2013 yılında Beşiktaş’ın yeni stadının inşa sürecinin başlamasıyla Beşiktaş’a stat ismi ve forma göğüs reklamı konusunda sponsor olan Vodafone, stadın isim hakkını 15 yıllığına, forma göğüs reklamını ise 5 yıllığına devam ettirmek üzere siyah beyazlılarla anlaşma imzalamıştı.

5 YILIN ARDINDAN 2 YIL DAHA
Stadın açılması ve gelen şampiyonlukların ve Avrupa’daki başarılı sonuçların da etkisiyle Beşiktaş’a verdiği sponsorluk desteğinin çok daha fazlasını, özellikle Beşiktaşlılardan geri dönüş olarak alan Vodafone, stadın üzerindeki isim hakkını 2028 yılına kadar sürdürecek. Buna karşın forma göğüs sponsorluğunun süresi geçtiğimiz sezonun bitmesiyle sona erdi ve Beşiktaş, içinde bulunduğumuz sezonun başında Vodafone ile 36 milyon TL karşılığında 2 yıllık bir anlaşmaya daha imza attı. Dönemin başkanı Fikret Orman bu anlaşmanın lansmanında "Bundan 6 sene önce bir yolculuğa başladık. Ve o dönem itibarıyla stadın ismi ve göğüs sponsorluğu anlaşması imzalamıştık. O anlaşma paketinin 2 sene evvel uzatma süreci yaşadık. Göğüs sponsorluğu 5 seneyi doldurdu. Bugün de 2 sene daha uzatılması için buradayız. Vodafone ile uzun iş birliği bizim için çok önem arz ediyor. Bugün de istek ve arzu içerisinde bulunduk. Ülkenin şartları, son dönemdeki ekonomik süreçler bunu biraz uzattı. İki tarafında arzusu bu ilişkiyi devam ettirmekti. Bu bizim için sponsorluk anlaşması değil, gönül bağı, gönül ilişkisiydi. Bu dönem içinde beraber önemli projeler yaptık. Uzun dönem iş birliktelikleri az görülen bir durum. Mutlu olarak da devam ediyoruz. Bir dünya markasının bir Türk kulübüne yatırım yapması, önemli. 2 markanın, kurumun iş birliği takdire şayan olarak devam ediyor. Geçen süreçte yapmış olduğumuz ilişki de bunun en büyük göstergesi. Anlaşma 2 yıllık. Rakamlar havada uçuşuyor. Ben buna açıklık getireyim. Toplam 36 milyon TL'lik bir anlaşma. 7 yıllık süreç içerisinde yaklaşık olarak 32 milyon dolarlık anlaşma oluyor.” İfadelerini kullanmıştı.

VODAFONE ÇEKİLMEK İSTİYOR
Duhuliye.com Fikret Orman’ın 2 yıllık dediği anlaşmadaki detaya ulaştı. Vodafone ile imzalanan 2 yıllık anlaşmanın ikinci yılının Vodafone lehine opsiyonlu olduğu, Vodafone’un bu anlaşmayı opsiyonu kendi elinde bulundurmak şartıyla 1+1 yıllık imzaladığı öğrenildi. Ülkemizde futbolu sekteye uğraması ve koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini gerekçe gösteren Vodafone, önümüzdeki sezon göğüs reklamı anlaşmasındaki opsiyonu kullanmak istemiyor. Bu durumda Beşiktaş’ın bu ekonomide forma reklamı yeni bir sponsor bulması gerekecek.

KADIN FUTBOL TAKIMI ÖNERİSİ
Böyle bir dönemde Beşiktaş’ı bir anlamda zor durumda bırakmış olan Vodafone ise ülkemizde yükselen bir değer olan kadın sporuna yönelmek istiyor. Vodafone’un, Atletico Madrid ile yaptığı özel maçla kadın futbolda seyirci rekoru kıran Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’na sponsor olmak istediği öğrenildi. Erkek futbol takımı sponsorluğuna göre çok daha az bir gelir getirecek olan bu teklife Beşiktaş yönetiminin ne cevap vereceği ise merak konusu.

duhuliye