Ali Gültiken, TRT Spor'da yayınlanan programda karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ, TUZAĞA DÜŞTÜ 

"Başakşehir, Beşiktaş'ı kendi temposuna uydurarak istediğini aldı ve maçı bitirdi. Beşiktaş ise Başakşehir'in tuzağına düşerek ciddi bir kayıp yaşadı. Çünkü bu maçın kadro tercihlerine baktığımızda aslında Başakşehir, kendi oyunundan vazgeçmedi."

"İlk yarıda iki takımında oyun şekline baktığımız zaman, özellikle Beşiktaş'ın bu kadar alan bularak oynadığı bir maçta, rakibinin temposuna uyması neticesinde oyunu bir türlü istediği şekle getiremedi. Nerede başarılı oldu Beşiktaş? Top rakibe geçtiğinde, özellikle 20.dakikadan sonra Başakşehir'i kendi yarı alanında tutmayı başardı. Onların pas hatası yapmasını zorladı ve ciddi top kazanımları var.

 

"Crivelli ve Demba Ba ile oynayan Başakşehir, oyunun o bölümünde ilk yarının sonuna kadar oyunun içerisinde yok. Pozisyon olarak da yok. Yani orada topu kazanan Beşiktaş oyunu oynarken, özellikle ileriye doğru çıkışlarda; Başakşehir'in sakin kalması, tempoyu düşürmesi, acele etmemesi Beşiktaş'ı da bir şekilde oraya doğru çekti. Bu tür maçlarda fark yaratmak istiyorsanız, tempomuzu rakibi de zorlayacak şekile getirmeniz lazım. Bence, özellikle ön taraftaki oyuncular ve orta sahanın içerisinde Beşiktaş, bunu yapmakta zorlandı. Maçın ilk yarısında Sergen Yalçın, Elneny'yi çağırdı, bir şeyler söyledi. Çünkü niye şöyle bir şey var, rakip iki santraforla oynuyor, siz orta alanda üç kişisiniz. Atiba, Elneny ve Boateng. "ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: duhuliye.com