Demirtaş'ın öne çıkan sözleri şöyle:

BU SEZON İÇİN ÇOK FAZLA YARGIYA VARAMAM

Daha önce dedim ki, ben bu sezon geri kalanında Valerien Ismaël'i izleyeceğim. Bu sezon Beşiktaş'ta ne yapacağına dair öyle çok fazla yargıya varamam. O da, eldeki oyuncularla bu oyun oynanır mı oynamaz mı,  nereye transfer lazım diye bakacak. 

RAKİP ORTA SAHADA 3'LÜ BASKI YAPTIĞINDA... 

Ama şunu görüyorum; üçlü olmaz klişesi gibi bakmak yerine, formasyon belirlerken takımdaki oyunculara bakıp bu oyuncu grubuyla daha az takviyeyle hangi formasyon bize uygun diye bakmak lazım.

Beşiktaş'a bakılınca 3-4-3'ten ziyade 4-3-3 formasyonuna dair biraz ağırlık vermesi daha doğru olacak gibi geliyor. Neden? Bir kere Beşiktaş'ın kanat bekleri aslında bek. İdeal bekler yani. Hem Rıdvan, hem Rosier. İkisinin de dörtlünün sağ ve sol beki olması daha ideal. Beşiktaş iki tane merkez orta oyuncusu ile oynadığı zaman hatta son maçta da Konyaspor'a karşı problem yaşadı.

Kasımpaşa'ya karşı da beklediğim gibi çok büyük problem yaşadı. Sami Uğurlu hoca direkt şöyle dediği çok belliydi: Beşiktaş bize karşı iki merkez orta sahayla oynayacak. Ben tamamen buna göre planlama yapayım. Ve hatta Beşiktaş formasyonu değiştirmedi de sonra. Yani üçlü orta sahaya dönmedi. Rakip sana üç orta saha ile baskı yaptığı zaman ikili orta sahaya kalıyorsun ve iki orta sahan da set çok fazla başarılı oyuncular değil. Beşiktaş sorun yaşıyor. 

BEŞİKTAŞ TOPU KAZANDIKTAN SONRA AYAĞINDA TUTAMIYOR 

Beşiktaş'ta kanat beklerinin en azından merkeze yaklaşıp oradaki pas örgüsüne katılması lazım. Rıdvan'da o özellik biraz olsa da çoğunlukla çizgiye yakın oynayan bir oyuncu. Rosier tamamen çizgi oyuncusu. Açıldın... Forvetin arkasındaki oyuncular; Ghezzal dışında, ne Nkoudou ne Larin'i orada oynatırsan, merkeze yaklaşıp pas bağlantısına katılacak oyuncular değiller.

Beşiktaş topu aldıktan sonra o topu ayağında tutamıyor. O yüzden en azından dörtlüyle oynarsa beklerini daha ideal pozisyonda kullanır. Ve sayısal olarak otomatikman üç orta sahaya çıkar.

EMİRHAN VE GEDSON'UN EN İDEALİ... 

Sonuçta senin elinde Josef gibi bir 6 numara var. Daha da önemlisi yine elinde Emirhan İlkhan gibi Gedson Fernandes gibi, en ideal pozisyonu üçlü orta sahanın içleri olacak iki tane merkez oyuncun var. O yüzden Beşiktaş planlamasını sanki 4-3-3 gibi düşünmesi daha mantıklı gibi geliyor bana.