Batshuayi, eğer ilk yarı standardını devam ettirebilirse Ismael, planını oturtma konusunda rahatlar. Tabii eğer bu standardı sergileyebilse hayat Sergen Yalçın için de Önder Karaveli için de kolay olurdu.

Ligin en fazla net pozisyona giren takımı için temel sorun onun kapladığı yerden başlıyordu çünkü. Tabii hocayı, geçen haftadan sonra onu hızlı rehabilite edebilmesi konusunda kutlamalı. Artık ipler kopmuş gibiydi.

Ön alan baskısı topu hiç ileri vurmayan Alanyaspor’a karşı ideal bir oyun. Farioli savunmadan mutlak pasla çıkıp, ikinci bölgede ise direkt kaleye yönleniyor. Önce dar alanda kısa paslaşmalar, sonra savunma arkasına uzun paslar. İyi basan takımlar bunu bozuyor. Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi oyuncu kalitesi yüksek olanlar ise 4-5 attı. Hem Ismael’in sevdiği oyun hem Alanya’nın bu durumunun anlattığı karakter maçın başından itibaren kendisini gösterdi.

Alanya’da Novais...

Beşiktaş; baskıyla pozisyon, gol buldu. Alanya ise ender çıkışlarda savunma arkasına pasla bir gol bir de net pozisyon buldu. Beşiktaş’ın artısı savunma üçlüsünün özellikle maçın başındaki baskıda çok iyi alan/adam paylaşıp ilk toplara, önde ve sert hamleli oyunda başarılı olmalarıydı.

Alanya’nın santrforsuz oyunu için işi zorlaştırdılar. İkinci yarıda Alanya’yı davet ettiler. Ve bunda pozisyon vermeden farkı açtılar. Beşiktaş’ta işini yapmayan oyuncu yok gibiydi. Ama Rıdvan, Rosier ve Ghezal’e ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Alanya’da ise Novais farklıydı.

Mehmet DEMİRKOL / Fanatik