Ziraat Bankası ile yapılacak yeni anlaşmaya göre Beşiktaş, Futbol A.Ş yönetiminde yaşanacak görev değişimi sonrası yetki için onay alarak Ziraat Bankası ile yeni anlaşmayı imzalayacak. 

İmzalanacak olan yeni yapılandırma anlaşmasına göre Beşiktaş borcunu daha uzun bir vadeye yaymış olacak. Ziraat Bankası'na 2 sene boyunca herhangi bir ödeme yapmayacak olan Beşiktaş, bu 2 yıl sonrasında 7 sene boyunca anapara ve faiz borcu olarak ödeme yapmaya başlayacak. Ayrıca yeni anlaşmaya göre faiz oranı değişecek. Beşiktaş daha hafif bir faiz yüküyle karşı karşıya kalacak.

Yeni yapılandırma anlaşmasıyla; Beşiktaş'ı en çok rahatlatan hususlardan biri ise Ziraat Bankası'nın gelirlere el koymaması olacak. Şimdiye kadar banka, Beşiktaş kulübünün gelirlerini Beşiktaş'ın kasasına girmeden alacağına karşılık direkt tahsil ediyordu. 

Yeni anlaşma sonrası Beşiktaş hem 2 sene ödeme yapılmaması, hem gelirlerine banka temliği konulmaması bakımından gelir gider dengesi konusunda şu an içinde bulunduğu koşullara göre oldukça rahatlayacak. Ayrıca borçların vadesinin uzatılması da yönetimin elini rahatlatan bir başka hamle olacak.

Yeni yapılandırma anlaşmasının Futbol A.Ş genel kurulundan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Duhuliye.com ÖZEL HABER