Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"SERGEN HOCA OLDUĞU İÇİN SEYİRCİ SABREDİYOR"

"Sergen hoca olduğu için seyirci sabrediyor. Bu bir gerçek. eğer 12. hafta biterken 4 mağlubiyet, Avrupa'da 0 puan ve dünyanın golünü yiyen Beşiktaş'ın başında başka bir teknik direktör olsaydı, yönetim ve o hoca hakkında istifa naraları atılıyor olacaktı. Seyirci sabrediyor ancak aralarında çatlak sesler de çıkmıyor değil. Ben de Ümraniye'de işlerin iyi gitmediğini bundan 3-4 hafta önce söyledim. Beşiktaş'ın geçen seneki o tempolu ve göze hoş gelen futbolunun yerinde yeller esiyor. Artık rakipleri şunu ezberledi; Vida-Welinton ya da başka bir stoper  ileri çıkmaya başladığında Beşiktaş kontra hücumda rakiplerinin Ersin'le karşı karşıya kalması demek oluyor. Bütün golleri neredeyse böyle yedi Beşiktaş. Artık bu şablonu Sergen hocanın değiştirmesi lazım. İki stoper ileri çıktığında geriye koşmaları çok zor oluyor. Trabzonspor maçında da bu oldu." 

"HAKEM ÖZDAMAR ANCAK PAF LİGİ'NDE İDARE EDER"

"Tabii o maçta hakemle ilgili ne söylersem boş. Fazlasını söylemem gerekir ama terbiyem müsaade etmez. Yani Serkan'ın N'Koudou'ya yaptığı hareketine faul yok diyen hakemden ben iyi diye bahsedemem. Dolayısıyla bu hakemin de MHK'nin de kendilerini gözden geçirmesi lazım. İnanılacak gibi bir şey değil. Erkan Özdamar, ancak PAF Ligi'nde idare eder. Yüz ifadesi son derece berbat, futbolcuya yaklaşımı, yardımcıları ile iletişimi sıfır."

"BEŞİKTAŞ'IN OYUN ŞABLONU EZBERLENDİ" 

"Ama Beşiktaş'ın hakem kadar da kendini yenilemesi gerekiyor. Milli aradan sonra kendisini düzeltemezse ilk 10'un içerisine olur mu olmaz mı, onu bile bilemiyorum. Sergen hoca ve yardımcılarının kendilerini iyice sorgulaması lazım. Bunu da ben söylüyorum, taraftar söyleyemez, başkalarının da söyleyeceğini zannetmiyorum. Artık Beşiktaş'ın oyun şablonu ezberlendi. Beşiktaş, kendisinden fersah fersah geride bir rakiple oynasa da her maçta 2-3 gol yemesi kaçınılmaz. Bu konunun güzel bir tıraş edilmesi gerekiyor." 

"LİG DAHA ÇOK OLAYLARA GEBE AMA..."

"Tehlike büyük. Geçen sezon 17.'likten gelip çifte kupa kazanan Beşiktaş, rakiplerini öldürücü temposuyla eziyordu. Şimdi artık ezilen bir Beşiktaş var. Bu da bu sistem yanlışlığından kaynaklanıyor. Milli aradan sonra Beşiktaş Alanya'ya gidecek. Alanya zorlu bir rakip. Sergen hoca, yakından tanıyor. Nasıl bir önlem alır, bilemiyorum. Bugüne kadar 'Beşiktaş şampiyon olur, olamaz' diye bir söylemim olmadı. Yine söylemiyorum. Lig daha çok olaylara gebe. O nedenle Beşiktaş'ın teknik heyetinin ve futbolcularının kendilerine bir çekidüzen verme zamanı geldi ve geçiyor."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ