Beşiktaş onu, o da Beşiktaş'ı arıyor.

Cenk Tosun'dan söz ediyoruz. Siyah beyazlı takımın Şenol Güneş ile kazandığı iki şampiyonlukta önemli payı olan Cenk Tosun, 2017-18 sezonun devre arasında 22 milyon Euro'ya Everton'a gitti.

Tosun'un Premier Lig'in köklü ekiplerinden Everton'a gitmesi büyük bir başarı öyküsünün zirve halkasıydı. Türkiye'de Gaziantepspor'da parlayan ve oradan Beşiktaş'a gelen Cenk Tosun, Demba Ba ve Gomez gibi golcülerin arkasında yer aldı. Ama yedekten geldiğinde de kritik gollerle takıma kazanç sağladı. 2016-17 sezonundaysa Aboubakar ile çok iyi bir uyum sağladı ve şampiyonlukta başrol oynadı.

Teknik direktör değişiklikleri yaramadı

Siyah beyazlıların Avrupa maçlarında ve A Milli Takım'da yükselmeye başlayan Tosun, yükseleşinini Everton ile taçlandırdı.

Yarım sezonda Everton formasıyla 14 maçta 5 gol attı. 2018-19 sezonundaysa 15'i ilk 11 olmak üzere 33 maçta sahaya çıktı ve 4 gol, 4 asistle oynadı.

Onu İngiliz ekibine isteyen teknik direktör Sam Allardyce'ın ayrığılı Tosun için iyi olmadı.

Marco Alexandre Saraiva da Silva ile yıldızı pek barışmadı. Geçen sezonun devre arasında Carlo Ancelotti gelirken o Crystal Palace'a kiralandı. İki takımda toplamda sadece 13 maça çıktı ve 2 gol, 3 asistle sezonu kapattı.

Carlo Ancelotti gibi bir devin çalıştırdığı Everton'da bu sezona büyük umutlar besleyerek başladı.

Ancak A Milli Takım'da geçirdiği sakatlık büyük hayal kırıklığı yaşattı. Sakatlığı atlattı ve son iki haftada yedekten oyuna dahil oldu. Lige çok iyi başlayan Everton ise son haftalarda üst üste yenilgiler aldı. Bu kötü gidişat sonrası İtalyan teknik adam ona daha çok şans vermezse, devre arası Cenk Tosun yeniden bir takıma kiralık gidebilir.

Savunma açığı golcüyle kapanır!

Ve bu noktada akla ilk Beşiktaş geliyor. Çünkü siyah beyazlı takımın ona çok ihtiyacı var. Burak Yılmaz'ın yerini Cyle Larin ve Aboubakar ile doldurmaya çalışan Beşiktaş, ara transferde eski yıldızını takıma kazandırırabilirse takıma ivme kazandırabilir.

Beşiktaş, ligin ilk 7 maçında sadece 10 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. Yani eksi averajda. Siyah beyazlıların kötü savunmasının yarattığı handikap ancak daha çok gol atan hücum hattıyla mümkün olacak gibi görünüyor.

Teknik direktör Sergen Yalçın, sezon başında bütçesini kaleciyle paylaştırmak yerine hazır ve tecrübeli bir golcü için harcamak istediğini söyledi. Ve Yalçın bu uğurda kalede genç Ersin Destanoğlu ile başlamayı göze aldı.

Son golünü geçen Ocak'ta attı

Her ne kadar 7 maçta 5 gol atan Larin, Beşiktaş kariyerinin en iyi dönemin yaşasa da performansı maç kazandırmaya yetmiyor.

Tosun-Aboubakar ikinci buluşması Kara Kartal'ın forvet hattını daha verimli kılabilir.

Bir lig maçında en son gol sevincini 18 Ocak 2020'de Manchester City'ye karşı Crystal Palece formasıyla yaşayan 29 yaşındaki Cenk Tosun'un önümüzdeki haftalardaki gidişatı ya Premier Lig'de devam ya da Beşiktaş'a dönüş şeklinde gelişebilir.

Kaynak: Ajansspor