Süleyman Oktay'ın açıklamaları şöyle:

"ÇEBİ VE KAZANCI HOCA KONUSUNDA DİKKAT ETTİLER"

"Valerien Ismael ilk olarak duyulduğunda herkese bir tuhaf geldi. 'Acaba zayıf mı kalır, Beşiktaş'ın büyüklüğünü kaldırabilir mi' diye yorumlar yapıldı. Tabii bu yorumlar Türk spor basınının klasik yorumlarıydı. Türkiye'de derinlemesine kimse yorum yapmadığı için herkes yorumcu, herkes teknik direktör. Tabii ki muhakkak incelenmeden alınmamıştır. Beşiktaş antrenörlüğü kolay iş değil. Bu sene başarılı olamadıklarını gördük. Hem Ahmet Nur Çebi başkan, hem de Ceyhun Kazancı'nın bunu çok dikkat ederek yapacakları belliydi zaten ve yaptılar."

"ÖNDER KARAVELİ İLE OLMAYACAĞI BELLİYDİ"

"Ismael hakkında yorum yapmak gerekirse antrenörlükten önce futbolculuk kariyerini incelemek lazım. Başarılı bir futbolcu geçmişi var, 3 sezon Bayern Münih'te forma giydi, şampiyonluklar kazanmış. Stuttgart ile de şampiyonluk yaşamış. Teknik dirketörlük için de Almanya'nın çok önemli akademilerinden mezun olmuş. Bu anlamda da donanımlı. Kısa sezonlar geçirdiği olsa da üst seviyede takımlarda da hocalık yapmış. Biz hiç bu seviyerlerde profesyonel liglerde hocalık yapmayan Önder hocaya sarıldık dört elle ve de olmayacağı belliydi. Daha önce de söylemiştim. Ama Ismael bu seviyelerde hocalık da yapmış. Tecrübesi de var. Baktığınız zaman görüntü olarak da güven veriyor. Kulübedeki tavırları, hareketleri Beşiktaş ile uyum sağlamış görünüyor."

"ISMAEL GÜVENİLİR VE DİSİPLİNLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

"Futbola da gelirsek, 2 haftada ne yapabilir ki? Fizik kondisyon ve yeni sistemi oturtma açısından pek bir şey yapamaz. Ama Ismael, güvenilir ve disiplinli olduğunu futbolculara gösterdi. Boş bir antrenör olmadığını göstermişti. Futbolcuların gözünde de saygınlığını kazanmıştır. Futbolcular da istek ve arzularıyla onu kabul ettiklerini gösterdiler. Ismael'in raporunda olumlu bir şekilde yer almak için gözüne girmek zorundalar. Futbolcularla birlikte tribünler de geri döndü. Sezon başında bu takımın iyi oynayabileceğinden bahsetmiştik. Onu da ortaya çıkaran Valerien Ismael oldu. Hoca şu an kimle devam edip etmeyeceğini belirliyor. Sezon sonu beklemeden gelmesi de Türkiye ve takımı tanıması açısından önemli. Beşiktaş bu güzel havayı devam takdirde önümüzdeki sene şampiyonluğun en büyük adayıdır."

"ŞİMDİYE KADAR AKLIN NEREDEYDİ BATSHUAYI?"

"Batshuayi 2 gol attı diye yine maçlık yorum yapılıyor. Sezon içinde Batshuayi'nin takımı kurtardığını görmedim. Ama Beşiktaş'ın iyi santrforları, takımı ipten almışlardı, takımı sürüklemişlerdi. Bathsuayi her maç 3 gol atsa ne olur? Zaten sezon kaçmış, Bathsuayi şimdi yeni hocayla gollerine başlamış... Kalıp kalmamasını en iyi bilecek kişi Ismael. Seneye de bu golleri kaçırırsa o zaman hesabı kim verecek? Transfer süreci çok önemli, kesinlikle yanılgı olmamalı. Beşiktaş'ın forveti gol atmazsa başarı gelmez. Şimdiye kadar aklın neredeydi Batshuayi?"

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ