İŞTE SİNAN ENGİN'İN AÇIKLAMALARI:

"Önemli olan kazanmak, üç puandı. Tüm oyuncuların fizik olarak hazır olmadığı Beşiktaş gördük. Bir de ikinci yarıyı 10 kişi oynuyorsun. Geçen hafta 2 puan gitti, bir de burda puan kaybetseydi yazık olurdu. Bir de bu kadar pozisyon kaçırdıktan sonra çok yazık olurdu."

"BATSHUAYI 20 GOLÜN ÜZERİNDE ATAR"

"Batshuayi 20 golün üzerinde gol atar, 50 golün üzerinde pozisyonuna girer, 30 tane de kaçırır. Öyle çok bonkör arkadaş. Çok iyi futbolcu."

"KLAS OYUNCULAR YÜZDE 60-'LA OYNUYOR"

"Larin de iyi değil ama kalite ortada. Teixeira da hazır değil fizik olarak. Beşiktaş'ın yıldızları, klas dediğimiz oyuncuları yüzde 60-70'le oynuyor. Arka arkaya maç oynamak önemli. Beşiktaş takımı çok iyi takım, ligin üzerinde bir kadrosu var. Fiziği de düzelttiğim zaman bütün maçlarını farklı kazanır"

"6-2 FALAN BİTECEK MAÇTI"

"Bakıyorsun ilk yarı 5-6, ikinci yarı 3-4 tane kaçtı 6-7 bulursun. 6-2 falan biticek maçtı. Müthiş bir takım savunması var, müthiş savunma yapıyorlar. Yabancı kuralı elini kolunu bağlıyor. Bugün Atiba yedek kalıyor düşünebiliyor musunuz? Bütün takımlar için geçerli ama en çok Beşiktaş'ı zarara sokuyor diyebilirsiniz."

"SALİH'E KIRMIZI VERMEYEBİLİRDİ"

"Salih'in kırmızı kartı çok acemice, Jimmy Durmaz'ın yaptığı aynısı gibiydi. Salih'e gösteren Jimmy'e de göstermesi gerekiyordu. Ayaklarla tendonlara vurmayalım, elleri de açmayalım diye dikkat etmeleri lazım. Hakemler de insiyatiflerini kullanması lazım. İki oyuncuya da farklı kullandı. Çok önemli olgunlaşan atak da değil, kırmızı kart vermeyebilirdi."

"BU KADAR LAUBALİ OYNANIR MI?"

"Bu kadar riskli, bu kadar laubali oynanır mı? Karagümrük hocası bunu özellikle mi söylüyor. Fazla pastan top kaybettiler. Sürekli pas yaparak arkaya top atmaya çalıştılar. Bu oyun sistemiyle çok canı yanar Karagümrük'ün. Rakibin sana pres yaparsa hataya zorlar. Beşiktaş biraz şanslı ve becerikli olsaydı 7 gol falan olurdu."

"TEIXEIRA 2-3 GOL ATABİLİRDİ"

"Bu vuruşun öncesinde Beşiktaş'ın sağından geldi, rakibi hataya zorlayacak. Teixeira kendini kanıtlamış oyuncu. Fizik olarak çok iyi durumda değil, belki de en zayıf o, takım arkadaşlarına göre. Belki 2-3 gol de atabilirdi. Çok klas ve akıllı oyuncu. Ön tarafı müthiş oldu Beşiktaş'ın. 10 üzerinden 9 Beşiktaş'ın kadrosu"

"LİGİN EN İYİ SANTRAFORU"

"Aboubakar daha kuvvetli, daha golcü mesela. Batshuayi çok yetenekli bir oyuncu. Ligin en iyi santraforu diyebiliriz onun için. Nokta transferler yapıyorlar."

Kaynak: Sporx