Türkiye Elit U17 Gelişim Ligi finalinde Beşiktaş ile Altınordu karşı karşıya geldi.

Antalya'da oynanan müsabakayı Beşiktaş, 3-0'lık skorla kazandı ve sezonu şampiyon tamamladı.

Siyah-beyazlılara karşılaşmada galibiyeti getiren golleri 25 ve 32. dakikalarda Semih Kılıçsoy ile 90. dakikada Muhammed Eren kaydetti.

KAFKAS TEPKİSİ

Akdeniz Oyunları'mda mücadele edecek kadroya Türk futbolunun lokomotifi Beşiktaş'tan tek bir oyuncunun dahi alınmaması büyük tepki çekmişti.

Tepkiler Teknik Direktör Tolunay Kafkas üzerinde yoğunlaşırken, bu tavır Beşiktaş'a karşı organize bir durum mu var, milli takım alt yaş gruplarında oyuncular nasıl tercih ediliyor, liyakate önem veriliyor mu, Beşiktaş yönetimi bu seçimin gerekçeleriyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu ve Tolunay Kafkas ile bir görüşme yaptı mı, bu tercihin nedenlerini sordu mu gibi birçok soruyu beraberinde getirdi.

Tolunay Kafkas'a bir cevap da Beşiktaş'ın genç oyuncularından geldi. Elit U-17 ligi final müsabakasında Beşiktaş'tan Emir, Berkay ve Semih harika oyunlarıyla dikkat çekti. Maçta kaleci Emir kurtarışlarıyla, Berkay ilk goldeki asist kalitesiyle, Semih ise birbirinden güzel iki golüyle dikkat çekti.

Oyuncuların bu performansları sosya medyada büyük yankı bulurken U-18 milli takımı seçimlerinin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu. Oyuncuların oynadığı iyi futbol, Beşiktaşlıların bu soruları daha güçlü bir şekilde dile getirmesine neden olurken, birçok Beşiktaş taraftarı Berkay ve Semih'in A takım rotasyonunda olması gerektiği konusunda birleşti.

Duhuliye.com