Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"HAKEM YANLIŞLARI ERKEN HORTLADI!"

"Geçen yıla oranla erken hortladı hakem yanlışları. Hem VAR hem sahanın içindeki hakem düdükleri, Süper Lig'i kaosa itti. Ama şunu ifade edeyim; bundan kısa süre aldığım bir haberi paylaşmak istiyorum. Örneğin, MHK'nin eski asbaşkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun yakınlarıyla konuşma fırsatım oldu. Özellikle FIFA kokartlı hakemlerimizin yurt dışındaki kritik maçları yönetip sonrasında ligde tekrar zorluk derecesi yüksek maçlara verilmesi felaketlere yol açtı. Özellikle Ali Palabıyık ve Halil Umut Meler... Müftüoğlu döneminde ne oluyormuş? En azından yurt dışından dönen hakemlere o 2 günlük periyot içerisinde zorluk derecesi daha düşük maçlar verip dinlendirme yoluna gidiliyormuş."

"HAKEMLER YIPRANMIŞ ŞEKİLDE GELİYOR"

"Bu zaman içerisinde çok büyük olaylara gebe olacaktır. Çünkü zaten yurt dışından yıpranmış, yorgun vaziyette geliyor. Aldığı puan yetersiz. Bir de bu yetersizliğin üstüne burada da maça çıkması. Onu zaten hata yapmaya zorluyor. Zaten hakemlerimiz, hata yapmak için özel çaba sarf ediyor, VAR'ı taca çıkarıyor ya da VAR hakemi taca çıkarıyor. Kulüpler Birliği'nin TFF ile yaptığı görüşmede henüz sonuç çıkmadı ama 3 ay önce de konuşulduğu gibi bir reform bazında bir değişiklik bekliyorum. 

"MADDİ KAYIPLARI YOK"

"Hakemler, profesyonel olarak 30 bin lira maaşla bu işi yapıyorlar. Burada dinlendirmeyle, karşılaşma vermemekle düzelmeyecek. Başka bir şey yapılması lazım. Daha büyük cezaların gelmesi lazım. Nedir, belki kokardı sökülmeli ya da 30 bin lira maaştan bir süre mahrum kalmalı. Çünkü ne kadar dinlendirilse de bu 30 bin lirayı alıyorlar. Bir para kayıpları yok. Ama güçlü bir yaptırımla cezalandırılmalırı gerekir ki kendine gelebilsin."

"ALİ PALABIYIK ÖNCE BEŞİKTAŞ'I SONRA RİZESPOR'U MAĞDUR ETTİ"

"Ali Palabıyık, Adana Demirspor maçında uzatmalar bitmesine rağmen 2-3 dakika daha oynatarak Beşiktaş'ı mağdur etti. Sonrasında Çaykur Rizespor maçında Muslera'yı atmadı, uzatmalarda da yine verdiği kararlarla Rizespor'u mağdur etti. Galatasaray'ın buna ihtiyacı mı var, yok. Rizespor yarın 1 puanla küme düşerse bunun hesabını Ali Palabıyık vermeyecek." 

"BAŞKANIN KULAĞINA BİR ŞEYLER GELMİŞ OLABİLİR"

"Ben Ahmet Nur Çebi'nin sert açıklamalar yapacağını söylemiştim. Şimdi bu açıklamaların bir bölümü, kapalı kapılar ardından Kulüpler Birliği'nde konuşuluyor. Burada Sayın Ahmet Nur Çebi'nin 'Ben 8. hafta maçlarını izleyeceğim' demesi ilginç. Demek ki içine doğmuş herhalde bir şeyler olacağı. Kulağına bazı şeyler geldi demek ki kendisine. Gelen haber de kulüpleri kaosa sürükleyen haberlerdi sanırım. Çebi'nin diretmesi ile çok büyük kararlar çıkacak gibi görünüyor." 

"SANKİ BİRAZ GEÇ KALINDI AMA..."

"Elbette taraftarın Beşiktaş Başkanı ve yönetiminden beklentisi büyük. Sergen Yalçın'ın topa vurması tasvip edilecek bir şey değil ama ben teknik direktör olsam o pozisyonda belki bambaşka bir tepki gösterirdim. Zaten bunun için PFDK'dan ceza geldi. Ama yönetimin bu Kulüpler Birliği toplantısını beklemeden sayın başkanın hareket bölgelerini çizmesi lazımdı. Sanki biraz geç kalındı. Beşiktaş taraftarı tabii ki heyecanlı. Camiaya yapılan her haksızlığa anında tepki gösterilmesini istiyor. Ama bıçak sırtı bir durum. Yönetimin bu noktayı çok önemli tartması lazım."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ