İşte Alp Pehlivan’ın açıklamaları:

“ÜÇLÜ SİSTEM BEŞİKTAŞ’A ÇOK YAKIŞTI”

Beşiktaş’ta yeni teknik direktör Valerien Ismael ile birlikte görmeye başladığımız bir yükseliş var. Sahada ise bariz olarak gördüğümüz bir sistem değişikliği var. Ismael Hoca Beşiktaş’ta direkt olarak kendi sistemi olan 3-4-3’ü denedi ve daha iki maç olmasına rağmen söyleyebiliriz ki bu sistem Beşiktaş’a çok yakıştı. Bu sistemin Beşiktaş’a bu kadar yakışmasının, bu kadar uygun olmasının başlıca iki sebebi var, Beşiktaş’ın sağ bek ve sol bek oyuncuları. Rosier ve Rıdvan bu sistem için çok uygun oyuncular. Ben Ismael hocadan önce de bir üçlü denemesi beklemiştim açıkçası. Şu an sahada Beşiktaş’ı düşündüğümüz formasyonda izleyebiliyoruz.

“BATSHUAYİ KALSIN AMA…”

Üçlü savunma sisteminin bir başka kritik noktası da o üçlü savunmayı oluşturacak olan stoperler. Beşiktaş’ta bu noktada Vida tamam ancak Welinton ve Montero’dan daha farklı yapıda olan savunma oyuncularına ihtiyaç var. Valerien Ismael hoca, önümüzdeki sene bu takıma mutlaka kendi transferlerini yapacaktır. Bu transfer planlaması içinde Beşiktaş’ın mutlaka iki stoper oyuncusuna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında Beşiktaş’ta Ismael Hoca ile birlikte, bugüne kadar çok eleştirilen Batshuayi’nin formunda da belirgin bir yükselme var. Hatta Batshuayi’nin Beşiktaş’ta kalması düşüncesi yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Batshuayi bize bu sezon şunu gösterdi ki kendisinin performansına güvenerek bir sezon planlaması yapılamaz.

Batshuayi Beşiktaş’ta kalabilir ama yanına, son vuruşlarda ondan çok da başarılı bir santrforun alınması gerekir. Aksi takdirde Beşiktaş, bu sezon yaşadığı sıkıntıların benzerini önümüzdeki sezon da yaşayabilir. Batshuayi’nin Beşiktaş’ta devam etmesi düşünülüyorsa alternatif olarak düşünülmeli. 

“YABANCI KURALIYLA İLGİLİ KULÜPLER BASKI YAPIYOR”

Beşiktaş’ta Valerien Ismael döneminde maç kadrosuna alınmayan Mehmet Topal, Oğuzhan, Gökhan Töre gibi oyuncular var. Bu oyuncular o kadar uzun zamandır ortada yoklardı ki, eksiklikleri Beşiktaş için kayıp dahi sayılamıyor ne yazık ki. Yerli oyuncu kuralının önemli olduğu bir dönemde dahi Beşiktaş kadrosunda kendilerine yer bulamadılar. Ben bu konuda kulüplerin Federrasyon’a önümüzdeki sezonda da 8+3 kuralıyla devam etmek için baskı yaptıklarını duyuyorum.

Muhtemelen önümüzdeki sezonda da yabancı kuralı 8+3 şeklinde devam edecek. Fakat yabancı kuralı 7+4 şeklinde güncellense, önümüzdeki sezon kulüplerimiz 4 yerli oyuncu oynatmak zorunda kalsa bile Beşiktaş yine de sözleşmesi biten oyuncuların hepsiyle vedalaşmalı. Gökhan Töre, Mehmet Topal, Oğuzhan gibi yerli oyuncularına da teşekkür etmeli ki önümüzdeki sezonun kadrosu ve transfer harcamaları için kendisine hareket alanı sağlayabilsin.

“BEŞİKTAŞ’TAN GİRESUN’DA GALİBİYET BEKLİYORUM”

Giresunspor kendisini bir an önce tehlike bölgesinin dışına atmak isteyen bir takım. Pozitif futbol oynuyor, Beşiktaş maçında da 3 puanı alma isteğiyle ofansif bir oyun ortaya koyacaktır. Beşiktaş’ın yeni teknik direktörüyle bir yükseliş içinde olduğunu söylemiştik. Beşiktaş da Avrupa kupalarına katılmak için en iyi dereceyi elde etmeye çalışacak.

Buradan alınacak bir galibiyetle Alanyaspor ve Adana Demirspor gibi takımları geride bırakma, Başakşehir’e yaklaşma şansı var. Cezalı olan Welinton yerine stoperde Necip’in görev yapmasını bekliyorum. Bol pozisyonlu, iki tarafın da rahat oynayıp goller bulacağı bir mücadele olacaktır. Giresunspor’un da güçlü yanları var ancak Beşiktaş’tan Giresun deplasmanında galibiyet bekliyorum.

Doruk KOÇ /  Duhuliye