Kayserispor mağlubiyetiyle Avrupa yolunda darbe yiyen Beşiktaş, Süper Lig'in 31. haftasında son 8 maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik alan Kasımpaşa’yı konuk etti. 

Galatasaray ve Sivasspor'un kaybettiği haftada ayağına gelen fırsatı kullanan Kara Kartal, gol düellosuna sahne olan maçtan 3-2'lik eşitlikle ayrıldı. 

Beşiktaş'ın golleri Boyd, Boateng ve Güven'den gelirken, Paşa'nın sayılarını Koita kaydetti. Haftayı 4. sırada kapatan Beşiktaş, 3. Sivasspor ile aradaki puan farkını 1’e düşürdü.

MAÇIN ÖZETİ

Maç sona erdi.

Dk 90 + 1 Kasımpaşaspor'da Trpan oyundan çıkarken yerine Anıl Koç girdi.

Maçın sonuna 4 dakika eklendi...

Dk. 90 GOOOOOOOLLLL! Victor Ruiz'in ortasına hareketlenen Güven, uçan kafayla golü atıyor. Güven, bu sezonki 3. golünü attı.

Dk. 87 Lens'in ortasında arka direkte kafa vuruşunu yapan isim Güven Yalçın ancak top kaleyi bulmuyor.

Dk. 86 Aytaç'ın kullandığı köşe vuruşunu Beşiktaş savunması uzaklaştırdı. Kasımpaşa'da Meriah'ın ceza yayı üzerinden çektiği şut farklı şekilde auta çıktı

Dk. 83 Tedavisi tamamlanan Trpan oyuna devam ediyor.

Dk 81 Az önce oyuna giren Necip, Trpan'ı düşürdü ve hakem Ali Şansalan'dan sarı kart gördü.

Dk. 80 Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson sahadan çıkan oyuncu, Necip Uysal maça dahil olan oyuncu.

Dk. 79 Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Aytaç Kara kullanıyor. Aytaç'ın ceza sahasına gönderdiği ortada, Jorge Fernandes kafa vuruşunu yapıyor fakat etkili bir şut olmuyor ve top kalenin üstünden auta çıkıyor.

Dk. 78 Oyuncu değişikliği! Kasımpaşa takımında oyuncuğu değişikiği. Giren oyuncu Loret Sadiku , çıkan oyuncu Haris Hajradinovic.

Dk. 75 Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Oussama Haddadi ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

Dk. 73 Caner'in kullandığı köşe vuruşunu Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı. Beşiktaş sol kanattan bir köşe vuruşu daha kullanacak. Topun başında yine Caner var. Poziyonun devamında top Boateng'in önünde kaldı ancak şutu hayli üstten auta gitti.

Dk. 71 Victor Ruiz'in uzun gönderdiği topta Abdoulay Diaby ofsayt pozisyonunda kalıyor.

Dk. 70 Beşiktaş'ta Diaby'nin ceza yayı üzerinden çektiği şut kaleci Ramazan'da kaldı.

Dk. 68 Kasımpaşa'da Hajradinovic'in ceza sahası dışından çektiği şut üstten dışarı gitti.

Dk. 67 Kasımpaşa takımında oyuncu değişikliği. David Pavelka oyundan çıkan oyuncu , yerine giren ise Dieumerci Ndongala oluyor. Kasımpaşa'da aynı dakikada gerçekleşen ikinci değişiklikte Ricardo Quaresma oyundan çıkıyor ve Tarkan Serbest oyuna dahil oluyor.

Dk. 65 Kasımpaşaspor kontra atakalarla etkili olmak istiyor. Quaresma sağda Victor Ruiz'i karşısına aldı. Ortasında Lens topu kornere gönderdi.

Dk. 63  Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson, Kasımpaşa'nın hızlı hücum fırsatını faulle önlediği için sarı kart gördü. Atiba bu sarı kartla Yeni Malatyaspor maçı öncesinde cezalı durumuna düştü.

Dk. 62 Beşiktas Mohamed Elneny ile kaleyi yokladı ancak sonuç yok.

Dk. 61 Beşiktaş'ta Güven Yalçın sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

Dk. 56 Beşiktaş'ta Boyd'un sol kanattan yaptığı ortasına kale önünde Boateng röveşata vuruşu denedi ama istediği gibi vuramadı.

Dk. 54 Beşiktaş yarı sahasında Haris Hajradinovic'in Atiba Hutchinson'a yaptığı müdahale sonrasında hakem Ali Şansalan faul düdüğünü çalıyor.

Dk. 51 Beşiktaş'ta Caner'in sol kanattan yaptığı ortayı Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı.

Lens ligdeki dördüncü asistini yaptı. Hollandalı, tüm asistlerini ikinci yarılarda yaptı.

Dk. 48 GOOOLL!! Kevin-Prince Boateng'in golüyle Beşiktaş skoru 2-2'lik beraberliği getiriyor. Asist Lens... Boateng böylece bu sezon Süper Lig'deki 3. golünü attı.

Dk. 47 Kasımpaşa'da Yusuf'un ceza sahası dışından çektiği şut farklı şekilde auta çıktı.

Maçın ikinci yarısı başladı.

Maçın ilk yarısı Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

İlk devrenin sonuna 3 dakika eklendi.

Dk. 45 Kazanılan serbest vuruşta topun başına Caner geçiyor. Caner'in şutunda top kaleci Ramazan Köse'nin üstüne gidiyor ve Ramazan topa sahip oluyor.

Dk. 42  Diaby rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

Dk. 41 Beşiktaş'ta Atiba'nın ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Ramazan güçlükle çıkardı.

Dk. 40 Bengali Koita - Enzo Roco mücadelesinde hakem, Kasımpaşa yarı alanının ortalarında kaleye uzak bir mesafede Beşiktaş lehine faul kararı veriyor. Kasımpaşa takımında Bengali Koita hakem Ali Şansalan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

Dk. 39 Kazanılan serbest vuruşta topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasında Enzo Roco kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin üstünden farklı şekilde auta çıkıyor.

Dk. 38 Rakibinden topu kapan Güven, rakibi tarafından faulle durduruldu.

Dk. 36 Beşiktaş'ta ikinci zorunlu değişiklik. Sakatlanan Gökhan Gönül oyundan çıkarken yerine Boateng girdi.

Dk. 33 Gökhan Gönül, Haris Hajradinovic'e yağtığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

Dk. 31 Gözüne darbe alan Gökhan Gönül bir sakatlık geçiriyor.

Dk. 30 GOL! Bengali Koita takımını öne geçiren golü atıyor. Golün asistini yapan isim Haris Hajradinovic.

Dk .29 Aytaç'ın ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutunu Ruiz kale çizgisinden çıkarıp kornere gönderdi.

Dk. 26 İki oyuncunun da önemli bir sorunları görünmüyor, oyuna devam edebilecekler.

Maç ilk 25 dakikada sakatlıklar sebebiyle 3 kez durdu.

Dk. 24 Gökhan Gönül ve Koita'nın ikili mücadelesinde her iki oyuncu da yerde kaldı. Maçın hakemi oyunu durdurup sağlık görevlilerini sahaya davet etti.

Dk. 21 GOL! Kasımpaşa Bengali Koita'nın golüyle skorda dengeyi getiriyor. 1-1 Asist Thiam...

Dk. 18 Kasımpaşa rakip ceza sahasına yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak. Quaresma'nın ceza sahasına gönderdiği topu kaleci Ersin yumrukladı.

Dk. 17 Ceza sahası içinde topla buluşan Bengali Koita, sol çaprazdan kaleye şut çekiyor, kaleci Ersin Destanoğlu kurtarıyor.

Dk. 14 Beşiktaş'ta bu defa Roco, Thiam ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kaldı. Roco'nun önemli bir sorunu yok, oyuna devam edebilecek.

Dk. 13 Caner'in pasıyla topla buluşan Abdoulay Diaby için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

Dk. 10 Beşiktaş'ta sakatlanan Burak Yılmaz'ın yerine Güven Yalçın oyuna dahil oluyor.

Dk. 8 Beşiktaş'ta Burak Yılmaz bir sakatlık sorunu yaşıyor. Saha kenarında tedavisi gerçekleştiriliyor. Burak yeniden oyuna girdi ancak hemen kendisini yere bıraktı. 

Boyd böylece bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü attı. Caner ise ligdeki 9. asistini yaptı...

DK. 6 GOOOLL!! Tyler Boyd takımımızı öne geçiren golü atıyor. Caner'in sol kanattan arka direğe yerden gönderdiği topu iyi tamamlayan Boyd'un vuruşu ağlarla buluştu. 

Beşiktaş top rakipteyken ön alan presi uyguluyor. Kasımpaşa geriden uzun paslarla çıkmayı tercih ediyor.

Dk. 4 David Pavelka, Abdoulay Diaby tarafından faulle durdurulduğu için Kasımpaşa yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.

Dk. 3 Bu dakikada Kasımpaşa gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.Şutu çeken isim Ricardo Quaresma

Dk. 2 Victor Ruiz'in derinleme pasında ceza sahası önünde topla buluşan Jeremain Lens için ofsayt bayrağı kalkıyor.

Maç hakem Ali Şansalan'ın düdüğüyle başladı.

Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşma, saat 21.00'de başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek.

İLK 11'LER
Beşiktaş: Ersin, Gökhan, Roco, Ruiz, Caner, Rlneny, Atiba, Diaby, Lens, Boyd, Burak
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Hadadi, Meiah, Tirpan, Fernandes, Pavelka, Aytaç, Hajradinovic, Quaresma, Koita, Thiam

Siyah beyazlı ekipte Son haftalarda kadro yer alamayan Adem Ljajic ve Umut Nayir'in yanında Kevin N'Koudou da kadroda yer almayacak. Fuat Çapa'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Kasımpaşa'da sakatlığı bulunan Zvonimir Sarlija ile kırmızı kart cezalısı Florent Hadergjonaj, Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. 

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-2 kazanmıştı