14.02.2026 - 12:53

Takip Et:

“Beşiktaş adına en büyük soru işareti savunma istikrarı...“

Spor yorumcusu Umut Öztürk,Başakşehir Beşiktaş maçı öncesi değerlendirmede bulundu.

Umut Öztürk:

Sergen Yalçın şu anda Beşiktaş’ta görevli olduğu için, sahada doğrudan cevap vermesi gerektiğinden daha ılımlı bir tona geçmiş durumda. Yorumculuk kariyerine bakarsan, geçtiğimiz sezon daha gaddar bir Sergen Yalçın vardı, özellikle saha içi yorumlarında. Ancak bu maç öncesinde havanın biraz yumuşayacağını tahmin ediyorum. İki teknik direktör de muhtemelen birbirine saygı gösteriyordur. Nuri Şahin de çok değerli bir teknik direktör. Bundesliga’nın önemli takımlarından birinde görev aldı ve şu anda Başakşehir’e net bir şablon oynatabilen bir hoca.

Sergen Yalçın’ın da kendi deyimiyle apoletleri var. Bu maçta iki takım adına çok yüksek tempolu, çok enerjik bir futbol beklemiyorum. Başakşehir yapı olarak daha pozisyonel üstünlük kurmaya çalışan bir ekip. Çok yüksek tempolu ya da tamamen geçiş oyunu oynayan bir takım değil. Bu durum Beşiktaş’ın çok işine gelen bir tablo sayılmaz. Ancak Başakşehir bunu ligde en iyi uygulayan takımlardan biri.

Nuri Şahin’in antrenman görüntülerinde de top kaybı sonrası prese ciddi vurgu yaptığını görüyoruz. Başakşehir, top rakibe geçtiği anda ikili ve üçlü kombinasyonlarla baskıyı artırabiliyor. Bu nedenle Beşiktaş adına maçın en önemli anahtarı, topu kazandığı ilk anda top kaybı yapmamak olacaktır. Daha güvenli, risk seviyesi düşük paslarla oyun kurulumuna dönmek isteyebilirler.

Başakşehir’in oyun kurulumuna baktığımızda, Muhammed Şengezer’i zaman zaman üçüncü stoper gibi kullandıklarını görüyoruz. Hücum yerleşiminde ise Şomurodov ve David Selke’nin ileri gönderildiği bir yapı dikkat çekiyor. Beklerin özgürleştiği, Umut Güneş ve Olivier Kemen’in merkezde denge kurduğu bir şablon var.

Bu tip oyun kuran takımlara karşı Beşiktaş’ın birebir baskıyı doğru ve yüksek şiddetle yapması gerekiyor. Orkun Kökçü’nün yine ön alan baskısında kilit rol üstlenmesi beklenebilir. Hyeon-Gyu Oh’un topsuz oyundaki enerjisi de bu baskıyı destekleyebilir.

Savunmada kırık stoper kullanımının devam etmesi halinde Beşiktaş’ın stoper eşleşmeleri kritik olacak. Başakşehir oyun kurulumunda zorlanırsa David Selke’ye uzun top opsiyonuna dönebiliyor. Bu noktada Beşiktaş’ın hava toplarındaki direnci belirleyici olabilir.

Kanatlarda Amine Harit’in etkisi büyük. Amine Harit dripling ve kilit pas kalitesiyle fark yaratabilen bir isim. Faizullah ise çizgiye inerek orta yapmayı seven bir oyuncu. Bu nedenle Beşiktaş’ın bek tercihleri savunma dengesini doğrudan etkileyecek.

Kalede ise Ersin Destanoğlu’nun başlaması sürpriz olmaz. Devis Vasquez’in idman performansı olumlu olsa da teknik heyetin Ersin’den tamamen vazgeçmesi zor görünüyor.

Muhtemel 11 senaryosunda savunmada Amir Murillo, Agbadou, Emirhan Topçu ve Yasin Özcan tercihleri öne çıkabilir. Orta sahada Wilfred Ndidi’nin durumu belirleyici. Ndidi yetişirse Ndidi–Orkun Kökçü ikilisi, aksi halde Kristjan Asllani–Junior Olaitan–Orkun Kökçü üçlüsü düşünülebilir.

Hücumda ise Hyeon-Gyu Oh’un enerjisi ve El Bilal Touré’nin fizik gücü önemli. Özellikle El Bilal Touré’nin Ömer Ali Şahiner eşleşmesinde fizik avantajı dikkat çekebilir.

Genel olarak maç temposunun çok yükselmeyeceğini düşünüyorum. Ancak kazanan takım ciddi bir ivme yakalayacaktır. Beşiktaş’ın önünde zorlu bir fikstür var. Başakşehir, Göztepe ve Galatasaray maçları sezonun gidişatını şekillendirebilir.

Beşiktaş adına en büyük soru işareti savunma istikrarı. Hücumda üretkenlik artmış olsa da savunma dengesi tam oturmadan sürdürülebilir başarı zor.

Duhuliye.com

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

YORUMLAR (25)

Kadro
14.02.2026 - 16:53

Sergen hocanın kadro tercihi maçın sonucunu çok etkiliyor. Ya Etsinler yada Gökhan'la başlıyor. Ersin yediği gollere bakınca sadece defansla açıklanacak bir durum değil. Beşiktaşın kalesini koruyacak seviyede değil. Gidin Alanyaspor veya bir başlangıç takımın kalecisini getirin Ersın den daha iyi oynar. Gökhan çok ağır kademe sıkıntısı var. O bölgeden rakip çok rahat gol atıyor

Yanıtla Beğenme (0)
Mete
14.02.2026 - 16:35

Beşiktaş adına en büyük soru işareti, ne doğru 11 kurmasını bilen ne zamanında oyuna müdahale etmesini bilen Sergen Yalçın'dır. Korkma elindeki en iyiler şunlar: Vasques -Murillo – Agbadou – Djalo – Rıdvan - Asllani – Orkun – Olaitan Cerny – Hyeun Gyu Oh - El Bilal Toure ... 4-4-2 çık bu 11'le... 2. yarı Ndidi, Emirhan, Cengiz, Jota, Uduokhai, Rashica, Kartal, Salih var elinde... Bunların dışındakileri aklından bile geçirme... Daha ne diyelim şu adama yahu... O yenilmemeye sahaya çıkanın kesin koyacağını bildiğim için yazdım, Rıdvan'ı bile o 11'e koymaz, Ndidi ile 3-5-2 çıkardım sahaya.

Yanıtla Beğenme (1)
Türk oyuncu ner
14.02.2026 - 16:50

@Mete 3. Türk pyuncu oynatmak zorundasın ya Emirhan yada Cengiz girecek

Beğenme (0)
Winston
14.02.2026 - 15:40

Kalede kaleci yok o yüzden

Yanıtla Beğenme (0)
Modalı Kartal
14.02.2026 - 15:37

Ersin'in yedeğe geçmesi için daha ne yapması lazım? Devis Vasquez'in antrenman performansını bilmiyorum ama Ersin gerçekten Beşiktaş taraftarlarını endişelendiren, rakip taraftarı da ümitlendiren bir kaleci durumuna geldi.

Yanıtla Beğenme (1)
Eyes of Eagle
14.02.2026 - 15:33

En büyük soru işareti Sergen ve onun torpillileri Ersin, Cengiz ve Mustafa takıntısı.

Yanıtla Beğenme (1)
Eyes of Eagle
14.02.2026 - 15:30

En büyük soru işareti Sergen ve onun torpillileri Ersin, Cengiz ve Mustafa takıntısı.

Yanıtla Beğenme (1)
asi kartal
14.02.2026 - 14:59

sorun sergen ve tercihleri.. illa cengiz gökhan rıdvan oynayacak fantazisi bitmedikce takım düzelmez...

Yanıtla Beğenme (1)
asi kartal
14.02.2026 - 14:54

sergen devam ederse en iyi ihtimal 1 beraberlik 2 mağlubiyet... hatta 3 de üç mağbuliyetle biter bu seri...

Yanıtla Beğenme (3)
Aytuğ
14.02.2026 - 14:34

Büyük Beşiktaş taraftarı, Beşiktaşı büyük yapan sizsiniz. BU taraftar sadece iyi günde destek olan bir taraftar değildir. En kötü günde takımına, oyuncusuna sahip çıkan. devreyi 3-0 yenik kapatsa bile takımına inanan, sahada yüreğini koyan oyuncuyu her zaman alkışlayan taraftardır. maç bitiminde maçı kazanamasa bile yorgunluktan yığılan oyuncularını alkışlayan taraftardır. Kötü günlerden geçtiğimiz doğrudur. Yeni transferlerimiz geldi ama her şeyin şipşak düzelmeyeceğini bilmeliyiz. Zor zamanlarda Beşiktaşın taraftar desteğine şartsız , koşulsuz ihtiyacı var. Her küslüğü bir kenara bırakın. Bazı oyuncuları beğenmiyor olabilirsiniz. Ben de beğenmiyorum. Ama oyuncu sahadayken ona destek olmazsanız Beşiktaşı desteklemek yerine oyuncuyu ıslıklarsanız bu günlerden çıkamayız. Sahada olan her oyuncu o duyulan ıslıktan nasibini alır çünkü. Sen bir kişiye tepki gösterirsen diğerleri bana ne demez. Çünkü bu bir takım. Birlik olun. Ne olursa olsun takımın arkasında bir baba gibi durun. Göreceksiniz güzel günler gelecek bu günlerin ardından. Gol yediğinde takım daha fazla bağırın. Oyuncular Beşiktaş ruhunu nasıl benimseyecek yoksa. Bir yumrukta yere serilen taraftar mı olur. Gol yiyince susan taraftar mı olur.. Siz Beşiktaş taraftarısınız. Kendinize gelin. Bu takımın büyüklüğünü desibel rekorları kırarak gösterin. Yapmadığınız şey değil...

Yanıtla Beğenme (1)
Yavlum Mithat
14.02.2026 - 15:36

@Aytuğ Ver gazı gitsin. Geçen senelerde Fb ve gs yi yenerken bile böyle yorumlar yoktu. İnsanları sersem yerine koyarken aslında kendi zekanızı ortaya koyarsınız. Yanlışa yanlış, yamuğa yamuk diyemezsen yamulur gidersin.

Beğenme (3)
Boğazın Efendis
14.02.2026 - 14:22

Hadi iyisiniz yine Sergen Hocamın kalede vasquez ile ersin arasında yapacağı tercihte vasquez bir adım öndeymiş! Sergen Hocam zaten söyledi kaleciyi tanımıyorum görücez dedi. Futbolcu izlemeyi de sevmez zaten sergen hocam onu da söyledi. Oynarken tanır iste nolucak. Olmadı yollar yenisini alırız Sergen Hocamdan değerli mi yani.

Yanıtla Beğenme (4)
AIXIA
14.02.2026 - 14:18

Sergen alanya macinda gitti... Artik yapici seyler konusmak lazim... Mesela defansi emirhan - agbedu - djalo - murillolu kurup... Murilloyu one atip 3lu defans gibi oynanarak hoya ve bilale guzel ortalar kesebilir... Kose vuruslarinda agbedunun indirecegi toplar etkili olabilir... Macin ilk 30dakkasini rolantide goturup rakipler uzrine cekilip kontra ile pozisyon bulunabilir, rakipler bu 30dakkada yorulup sana bela olmasi engellenebilir.. Falannfilan

Yanıtla Beğenme (1)
Kartal
14.02.2026 - 14:13

Çerny nerde takımın en iyisi o

Yanıtla Beğenme (2)
Sungur
14.02.2026 - 14:08

Emirhan defansta tam bir el Bombası arkadaşlar adam rakip forvetlere basmak yerine yanında eşlik ediyor, her golde hatası var izleyin bakın.

Yanıtla Beğenme (0)
Yavuz
14.02.2026 - 14:04

Tek soru işareti alemci ile alemcinin bal ligi ekibi ve serkan.

Yanıtla Beğenme (1)
Arz
14.02.2026 - 14:00

Tek soru işareti yorumcu Sergen

Yanıtla Beğenme (1)
Claw
14.02.2026 - 13:59

Ersin ve nindi ilk 11 e sokmam

Yanıtla Beğenme (0)
Claw
14.02.2026 - 13:58

En büyük soru işareti sergen

Yanıtla Beğenme (2)
Cerberus
14.02.2026 - 13:50

inşallah Orkun ve Emirhan Başakşehir ve Göztepe maçlarında sarı Kart görüp Kocaelispor maçında cezayı bitirip Galatasaray maçında kafaları rahat sahada olurlar

Yanıtla Beğenme (0)
Rıfkı
14.02.2026 - 13:49

Mağlup olursak şaşırmam.

Yanıtla Beğenme (0)
Hasan35
14.02.2026 - 13:23

Başakşehir'i öyle bir anlatmışki sanırsınki dünya şampiyonu olmuş eksik yanı bulunmuyan bir takım. Bizi o zaman rahat bir şekilde yenerler. Çoook korktuk.........

Yanıtla Beğenme (1)
Yönetim istifa
14.02.2026 - 13:21

Ersini oynatan paindir

Yanıtla Beğenme (0)
Ccc
14.02.2026 - 13:17

Emirhan oynamasin

Yanıtla Beğenme (2)
Aa
14.02.2026 - 13:06

Nerede bu çar car konuşan samsun başkanı? Gören var mı ortalıkta!! Beşiktaş'ın ahını almicaksin arkadaş.. bu ülkede temiz kalmış tek futbol kulübüne dil uzatmiyacaksin..

Yanıtla Beğenme (1)
AZER
14.02.2026 - 13:00

Beşiktaş,ın kalesine en zor maçda bile 5-6 isabetli şut gelir... şans faktörü ikisi direklerde patlar bir veya iki kaleci kurtarır iki veya üçü gol olur.. Beşiktaş,a o altı isabdtli şutu kurtaracak kaleci lazım.. Yani en büyük sorun KALE..

Yanıtla Beğenme (1)
Şekerbegoviç
14.02.2026 - 12:56

Kalede Ersin diyorlar ya delireceğim Sergenin kaleye Ersini koyması hem Sergenin hem de Ersinin Beşiktaş'taki son maçı olmasına sebep olabilir.Ersine üzülmem de Sergene üzülürüm herhalde bu kadar ahmak değildir diye düşünüyorum

Yanıtla Beğenme (3)