Son 8 haftasına girilmişken pandemi süreciyle futbolun durduğu Süper Lig’de 12 Haziran’da başlama düdüğü yeniden çalacak. 53 puanla lider olan Trabzonspor’un Avrupa’dan aldığı men cezası nedeniyle ligde Avrupa kupaları için iddialı olan takımlar gözünü daha yükseğe dikti.

Süper Lig’in lideri konumunda bulunan Trabzospor’un Avrupa’dan men cezası olası bir itiraza rağmen iptal olmazsa, Trabzonspor’un ligi ilk 2 sırada bitirmesi halinde ligi üçüncü sırada bitiren takım da Şampiyonlar Ligi ön eleme turu oynamaya hak kazanacak.

Sergen Yalçın ile geçtiği çıkışa rağmen ligin boyunun kısalmasından ve önünde tam 4 rakip bulunmasından ötürü şampiyonluk şansı zayıf olarak görülen Beşiktaş bu durumda, üçüncülüğü yakalayarak Şampiyonlar Ligi vizesi almanın önemli bir favorisi haline geldi. 44 puanla 5. Sırada bulunan ve rakiplerine oranla daha kolay bir fikstürü bulunan Beşiktaş, ilk 3 sırayı yakalaması halinde taraftarına Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşatıp, bu mali krizde çok büyük bir geliri kasasına koyabilecek. 

Süper Lig’i şampiyon bitiren takım Şampiyonlar Ligi’ne direkt giderken, ikinci olan takım devler arenası için ön eleme oynuyor. Süper Lig üçüncüsü ve Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt olarak katılırken, lig dördüncüsü 1, lig beşincisi 2 Avrupa Ligi ön elemesi oynuyor. Trabzonspor’un Avrupa defterinin kapanması halinde takip eden her takım, sıralamasının karşılığı olan dereceden bir üst kademede ülkemizi temsil edebilecek. 

Duhuliye.com