KALİTE DEĞİL MÜCADELE

Derbide genel anlamda futbol kalitesinden çok mücadele yoğunluğu öne çıktı. Beşiktaş’ın ikili mücadelelerdeki agresif oyunu Fenerbahçe’yi bozdu. Daha çok isteyen ve galibiyete yakın olan taraf Beşiktaş idi. Ancak yine de 2 takımın çok fazla basit top kaybıyla oynaması oyun kalitesini aşağıya çekti. Topun oyunda kaldığı süre sadece 41 dakika ve durum oyunla ilgili her şeyi özetliyor.

BATSHUAYi BU OYUNA UYGUN DEĞiL

Beşiktaş'ın oyunu yüksek efor gerektiriyor. İsmael son bölümde takımı diri tutmak için değişiklikler yaptı ama istediğini alamadı. Her şeye rağmen Ghezzal sahada kalmalıydı. Beşiktaş’ın sürekli uzun top ve direkt oyun anlayışı çok fazla top kaybını da beraberinde getirdi ve siyah beyazlılar kaybettikleri topları geri kazanmak için büyük enerji sarf etti. Bu oyun büyük takım oyunu mudur? Tartışılır. Siyah beyazlıların gerektiğinde pas oyununu da sahaya yansıtması şart. Batshuayi bu oyunun santrforu değil. Hem yüksek topları alamıyor hem de gücüyle rakip stoperlere üstünlük kuramıyor.

HAMiT ALTINTOP DOĞRU iSiM

Hamit Altıntop’un Türk ekolü fikrini 17-18 yıl önce TFF’de iken rahmetli babam Gündüz Tekin Onay ortaya atmış ve bütün teknik adam ve o dönemdeki Milli Takım oyuncularına bu ekolü inşa etmek için formlar yollamıştı. Bu yeni bir proje değil. Ancak bu fikri destekliyorum ve Hamit Altıntop’un bu iş için doğru isim olduğunu düşünüyorum.