Ziraat Türkiye Kupası’nda Altay’ı Atiba Hutchinson’un tek golüyle mağlup ederek son 16 turuna yükselen Beşiktaş’ta hem yönetim hem de teknik heyet, yaşanan gol sıkıntısına çare bulmaya çalışıyor.

Edinilen habere göre; Siyah-beyazlılarda teknik heyet ve idarecilerin raporu doğrultusunda santrafor pozisyonuna takviye kararı alındı.

Chelsea’den 150 bin euroya kiralanan ve yıllık garanti ücreti 3 milyon 165 bin euro olan Michy Batshuayi’nin ligin ilk haftalarından çok uzak bir performans sergilemesi nedeniyle gol bölgesinde büyük problemler yaşayan siyah-beyazlılar devre arasında forvet transferi yapılması için başlatılan çalışmaları hızlandırdı.

Gol krizi nedeniyle bu sezon hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği biçimde kaosa sürüklenen ve adeta dibe vuran Beşiktaş, çifte kupalı Sergen Yalçın ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı.

Siyah-beyazlı yönetim bu nedenle hem ara transfer hem de yaz döneminde önceliğini santrfor takviyesine verecek.

Vincent Aboubakar’ın olaylı bir şekilde gitmesinden sonra bu bölgede ciddi problem yaşayan Beşiktaş, önümüzdeki dönem için kanat forvetler hariç kadroda gerekirse üç tane santrfor bulunduracak.

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Altay maçından sonra Michy Batshuayi’nin ilk devre performansıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Siyah-beyazlı hoca şu ifadeleri kullanmıştı:

"Batshuayi çıkarken ben alkışladım ama seyircimizin bir tepkisi vardı.

Oyundaki isteklerimizin bir kısmını yerine getiriyor ama bir kısmını tam olarak yapamıyor açıkçası.

Tabii santrfordan en yüksek beklenti topu rakip kaleye atmasıdır.

Gol sayısının düşüklüğü, bulduğu gol pozisyonlarında yaptığı vuruşlarda bunu yerine getirememesinden dolayı bazen olumsuzluklar olabiliyor."

Kaynak: Milliyet