazlılar deplasmanda, mücadele başına yaklaşık ortalama olarak 2 kez kalesini gole kapatamadı.

 

6-TOPA KİM SAHİP OLACAK?

İstatistiklere baktığımızda her iki takım da kısa pas tercih ediyor. Beşiktaş maç başına 554 kısa pas yaparken bu paslarda yüzde 84’lük bir başarı sağlıyor öte yandan Başakşehir’de kısa paslarla oynamayı seven takımlardan maç başına 442 pas yapan İstanbul temsilcisi yüzde 80 oranında başarı sağlıyor. Başakşehir maç başına yüzde 51 topa sahip olurken Beşiktaş şimdiye kadar yüzde 58’lik bir ortalama tutturdu. Bu veriler ışığında hangi takımın topa sahip olacağı merak konusu.

 

7-LİGİN EN CENTİLMEN TAKIMI

Agresif bir oyun tarzını benimsemeyen Başakşehir hızlı ama sakin futboluyla dikkat çekiyor. Turuncu lacivertli ekibin oyuncuları şimdiye kadar sadece 36 sarı gördü. Tek bir oyuncunun (İrfan Can Kahveci) kırmızı kartla cezalandırıldığı Başakşehir maç başına 12 faul yapıyor. Tehlikeli bölgelerde çok fazla serbest vuruş imkanı tanımayan ekip bu sezon duran toplardan sadece 2 gol yedi. 

duhuliye.com ANALİZ HABER