Özcan şunları söyledi:

NWAKAEME İSMİ GEÇMİŞTİ AMA
Daha öncesinde Nwakaeme'nin ismi konuşuluyordu. Ben, Nwakaeme'nin menajerler aracılığıyla Beşiktaş'a önerildiğini biliyorum. Beşiktaş yöneticileriyle konuştuğumuzda şunu söylüyorlar: Evet, Nwakaeme çok yetenekli bir futbolcu, çok başarılı bir futbolcu. Ama biz yeni sezondaki planlamamızda, ön üçlünün solundaki futbolcunun sprinter bir futbolcu olmasını istiyoruz. Burada Nwakaeme aslında baktığımızda her büyük takım için önemli  hayaller, güzel hayaller kurdurabilecek bir futbolcu. Ama bu anlamda Beşiktaş'ın şu anda ön plana çıkan öncelikleri arasında yer almıyor. 

SATIN ALMA OPSİYONU OLMADIĞI İÇİN... 
Muleka için de şunu söyleyelim... Kasımpaşa bu kadar üst düzey performans sergileyen bir futbolcuyu neden almadı? 14 maç, 12gol 4 asist. Yani biraz daha zaman olsaydı belki de yarım dönemde gol kralı olacaktı. Böyle de enteresan bir durum olacaktı. Oyuncu çok başarılı. Zaten Beşiktaş'a karşı da çok güzel bir futbol ortaya koymuştu. Burada, oyuncunun satın alma opsiyonu olmadığı için Kasımpaşa kendisini alamadı. 

Muleka'nın şöyle bir durumu var. Standart Liege kendisi için 5 milyon euro istiyor. Ben Muleka' nın yakın olduğu bir isimle konuştum. Şunu söyledi: Muleka'nın, Standart Liege'e transfer olurkenki sözleşmesinde, eski kulübü Mazembe'ye kâr satışından yüzde 50 gibi bir pay var. Zaten Liege 2-3 milyon Euro verip aldı. Bu yüzden 5 milyon Euro’luk bir talepleri olduğunu belirttiler. 

MULEKA İÇİN 5 MİLYONLUK RİSKE GİRİLEBİLİR 
Fakat oyuncu, geçen sezon yarım dönem için Kasımpaşa'da sadece 300 bin Euro maaşla oynadı. Yani bu anlamda baktığımızda, Beşiktaş'ın Muleka'yı, yıllık ücret olarak 1 milyon Euro’nun altında bir ücrete ikna edebilecek bir pozisyonda olduğunu görüyoruz. Eğer Beşiktaşlı yöneticiler Weghorst transferini bitirebilirse, önlerinde önemli bir transfer bütçesi olacak.

BEŞİKTAŞ MULEKA' YA YATIRIM YAPABİLİR 
Muleka için 5 Milyonluk riske girilebilir. Sebebi olarak şunu söyleyebilirim. 22 yaşında bir futbolcu. Yarım sezonda neler yapabileceğini göstermiş ve maaşı düşük bir futbolcu. Yani Beşiktaş burada Muleka'ya yatırım yapıp uzun yıllar kullanabilir. Veya burada parlatıp satabilir. Sol ön bölgesi için şu anda bence en önemli adaydır kendisi. Genel anlamda listede diğer isimler de olsa da bence Muleka şu anda Beşiktaş'ın özellikle Valerien Ismaël'in yeni sezonda oynatmak istediği, planladığı yer için çok önemli bir isim konumunda olabilir. Açıkçası, ben olsam Muleka için bu riske girerdim.