Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nın konuğu oldu. Çebi transfer süreci, yardım kampanyası ve gelecek hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Sergen Yalçın'ı getirerek cesaret gösterdik"

Çebi sözlerine, "Abdullah Avcı ile yolları ayırdık. O da bunun doğru olduğunu düşündü. Bunu da ifade etti. Takdiri yönetim kuruluna bırakmıştı. Biz de Sergen Yalçın'ı göreve davet ettik. Beşiktaş'ın çocuğu olduğu için pazarlıkta da elimizde kuvvetliydi. Ekonomik koşullar sebebiyle öze dönme mecburiyetimiz vardı. Camiamız da bu yönde baskı yaptı. Bu söylemler de önemli. Divan Kurulu üyelerinden de böyle talepler geldi. Sergen Yalçın'ı getirerek cesaret gösterdik. Önemli bir karardı. Doğru bir karardı. 13'ten 3'e çıkmak bir başarıdır. Ama şampiyon olamamak da mutsuzluk kaynağıdır dedi. 

"Hoca ile aramızda bir sorun yok"

Beşiktaş'taki herkesin kendileri için değerli olduğunun altını çizen Çebi, "Abuk subuk puan kayıpları yaptık. Beşiktaş'taki herkes bizim için kıymetli bir değerdir. Hocamız çok pozitif ve sürekli kazanma arzusuyla sahaya çıkan, hücum oynatan bir futbol anlayışına sahip. Teknik taktik konusunda biz işin içinde değiliz. Sergen Hoca'nın en önemli tarafı, gençlere de değer vereceğini bize hissettirmiş olmasıdır. Hoca ile aramızda bir sorun yok. O da ben de ifade ettim. İkimiz de aynı şeyleri düşünüyoruz. Almanya'da genç çocuklar da olabilir. Ama altyapıdan gelen oyunculara yer vermemiz lazım. Altyapıda yeterince ehil oyuncu yok. Altyapıdan manevi keyif alabilirsiniz. Ekonomik desteği de olur. Dönüp baktığınızda Beşiktaş'ta top oynayabilecek çocuklar yoksa, altyapıdan gelen bir oyuncu diye oynatamazsınız. Bazıları bazı şeyleri cımbızlıyor. 3-5 sene içinde, oluşmamış çocukları oluşturacağız. 2-3 oyuncu var. Onları da değerlendiriyoruz. İmkân vermezseniz kaleci de futbolcu da olamaz. Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Uçaklara 3-5 milyon Euro değerindeki oyuncuları koyalım, popülizm yapalım istemiyoruz. Altyapıda maalesef durum böyle. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Maalesef sonuç ortada. Biz bugünden itibaren bir kararlılıkla devam edeceğiz. İyi seçeceğiz. Oyunculara emek vereceğiz. Emek verilen çocukların A takımda görev alması için gayret göstereceksiniz. Bazen de hoşgörü göstereceksiniz. Camı kırınca gelecek isimlerden olmasın Sergen Yalçın. Bir ömür burada kalsın. İnşallah emekliliğini de burada yapar. Ama hayat. Ne göstereceği belli olmaz" şeklinde konuştu. 

"Biz de ekonomimizi düzelteceğiz"

Kulübün ekonomisini düzelteceklerini ifade eden Çebi, "Haksız rekabet sağlıksız birşeydir. Uzun bir süre Türk futbolunda haksız rekabet olduğu insanın aklına geliyor. Büyük kulüpler transfer yapıyor. Anadolu takımları yapamıyor. Böyle bir durum vardı. Ekonomik anlamda kredibilitesi yüksekti. İmzayı attır, şampiyon ol. Şu anda herkesin ekonomisi fuzuli harcamaya müsaade etmiyor. Öyle olunca aşağıdaki arkadaşlarla aynı seviyeye gelmeye başladık. Getirdiğiniz oyunculara para veremediğiniz zaman olmuyor. Anadolu'da parasını alıyor orada mutlu oluyor. Artık dişe diş bir mücadele var. Alanyaspor'u örneğin takdir ediyorum. İyi planlamalar yaptılar. Biz de ekonomimizi düzelteceğiz. Başarılı sportif sonuçlar almak istiyoruz. Başkan hep parayı, sıkıntıyı konuşuyor diyorlar. Ben söylemeye devam edeceğim. Ne kadar yazarlarsa yazsınlar. Beyaz yalan söyleyenlerle, şeffaflık sözü verenler arasında seçim yaptı camia. Ailenin sorunlarını bilmek istemeyenler ailenin parçası olamazlar. Nasıl ağlamayayım? Ben ağlamaya devam edeceğim. Neyden kaçıyoruz? Sadece güzel günler yaşamak isteyenlerin Allah yolunu açık etsin. Biz bir camiayız. Ben görevimi yapmaya devam edeceğim. Ağlamayan bir başkanları inşallah ileride olacak. İşler oturmuş iyi giderken ağlamayan bir başkanları olur. Aslnda biz ağlamıyoruz. Durum tespiti yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş neyse, Fenerbahçe de Galatasaray da aynı. Birbirimizden çok farkımız yok. El birliğiyle çözülmesi gereken bir konu. Büyük kulüplerin mali imkanları kısıtlı olabiliyor. Aynı ölçüde transferler yapıyorsak, rekabet eşit oluyor" açıklamasını yaptı. 

"Yöneticilerin vereceği parayla bu iş dönmez"

'Bankalar Birliği ile ilgili son gelişmeler nedir? Nasıl bir senaryo ile yola devam edeceksiniz?' sorusu üzerine Çebi, "Bu şartlar altında yönetilmesi mümkün değil. Yöneticilerin vereceği parayla bu iş dönmez. Yeni yapılandırma için ne diyoruz? 2 yıl hiç para almayın. 55-60 milyon Euro bütçe var. Faizler 400 milyon TL civarında tutuyor. 1 yıl zaten bitti. Şimdi faiz ödemeyle ilgili gelen gelirler faizi karşılıyor. Giderlerimiz çok yüksek. Yöneticiler bütçeyi indirecek ki kulüp faizi ödeyebilecek duruma gelsin. Gelirleri çok artırma şansınız yok. Bütçe planlaması iyi olmalı. Bütçeyi aşağı çekmek gerek. Borçsuz bir Beşiktaş yaratmak gerek. Tüm senaryorlara hazırlıklı olmaya çalışıyoruz. 0 borç için uzun bir süre gerek. Bütçe kalmıyor. Bankalar da haklı. Sokakta paraları çarçur ediliyor. Onlar da haklı. 10-12 sene içinde kulüp borçsuz hale gelebilir" ifadelerini kullandı. 

Yardım kampanyası ne durumda?

Yardım kampanyasına da değinen Çebi, "Bırakmam Seni beklentileri halen karşılamadı. Kampanyadan halen ümitliyim. Hangi Beşiktaşlıya sorsam kampanyadan haberi var. Duvarlarda dahi var. İmkânları bu kadar demek ki. Öyle değerlendirmek lazım. Sıra iş adamlarına geldi. 10 milyon TL yönetim olarak bağışlamaya karar verdik. 3-4 milyon TL'yi ben vereceğim. Kalanı arkadaşlar verecek. Hüseyin Yücel'in açıklamalarını duydum. Herkes 1'er milyon Euro verse iş çözülür demiş. Kim ne vermiş? Önceki yöneticiler neden 1'er milyon vermemiş? Hüseyin bize çok destek vermiştir. Sponsorluk desteği vermişti. Sponsorluk çalışmalarımız oldu. Yakın zamanda sponsorluk konusunda açıklamalar yapacağız" diye sözlerine ekledi. 

Sponsorluk çalışmaları nasıl gidiyor?

Sponsorluk görüşmeleri hakkında konuşan Çebi, "Vodafone sponsorluğu bitti, Beko geldi. Beko, hep yanımızda oldu. Aile olarak böyle desteklerini gördük. Sırt ve kol için de sponsorluk çalışmaları var. Sırt sponsoru konusunda görüşmeler yapılıyor. Şort konusunda Tevfik Yamantürk devreye girdi. Karşılığından da fazlasını verdi. Beşiktaş'a yardım etmek istedi. Birçok iş adamı da kampanyaya gelmeye başladılar. Yıldırım Demirören ailesi 3 milyon lira nakit para gönderdi. Cemil Kazancı, bu rakama yakın bir bedel verdi. Sponsorluk dışında... En zor günlerde yanımızda oldular. Beko, Aksa, Güriş, Demirören ailesi yanımızda oldu. Amatörlerde gelir ve gider bütçelerinin denk yürümesini istiyoruz.

Beşiktaş'ın ekonomisinde değer veriyoruz. Bu koca çınar yok olmasın. İş adamlarımız geliyor. Ayın 9'unda bir program yapacağız. İş adamlarımıza bağlanacağız. Kaç adet forma alacaklarını soracağız. Bazen bir şeyler iyi başlar kötü gider. Biz de azdan başladı iyiye gidiyor. Ben de her şey 1 haftada olsun derdim. Manevi açıdan bu kampanya çok önemli" dedi. 

"Gelecek sene şampiyonluğu elde edeceğimize inanıyorum"

Gelecek sezon şampiyon olacaklarına inandıklarını vurgulayan Çebi, "Gelecek sene şampiyonluğu elde edeceğimize inanıyorum. Bizi eleştirenler de oluyor. Bizi eleştirenler Beşiktaş'a olan aşkından ötürü eleştiri yapıyor. Bir gün Ahmet abilerini anlayacaklar" şeklinde konuştu.

Fulya davası ne oldu?

Fulya davası ile ilgili açıklamalarına devam eden Çebi, "Bağış kampanyasının başladığı günlerde Hürser Tekinoktay'ın biz davayı kazandık başkan gitsin parayı alsın diye bir söylemi var. Ya biliyor, ya bilmiyor. Ben konuyu eksik bildiğini düşünüyorum. Kampanyanın başladığı gün sen Beşiktaş'a niye hainlik yapıyorsun? Kendi reklamını mı yapıyorsun? Fulya ile olan davamız yıllar evvel görüldü. Tahkim karar verdi. Yapılan kontratların geçerli olduğu ve kontratlarda da olanların uygulandığı bir durum var. Yapılan kontratta bir haksızlık olmadığı söyleniyor. Yargıtay'dan onanmış. Cengiz Sarıkaya diye bir arkadaşımız var. Demirören'in olduğu bir yönetimin ve sürecin ibra olmaması adına dava açıyor. Hürser Bey de açıyor. Bu iki dava birleştiriliyor. Bu davanın sonucunda üst mahkemenin verdiği karar, "Mahkeme kararına gerekçe olarak Del Bosque ve Ferrari'ye ödenen tazminatlar sebebiyle derneğin zarara uğradığını kabul etmiş ve bu gerekçe temelinde ibraların iptaline karar vermiştir" diyor. Mahkeme, Fulya konusunda ibranın iptalinin söz konusu olamayacağını söylüyor. Fulya ile ilgili ibranın iptali gerekçe olamaz diyor. Yargıtay da onadı. Bahsi geçen Fulya konusu bu. Beşiktaş'ın sözleşmeye göre kaybı yoktur denilmiş ve iş bitmiş. Del Bosque ve Ferrari konusunda kayıp var ama Fulya konusunda aynı şey söylenmiyor" diye konuştu.