Yeni Malatyaspor’un başkanı Adil Gevrek, Beşiktaş maçı öncesi Haber 1903’e özel açıklamalarda bulundu.

“SİVASSPOR’U YENMEK KOLAY DEĞİLDİ”
“Bizim için Beşiktaş maçı çok zor bir karşılaşma. Deplasmanda son dakikalarda kaybettiğimiz Fenerbahçe maçı sonrası Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarından 4 puan alarak telafi ettik. Psikolojik anlamda kolay haftalar değil. Beşiktaş maçını kazanırsak Süper Lig’de kalma yolunda önemli bir adım atmış olacağız.”

“BEŞİKTAŞ’A SAYGI DUYUYORUZ AMA KAZANMAK İSTİYORUZ”
“Beşiktaş, Sergen hoca ile iyi bir çıkış yakaladı. İyi de futbol oynuyorlar. Trabzonspor’un durumuna göre üçüncü olmaları halinde Şampiyonlar Ligi hedefleri var. Son haftalardaki stres bizim için de teknik heyet için de oyuncular için de zor. Beşiktaş’a saygı duyuyoruz ama kazanmak istiyoruz.”

“YABANCI KISITLAMASINA KARŞIYIM”
Yabancı konusunda kısıtlamaya karşıyım. Türkiye’deki en önemli konu alt yapı eksikliği. Federasyonun, alt yapıyı teşvik etmesi lazım. Gerekirse bütçenin %10’unu alt yapıya harcamanın zorunlu hale gelmesi gerek. Siz alt yapıya yatırım yapar desteklerseniz zaten oralarda yeni yerli oyuncular yetişir.”

“SÜPER LİG OLDUKÇA KALİTELİ”
“AVRUPA’YA GİDEN OYUNCULARIMIZI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?

Süper Lig’de şuan kalite var. Şu dönemde Anadolu takımlarının maçlarını izleyin. Anadolu takımları artık güçlü. Yabancı kuralı 14’ken bir çok Milli oyuncumuz Avrupa’ya transfer olmadı mı? Sürekli yabancı kuralını tartışmak, değiştirmek Türk futboluna zarar verir. Ligin kalitesinin düşmesini mi istiyorsunuz? Büyük takımlar yüksek bütçeleriyle yerli oyuncuları kadrolarına katacaklar. Anadolu takımları ne yapacak? Ben de gidip mecburen alt ligden oyuncu bulmak zorunda kalacağım. Eee sonra nasıl yarışacaksın?”

“YERLİ OYUNCU İYİYSE HANGİ YABANCI ONU KESEBİLİR?”
“Futbolda kaliteli önemlidir. Yerli de oyuncu yabancı da oyuncu. Trabzonspor iyi bir örnek. Yabancı oyuncuları var ama alt yapıdan çıkarttıkları iyi yerlileri de var. Bir yerli oyuncu iyiyse isterse 10 yabancı gelsin onu zaten kesemez.”

“YABANCILARI ALIP SATIYORUM”
“BOUTAİB, AZUBUİKE, BİFOUMA...

“Biz Boutaib’i aldık Mısır’a sattık. Azubuike’yi aldık sattık. Şimdi Bifouma’nın Çin’e transferi gündemde. Ben alıp satıyorum. Hem kulüp hem ülke ekonomisine döviz getiriyorum. Benim ne suçum var?”

Duhuliye.com ÖZEL HABER