Bu mali genel kurulun sonucu en çok merak edilen gündemi ise KPMG bağımsız denetim firmasına verilen denetim raporlarına yer verilmesi olacak.

Fikret Orman döneminin mali disiplininin incelendiği denetim raporu, mali kongrede okunacak.

Eski Başkan Fikret Orman için daha önce açılan hukuki bir ibrasızlık yolu bulunurken, mali genel kurulun en büyük gündemi Fikret Orman döneminin ibra edilip edilmeyeceği olacak.

Duhuliye.com'un edindiği bilgiye göre mevcut yönetim mali kongrede hazırlıklarını eski başkan Orman'ı ibra etmeme üzerine yapıyor.

Bununla birlikte kuruldan ibrasızlık kararı çıkması halinde, bazı derneklerin Fikret Orman'ın yargılanmasına yönelik girişimleri yaparak konuyu mahkemeye taşıyacakları öğrenildi.

Daha önce "Beşiktaş başkanlarının camiada iyi anılmasını isterim" açıklamasında bulunan Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de "Benim de mali yönden hatalarım olduysa üzerime düşen zararı cebimden karşılarım" dediği öğrenildi.

Üzerinde uzun zamandır çalışılan KPMG raporu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kongre üyelerine dağıtılmayacak.

600 sayfalık KPMG raporunun Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan özeti mali kongrede okunacak ve Fikret Orman dönemine ilişkin karar raporun okunmasıyla birlikte verilecek.

 Duhuliye.com   / ÖZEL HABER